Emelie

Love the life you live - live the life you love

Home sweet home

Kategori: Random

Det finns nästan inget bättre än att komma hem till en tyst och mysig lägenhet efter en lång arbetsdag. Snart är det verklighet för mig och det ska verkligen bli skönt att komma hem ikväll. Jag ska kolla på lost, jag ska virka, jag ska dricka en kopp te och jag ska sova gott. För att sedan stiga upp och jobba sista arbetsdagen innan helgen. Ska bli så galet skönt med helg och jag önskar verkligen att jag inte hade några planer och bara kunde vara hela helgen, men det kan jag tyvärr inte. Men på söndag kan jag. Sen om två veckor, då jag jobbar nästa helg.

Men jag tar en dag i taget, annars blir allt mycket jobbigare. Så jag börjar med att se fram emot riktiga myskvällar i soffan både ikväll och imorgon. Tidiga kvällar blir det i alla fall!

Såg att Lauren Conrad har släppt en massa böcker. Måste införskaffas snarast!

You

Kategori: Random

Har egentligen inget vettigt att skriva idag, men jag vill skriva ändå. X flyttar idag, det känns inte så kul, men det är viktigt att tänka på att det inte är ett hejdå, utan ett vi ses! Att tänka så kan man komma långt på.


Ikväll ska jag fortsätta med mitt slaviska lost-tittande och prova min nya ansiktspeeling. Fick nån slags finnexplosion för någon vecka sedan, varit mkt på senaste så jag tänkte att det kanske är dags att uppgradera mina ansiktsprodukter till lite bättre. Huden kanske har vant sig med nivea young som jag har använd slaviskt så länge. Men nu provar jag på The Body shops seaweed serie. Hittils har jag bara använd ansiktsvattnet som förövrigt är bara den en mirakelgörare, och nu köpte jag peelingen också eftersom Emelie tipsat om den. När min nuvarande wash är slut ska jag också införskaffa den. Kan iaf rekommendera. Man känner sig kanonfräsch!


Annars händer inte mycket. Ska på nån grej med jobbet på lördag, tvätta på söndag och ha en allmänt chill helg. Och kvällar. Skönt med chillhelg. Jobbar nästa helg så jag får passa på att njuta det jag kan den här helgen för att få lite extra energi.


Världens sämsta pokerface? Måste vara jag.

Sir Winston

Kategori: Random

Igår avnjöts en god tvårätters middag på Sir Winston som det numera heter. Även känt som Simon och Viktor. Det var förmodligen det godaste vitlöksbröd jag ätit i mitt liv. Sen blev det att packa lite och sen sov jag som ett barn, länge sen jag somnade så fort efter att jag lagt mig. Drygt 9½ timmes sömn bör jag ha fått inatt.


I övrigt har jag fortfarande ont i magen, undrar när det ska försvinna. Men som jag sagt tidigare, så länge illamåendet är borta är jag nöjd. Det kommer tillbaka ibland men bara ett par gånger om dagen, ingenting jämfört med i måndags. Idag ska jag motverka magont och illamående med hjälp av activia och coca cola. Det kan låta lite men jesus christ vad coca cola gör underverk med illamående.


Efter jobbet ska jag hem och laga mat och duscha sen blir det ner till x för att fortsätta packningen och imorgon åker han. Tänk vad tiden går fort. Det känns overkligt. Men det ska nog gå bra.

Ciao.

Junkyard

Kategori: Random

Jag lyckades bli magsjuk igår. Emelie var magsjuk i söndags så det var väl nåt skräp vi båda fick. Inte kul men det gick över fort i alla fall. Fortfarande ont i magen till och från men det kan jag leva med så länge jag slipper att må illa. Att må illa är bland det värsta jag vet. Men nu får mitt immunförsvar fixa till sig så jag inte är sjuk nå mer 2010.

 

X flyttar om två dagar, hur känns det då? Inte så himla kul faktiskt. Det kommer att bli väldigt tomt men det ska nog gå bra. Vi lever ju ändå på 2010-talet vilket betyder att det finns både telefoner och msn och skype och allt vad det är. Och snart är det min tur att lämna Sverige. Det ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det. Även om jag åker dit för att jobba så verkar det vara ett kanonkul jobb! Sen kommer jag kunna åka bräda precis när jag vill på min lediga tid vilket är ett stort plus i kanten.

 

Jag satsar på att komma hem och fira jul. Det kommer säkert bli jättesvårt och chansen att det är möjligt känns inte särskilt stor, men jag ska ändå försöka. Jag älskar julen och att spendera julafton hemma hos momma och moffa känns minst lika viktigt idag som för 10 år sedan, det är helt enkelt tradition. Så det satsar jag som sagt på.

 

Ikväll ska det ut och ätas på finrestaurang med x. Simon och Viktor blir det. Kostar jättemycket pengar men ändå så himla värt det. Har aldrig ätit där heller så det ska bli spännande.

 

Annars gör jag inte mycket mer än att jobba, kolla på lost och virka mössor. Jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med det. Även fast andra kanske tycker att det låter som en tråkig fritid så gillar jag det. Träningen kommer att köra igång på riktigt nästa vecka också. Mycket styrketräning blir det framöver, både på pass som body pump och även själv. Sen min favorit crosstrainern kommer såklart att köras flitigt också.

 

Ska beställa täckbyxor från junkyard snart också. Weei!

Julie & Julia

Kategori: Random

Igår var jag och Emelie ut på olearys, sjukt seg kväll egentligen men det var nice att komma ut och göra nåt annat än att sitta hemma och bara vara. Men det var okej, dock så hade jag så här i efterhand valt att bara chilla med en filmkväll. Men det är lätt att vara efterklok. Det får vi helt enkelt ta någon annan gång. Jag kommer ju ha ganska mycket fritid nu framöver eftersom x lämnar mig.


Idag hade vi en riktig mysdag och kollade på film och åt pizza. Riktigt nice. Nu är jag så trött så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu. Ska dessutom upp snuskigt tidigt imorgon eftersom jag börjar sju imorgon. Vilket jag inte gjort på jag vet inte hur länge så det kan bli kämpigt. Därav en tidig kväll för mig. Dessutom för att jag är sjukt trött sen den lilla sömnen jag fick inatt. God natt gott folk

Mr Rock & Roll

Kategori: Random

En riktig låt som man blir glad av är Amy Macdonalds Mr rock & roll. Den är bra och går i dur rakt igenom. Bara glada toner!


Jag är glad idag. Jag fick veta att jag hade en innestående ledig dag som jag såklart tar ut imorgon. Långhelg för mig alltså. Fy vad skönt det ska bli! Helgen är bara två timmar bort. Det gillar jag. Så morgondagen ska jag spendera med att virka mössor, ta det allmänt lugnt och träna rumpan av mig! Det kommer bli en bra dag, jag har saknat att träna, men nu har jag hittat en kär träningsvän här på jobbet så nu kör vi. Body Pump på söndag ska nog också kunna klämmas in.

Annars i helgen ska jag va med Emelie på lördag, vi ska köra en riktig myskväll med tacos, vin, mysfilmer och såklart lite spa á la Emelie. Alltså lite ansiktsmasker och sånt, sen ska hon förmodligen få prova på Hot stones massage också. Vi får se hur vi känner helt enkelt. En sak är säker och det är att det kommer bli en kväll som går i välmåendets tecken.

På söndag ska jag hjälpa x att packa eftersom denna person kommer att flytta utomlands om precis en vecka. Snyft. Men snart kommer min tid också. Om ungefär två månader blir det min tur att lämna landet för ett jobb som jag kan tänka mig är superkul. Sen kommer jag ju få åka så mycket bräda så jag kommer hinna bli less, om det nu är möjligt vill säga. Och såklart, tjäna riktigt bra med pengar inför kommande Asien-trip. Åh vad jag längtar. Men det är bra att ha nåt att längta till, då känns allt man gör så mycket lättare, det har jag märkt.

Längtar mest till Asien men även jobbet i Norge längtar jag väldigt mycket till. Ska bli så spännande. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare och tror absolut att jag kan växa enormt som person. Det närmsta jag kommit tidigare var att jag skulle flytta till Bangkok ett år. Men det var ju för dyrt så det blev ju aldrig av. Men nu blir mina drömmar snart förverkligade!


Soooool och surfing. Gotland -08

Lost

Kategori: Random

Jag kollar på lost nu för tiden. Jag gillar det, det var liksom några år sedan man såg dom två första säsongerna. Sen slutade jag kolla, tror jag såg lite av tredje men inte hela.

Något som är störigt är att dom tydligen ska kolla balkongdörrarna i lägenheterna här. Det gör mig ingenting, men nu har det gått ett gäng gubbar och kollat in i lägenheten två dagar i rad. WTF liksom. Måste dom gå och kolla sådär, en sak i en stor lägenhet men i min lägenhet ser dom då in i hela lägenheten och jag känner mig som en apa på zoo typ. Knacka på ytterdörren så kan dom få komma in istället. Huvva. Hoppas det slutar snart. Energisnål som jag är så använder jag liksom solljuset istället för lampor när det är ljust ute och på kvällen ljus. Mycket bra.

Idag ska jag, mamma och bror på Jamtli. Kommer bli myspys.


Tänk den som fick ligga på en strand. Snart så..

PS I love you

Kategori: Random

Datorn går just nu varm och tv-serier laddas ner inför kommande Norge-flytt. Känns ganska nödvändigt med många tv-serier och filmer. Jag ska som sagt köpa en extern hårddisk imorgon så jag verkligen kan ladda upp med massa godbitar. Blir en del nya serier vilket jag gillar. Six feet under bland annat vilket förmodligen är den jag ser mest fram emot.

Kollat på idol nu och nu blir det att kolla på PS I love you och virka lite mössor.


Moffa vid våran fjällvandring för några veckor sedan.

High

Kategori: Random

Nu är den här arbetsdagen slut och snart är det dags för halv åtta hos mig. Mys pys. Känner mig lat så det blir nog en matlåda från frysen till middag.

Tänkte kolla på PS I love you ikväll. Mysigaste filmen som finns. Har du inte sett den, se den.

Imorgon är jag ledig och det blir nog häng med mor, sen till elgiganten och köpa extern hårddisk.

Tråkigt blogginlägg men ja. Ciao

Stress

Kategori: Random

Jag märker verkligen när jag är stressad. Magen falerar, hjärtklappning och blackouter är vanligt förekommande men det här tar hem priset. Jag vaknade mitt i natten inatt av att jag hade hjärtklappning. När jag sov! Jag kände mycket väl igen hjärtklappningen, den där superhårda som kan hålla i sig i en timme och som också leder till att jag inte ser ett skvatt.

Jag har kollat upp det hos läkaren men de tycker att mitt hjärta ser jättebra ut. Men jag tror att det är stress. När jag har mycket att göra som just nu är blandat med ekonomisk ångest. Då blir jag stressad. Jag har drygt 30 kronor att leva på fram tills på fredag. Visst det kommer att gå, men det är ändå inte kul. Det är stressigt.

Men imorgon är jag ledig och då ska jag återhämta mig från allt, absolut inte tänka på ekonomi och liknande. Jag tror att mycket av det har att göra med att jag är expert på att sätta höga krav på mig själv. Jag är en tidsoptimist och det vet jag om. Men jag är också väldigt bra på att planera. Dock så är problemet att jag oftast planerar för mycket vilket kommer från min tidsoptimism. Jag är speciellt tidsoptimist när det kommer till min fritid. Visst jag gör inte så mycket, men ändå så gör jag det. Jag har insett att mitt dagliga schema inför julmarknaden exempelvis är ganska hårt. Men det ska nog gå bra och det har att göra med att jag vill vara säker att jag blir klart med allt jag vill göra i tid.

Jag ska ta hand om mig själv och mitt hjärta bättre. Det blir bra.

Ny vecka

Kategori: Random

och nya tag. Efter en riktig vilodag igår för att bli frisk verkar det ha fungerat och jag mår nu bra. Halsen är såklart inte helt återställd men det är inte alls långt ifrån i alla fall. Skönt efter några dagar då jag mått rent ut sagt piss.

Igår var det ju som bekant val. Jag är nöjd med det jag röstade på och jag insåg när valet var att jag hade gjort rätt. Att SD kom in i riksdagen är fan katastrof. Jag skäms seriöst över att vara svensk. Dom som har röstat på SD är bara okunniga och helt enkelt dumma i huvudet som anser att ett sånt parti ska in i riksdagen. Huvva.

Den här veckan vankas det i alla fall jobb idag, imorgon, torsdag och på fredag, så det blir en riktig kortvecka vilket känns bra. Har inga viktiga saker som att tvätta eller liknande att göra på onsdag så det kommer nog att bli en skön dag med mycket chill. Måste dammsuga ikväll också eftersom en tjej ska komma och kolla på lägenheten ikväll. Jag ska hyra ut i andra hand när jag är borta så det känns bra. Skönt att jag har ett hem att komma tillbaka till sen också.

Hur som helst tror jag att det kommer att bli en bra vecka. Och jag måste säga att jag tycker att det är skönt att smutskastarvalet är över, jag har knappt lärt mig någonting från debatter och annat om vad partierna har för politik eftersom det varit smutskastning på andra partier. Spec alliansen har varit duktiga på det. Av de debatter jag har sett iaf. Men det är skönt att det är över iaf.

Toodles

Forever

Kategori: Random

Min absolut favorit när det kommer till feel-good musik är Chris Browns låt Forever. Jesus vad bra den är. Visst han är en kvinnomisshandlare bla bla bla, men det påverkar inte att han har en av de bästa rösterna jag vet. Typ den enda manliga sångare som kan få mig att rysa. Jesus vad han sjunger bra!

När jag lyssnar på Forever blir jag i alla fall så där mysigt lycklig och varm på insidan. Det är så vackert. Det finns en video på youtube där några har den istället för bröllopsvalsen. Och fy bubblan vad kul det är. Alla dansar in till den.  Eftersom jag inte vet hur man lägger upp youtube klipp så länkar jag istället. http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0 Så himla orginellt. Så vill jag också gifta mig, Man lär ju aldrig glömma bort att man gått på det bröllopet iaf.

Nu är min arbetsdag slut i alla fall och jag ska åka och hämta styvsyster i stallet sen budgethandla lite på Maxi för att sedan åka till morsan och käka kalv för första gången i mitt liv. Har smakat nån gång men aldrig ätit det själv. Tyckte dock att det var jättegott när jag smakade i Grekland förra sommaren. Så det kommer bli gott.

Toodles


Syskonkärlek

Take me home

Kategori: Random

Igår var jag hemma och kurerade mig. Det verkar inte hjälpa för jag mår lika pissigt idag och min hals är ett rent kaos. Jag låter inte så himla trevlig heller vill jag lova, men jag har inte råd att va hemma nå mer. Hade jag bott hemma hade jag inte tvekat en sekund på att va hemma idag. Men när hyror, lån, mat och liknande ska betalas måste man härda ut. Not good.

Kommer att bli en lång dag och jag hoppas jag blir frisk snart. Jag vill inte vakna med så ont i halsen så jag tror att jag dör. Flera gånger per natt vaknar jag av just halsont. Inte så trevligt kan jag lova. Som tur är är jag iaf inge snuvig. Hade jag varit täppt i näsan också hade det varit riktigt jobbigt för då hade jag seriöst inte kunnat andas. Men snart så. Jag är ledig på onsdag. Då får jag vila. Men det är länge kvar tills dess. En sak är säker. Ikväll ska jag inte röra ett finger. Typ äta flingor till middag så jag inte behöver laga mat ens en gång.

Och ja jag tycker väldigt synd om mig själv just nu.

Envis

Kategori: Random

Klockan är nu 12 och jag lever fortfarande. Frågan är ju bara hur länge till min vilja orkar. För det är fortfarande på ren vilja och envishet som jag fungerar. Men jag skulle tro att det inte håller länge till. Jag kanske borde ge upp och inse att jag borde ligga under täcket som alla normala sjuka människor. Men vi får se. Liiiite till klarar jag!




Jag bjuder på den.

Sjuuuuk - igen

Kategori: Random

Jesus christ vad jag mår dåligt. Min hals känns som ett enda stort rakblad. Men jag ska jobba ändå. Iaf fram till tio då jag ska på en undersökning i stan. Sen får vi se om jag verkligen kommer klara av mer. Att jag ens klev upp känns som en enorm betrift och något jag trodde var omöjligt. Det är på ren vilja vill jag lova mina kamrater. Får se om viljan klarar av att hålla mig uppe hela dagen.

Mycket av det beror på att jag vet att jag helt säkert åker till Norge den 6 december. Ljuset i tunneln är inte såå långt bort.

Men först ska jag klara av att jobba till klockan 10 som sagt så får vi se sen.

NORWAY HERE WE COME!

Kategori: Resor

Nu är det klart. Det enda som återstår är att jag ska ringa och bekräfta. Jag måste ta skoterkort, men det gör jag gärna för att få jobba i Hovden. Kommer dessutom att tjäna igen pengarna så det känns lika bra. Alternativet är typ att jobba som städare. Då är ju skidanläggning bra mycket roligare!

Så Hovden, om några månader ses vi! Fyfan vad jag är pepp!

True blood YEY!!!

Kategori: Random

Nu ska jag kolla på ett efterlängtat avsnitt av true blood. tror dte är det sista på tredje säsongen också. Hoppas inte dock. Jag vill ha meeeer.

Jag är lite sämst, blev ingen body pump utan istället satt jag och Emelie på Via grande och det var första gången i mitt liv jag kunde äta upp en hel pizza. Kanterna räknas inte! Men det va jättetrevligt ändå så. Träna kan jag ju som göra imorgon.

Fick för mig att rensa garderoberna lite typ halv tio på kvällen. Rensat har jag. Det är bra. Eller organiserat mest. Slängde bara in allt skräp i städskrubben närjag flyttade in så det har varit kaos. Men det är det inte längre. Hurra!

Men nu true blood och sen ska jag däcka som en knubbad säl. Minst sagt.


Jag och Emelie

Body Pump!!!

Kategori: Träning och hälsa

Ikväll kör vi! Body pump klockan 20:00. Här ska brännas fett och byggas muskler. vad som började som en kass och pissig dag är just nu en bra dag.

Men nu kör vi! Ledig imorgon så ikväll går jag all in på träningen! Woop woop!

Hovden

Kategori: Resor

Om allt går som det ska så flyr jag landet till en skidanläggning i Hovden i Norge i vinter. Anita har redan fått jobb och jag står som första reserv men eftersom dom så gärna vill att Anita ska jobba där så ska dom försöka så att jag också får jobb. Dom fixar med boende också. En stuga med två sovrum och kök så det känns ju också väldigt skönt att inte behöva tänka på det i så fall. Håll nu tummarna för att det här går vägen! :D:D:D:D


Hovden

I'm fading away

Kategori: Random

Usch, idag är en pissdålig jävla dag. Jag ville inte sova för jag drömde konstiga saker. Jag har en klump i brösten inför massor av kommande händelser i mitt liv som förmodligen kommer förändra en hel del. Jag försöker lugna ner mig men det är svårt. Jag försöker tänka på annat, det funkar inte.

Jag försöker till och med att snacka med Han där uppe. Men det går inte. Och ja jag tror på Gud. Big deal. Idag verkar det vara nån slags tabu att vara kristen. Jag fattar inte grejen. Jag har varit det så länge jag kan minnas. Andra konfimerade sig för presenterna. Jag konfimerade mig för att jag är kristen. Idag hjälper det dock inte som det så många gånger tidigare har gjort. Det hjälper lite, men klumpen försvinner ändå inte.

Jag är riktigt kluven, förvirrad, less på att ta en massa skit och samtidigt rädd och nervös. BLÄ, ingen ska må så här. Jag försöker tänka på annat som sagt. Men det funkar inte. Ska träna sönder efter jobbet. Det kommer garanterat att hjälpa. Men det är drygt 9 timmar tills dess. Jobbigt.

Jag har börjat vänja mig med att äta själv...

Kategori: Random

imag_0014 (MMS)

Jag har börjat vänja mig med att äta själv och framförallt att laga mat till bara mig själv, haft lite svårt för det hittills och det har blivit både pizza och nudlar några gånger men nu så. Billig mat for the Win! Så nu ska jag njuta av mina fiskpinnar och kolla på Biggest loser.

Mål

Kategori: Träning och hälsa

Snart kommer jag att komma igång med mina powerwalks. 10 000 steg per dag ska avklaras varje dag, minst. Helst mer träning än det också. Det som inte gjort att det fungerat än är att jag glömt ha på mig stegräknaren. Om det ska funka ska jag ju ha på mig den hela dagen, vilket jag inte har i dagsläget.

Har inte helt kommit igång med min träning än eftersom jag jobbat mycket sent, men snart ska jag få till min dygnsrutin vilket leder till att en promenad på morgonen inte kommer att vara helt omöjligt. Måste förövrigt komma ihåg att säga upp mitt step-in kort från den första december också. Eftersom jag flyr landet då..

Så nu kör vi! 10 000 steg per dag! Wihoooo, känn peppen!

Massage

Kategori: Random

Så himla viktigt med massage med jämna mellanrum, utan min massage en gång i månad vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Det har hjälpt min rygg enormt mycket iaf. Har hur som helst haft massage idag. Hot stones as usual. Helt underbart.

Idag mår jag i princip bra med min lilla 24-timmars influensa. Började med svinont i halsen i lördags förmiddag, febern kom krypande på kvällen, hade feber större delen av natten, sov 13 timmar och voila sen vad jag frisk! Jag var rätt hängig igår men det var ju ingenting jämfört med vad jag hade räknat med. Är liiiiite snorig idag men annars är jag 100% återställd. I like it! Gillar dock inte att min helg försvann till att vara sjuk, men hellre det än att förlora en massa pengar på att vara hemma.

Ikväll blir det bara chill. Vill träna men jag tror jag bör avvakta till imorgon iaf. Men en promenix kanske jag vågar mig ut på om jag hinner och orkar.

Jobbar helg den här veckan. Så det innebär att jag är ledig på onsdag, då ska jag tvätta. Mina underkläder börjar ta slut nu. Diskade imorse så det är inget annat sånt som att typ städa eller så som måste göras så det känns ju bra att det är bara tvätta som gäller.


Saknar mitt Sockersniff.

Jag har en riktig myskväll. Ligger i soffa...

Kategori: Random

imag_0013 (MMS)

Jag har en riktig myskväll. Ligger i soffan med en filt, tända ljus och har precis gjort en kopp te och kollar på ensam mamma söker. Hade feber hela natten dag sov 13 timmar och det känns vill jag lova, är riktigt seg men mår helt okej efter omständigheterna ändå. Blir en tidig kväll ikväll och jag tänkte gå och lägga mig så fort jag druckit mitt kvällste. Det heter kvällsro och är super på kvällen. Så nu ska jag dricka upp mitt te sen krypa ner under täcket och fortsätta att kurera mig. God natt!

Jag har helt sanslöst ont i halsen och li...

Kategori: Random

Jag har helt sanslöst ont i halsen och ligger nu nerbäddad i sängen och trycker i mig c-vitaminer. Jag har absolut inte råd att bli sjuk. Så kvällen kommer att spenderas i sängen och morgondagen också som det känns. Så håll tummarna för att det stannar vad ont i halsen.

Chill

Kategori: Random

Har suttit och klurat på en personlig almanacka på personligalmanacka.se. Jättekul är det och jag ska definitivt göra en egen där när det närmar sig årsskiftet.

Jag tror jag har rätt kasst blodsocker nu. Känns som att jag har sprungit en mil mentalt typ. Men å andra sidan så gör tre timmars nummerupplysning det med mig. Men nu är det bara en timme kvar sen får jag åka hem och ta det lugnt hela helgen. Vet inte om jag har några planer ikväll eller ej eftersom någon inte kan bestämma sig.

Solen kommer att gå ner 19:43 ikväll och det blir riktigt mörkt på kvällen nu. Det känns att det är höst och den tidiga hösten gillar jag. Senhöst gillas inte, då är allt grått och man väntar bara på att snön ska komma. Men nu gillar jag hösten!

Verkar som att jag kommer att få spendera fredagskvällen med mig själv ändå. Men det kanske behövs efter en dag som denna. Har varit en lång dag. Och det är ändå fortfarande en timme kvar. Känns som att jag jobbat sedan 6 imorse. Någon energitjuv orkar jag inte med idag ändå. Kanske borde läsa mer på Egoboost. Har bara hunnit med första kapitlet än så länge. Kanske blir imorgon för idag orkar jag inte.


Drömma mig bort hit ska jag nog göra.

Noodles

Kategori: Träning och hälsa

Blir nudlar till lunch idag, blev inga matlådor gjorda igår men det gör mig inget. Har precis läst den mest motiverande artikeln någonsin! Dels http://www.topphalsa.se/artiklar/Nystart/Jag-tog-kontrollen-over-mitt-liv/ den där. Men sen var det en annan som inte finns publicerad som var så galet motiverande. Jag vill också leva mitt liv så. Det var iaf om Maria Akraka och man fick följa henne en vanlig vecka.

Topphälsa är utan tvekan den bästa tidningen om träning. Bara av att kolla på framsidan blir jag motiverad. Så den rekommenderar jag verkligen till alla som vill få lite inspiration och tips för att komma igång.

Men nu ska jag som sagt äta lunch. Later.

Travel the world

Kategori: Resor

Idag blir det jobb till halv sju sen ska jag ha en lugn och skön helg och vila upp mig riktigt rejält. Känns skönt att jag inte har en enda sak som jag måste göra i helgen. Jag kan helt enkelt bara ta helgen som den kommer. Så det ska bli riktigt skönt och det kommer förmodligen att spenderas mycket tid i soffan med lite gott snacks. Nom nom. Sen förhoppningsvis lite tid på gymmet också.

Snart är jag klar med första omgången av tradera-auktioner. Ska starta fler men det blir absolut inte lika många som slutar på samma dag den här gången. Lite mer utspritt istället. Och slutdatum på en dag när jag är ledig helst.

Den här veckan har i alla fall gått superfort. Jag gillar det verkligen. Skönt. Träffade Rebecka på Time nu innan jobbet, vi gick i samma klass i nian och var väldigt goda vänner. Vi stöter på varandra typ en gång i halvåret oftast och vi har alltid mer att prata om än vad vi hinner med eftersom man oftast har bråttom såklart. Hon ska bli reseledare. Det har jag också varit inne på förut. Fatta va najs att jobba med utflykter i värmen. I love it. Så hon ska hojta till vad hon tycker om jobbet sen.


Jag har ressug. Jag sitter och kollar på bilder från Frankrike och Grekland mycket numera, och självklart delar jag med mig till er också. Jag vill åka till Asien nu. Helst igår.


Här är jag längst upp i Eiffeltornet. Inte så coolt. Jag ville inte betala jättemkt pengar för att åka upp men blev medtvingad. Men nu har jag ju iaf varit i Eiffeltornet.

The one where Heckles dies

Kategori:

Nu är det sent och jag är jättetörtt. Ska borsta bissingarna och sen blir det at krypa ner i sängen och somna med ett leende på läpparna till Vänner. Ska sticka lite mer på en mössa jag börjat med också. Jag är så himla nördig jag vet.

Jobbade i alla fall till halv sju sen drog jag till x och blev bjuden på lite chili till middag, (mums för övrigt, jag brukar inte tycka om chili con carne men den var god). Sen kollades det på lite tv och vips var klockan åtta och det var dags för mig att dra hem och hjälpa bror att skriva cv. Han ska söka jobb på mitt jobb. Jajjemen.

Så nu ska jag som sagt borsta tänderna sen ska jag kolla vänner och sova sött. Toodles!


Frankrike -07

Mössor

Kategori:

Är det enda rätta nu när det börjar bli kallt. Jag älskar verkligen mössor. Helt klart mitt favoritplagg.

Har börjat komma igång med stickandet och virkandet inför julmarknaden rejält nu och jag vet att jag kommer att hinna med allt jag ska i tid. Skulle inte alls vara kul om jag sista veckan innan julmarknaden var tvungen att göra mössor typ dygnet runt i ren stress. Så istället gör jag på det här sättet. Har blivit ganska många mössor gjorda den här veckan och en av de jag gjorde igår blev riktigt bra! Emelie kommenterade till och med hur snygg den var.

Det roligaste är milano och eskimå mössorna. Dom är superkul att göra eftersom man använder tjockt garn så de går fort att göra vilket är kul för då ser man resultat fort samt att dom blir båda så himla snygga och mysiga!


En mössa som jag gjorde för några år sedan.

Mys

Kategori:

Har hittat flera mystofflor inför vintern som jag gärna hade stoppat fötterna i. Dock så har jag redan mina älskade shepard-tofflor som jag aldrig kommer att överge, men jag kollade mest för skojs skull.


Gos gos och hur söta som helst.


Även dom där va ju mysiga. tror det är uteskor egentligen dock. konstigt isf.

Chailatte

Kategori:

En chailatte såhär efter lunch är så himla nice! Jag har flera gånger på senaste (sen kaffemaskinen gick sönder) gått och köpt mig en chailatte på lunchen. Visst är det inte gratis, men ibland får man unna sig lite vardagslyx. En annan sak om man gör det varje dag. Då är det inte okej.

Har ju glömt om att berätta om mina lyckade auktioner på Tradera. Jag älskar tradera! För alla mina 10 saker hade jag totalt utrop för 115 kronor och igår slutade summan för allt på 670 kronor. Bra med lite extra klirr i kassan för saker jag ändå inte vill ha. Men en persons skräp är en annans guldgruva! Ska lägga upp lite böcker sen också som jag vill bli av med men först vill jag bli klar med att skicka alla de som är avslutade nu. Tror jag ska dela upp lite mer nästa gång, inte så jag har alla auktioner till samma dag, för det blir en del att göra och mycket att hålla koll på.


Friends

Kategori:

Nu är jag inne i en riktig Vänner-period igen, är det nästan jämt. Men nu har det börjar igen efter ett litet uppehåll från den bästa serien som gjorts.


Fått svar på ett jobb på en skidanläggning iaf. Så det känns absolut som att min tur till Norge kommer att bli av i vinter. Det som känns värst med det hela är att jag i så fall inte får fira jul här. Samma tanke gick när jag skulle flytta till Bangkok. Ingen svensk jul hos momma och moffa. Första gången. Det kan bli svårt. Men nu blir det ju inte lika långt bort som det kommer bli nästa år när jag inte heller kommer att fira jul hemma. Men det kommer säkert gå bra ändå. Jag kommer ju inte att vara ensam eftersom Anita också kommer att vara där, utan sin släkt.


Jag ser ändå positivt på det hela. Tror att jag kommer att växa oerhört mycket som person och känna att jag gjort något med mitt liv när jag är klar med mitt dryga ett och ett halvt år utomlands. Tanken är iaf så här: Jag åker till Norge med Anita och jobbar på förhoppningsvis en skidanläggning mellan december till april. Sen åker jag hem och har det gott några månader och jobbar lite hemma. Sen åker jag och Emelie och kanske Anita och jobbar i Norge igen från typ augusti till november. Sen är vi hemma kanske några veckor och därefter åker jag och Emelie och ser världen i form av Asien fram till typ april. Tror det kommer att bli jättebra och jag tror främst att jag kommer att vara en ny människa när jag  har njutit av Asien under ett halvår.


Målet med allt är alltså sånt här. Klarblått vatten, vita ständer, och lugn och ro. Sen såklart att upptäcka en massa saker också. Men det kommer bli choklad för själen.

I see Your true colors

Kategori:

Mailar med tjejen som jag mest troligt ska åka till Norge med. Hon verkar väldigt trevlig och väldigt lik mig till sättet så jag tror att vi skulle komma överrens bra. Så det känns bra. Har också fått lite mer uppgifter om vad man tjänar och nu känns det 100 procent att jag vill åka. Andra vill inte att jag vill åka, men jag vill åka och det är mitt liv och jag som ska leva med de beslut jag gör. Åker jag inte kommer jag både ångra det och ruttna av ensamhet och tristess i Östersund, och det går ju inte.


Tiden går fort idag och det tycker jag om. Hoppas att den fortsätter gå lika fort hela dagen och veckan.


Jag är hungrig. Ser fram emot mina nudlar på lunchen. Billigt och bra.

Heads up

Kategori:

Just nu ser det ut som att jag kanske åker och säsongsjobbar i Norge från december till april, jag och en tjej håller på att söka jobb på bland annat skidanläggningar. Det bästa är att jag aldrig har träffat tjejen. Lite kul är det men också väldigt spännande. Det är iaf pengarna som lockar. Tjäna ihop mycket pengar på att göra nåt annat ett tag och förmodligen kommer man tillbaka till jobbet sen och känner inte att det är lika hemskt att gå till jobbet längre.


Bäst av allt skulle vara om jag fick gårdsjobbet, det vill jag helst. Det näst bästa är att få jobb på en skidanläggning.


Nu blir det iaf jobb till nio ikväll. OB till mig, ja tack!

Nu har jag tränat, ätit middag och kolla...

Kategori:

Nu har jag tränat, ätit middag och kollat på biggest loser med x och nu sitter jag på bussen och ser fram emot att krypa ner under täcket och kolla på the Hills när jag kommer hem. Ska bli jätteskönt. Imorgon börjar jag jobba halv ett så jag ser fram emot att sova ut imorgon. God natt!

Motivation

Kategori: Träning och hälsa

Usch vad jag hatar att vara trött, jag är så trött nu så det är jobbigt att skriva. Inte bara trött i ögonen utan i hela kroppen. Känns som en pina att lyfta fingrarna för skrivandet. Jag kom fram till att det här inte går så jag avbokade body pumpen idag och tränar själv.


Jag mår så dåligt när jag är så här trött. Och jag överdriver verkligen inte på tröttheten. Sov kasst inatt och nu får jag lida för det. Verkligen lida. Jag mår skit och vill bara skita i allt och gå hem och lägga mig. Hatar såna här dagar. Kommer tillbaka imorgon eller när jag fått en energidryck.

Ring of fire

Kategori: Träning och hälsa

Fem timmar kvar. Inte så farligt ju. Sen ska jag gå på Body pump klockan sju. Skulle ju vara med Emelie men det får vänta yttligare några dagar.


Är hur som helst riktigt pepp på body pump, det ska bli jätteskönt att få tillbaka träningsvärken och idag vet jag nog lite mer hur mycket jag orkar så behöver jag inte köra slut på mig själv totalt iaf. Är egentligen mer sugen på att träna själv idag, men jag kommer inte hinna med nåt pass någon annan gång i veckan förutom söndag så det känns lika bra iaf.


Jag är lite trött idag, jag sov inge vidare inatt, sängen var för mjuk, jag drömde jättekonstiga saker och flyttade till soffan tillslut och somnade sen om, men vaknade ett par gånger ändå. Så det ska bli skönt med sovmorgon imorgon. Kommer nog sova jättegott av ren utmattning efter Body pump ändå så!

LC

Kategori:

Det blev ingen träning igår. Istället blev det lite söndagsmys med godis och Pirates of the Caribbean med X. Jag var ändå bitter för att det var fullt på body pumpen. Men jag ska träna en snabbis idag och sen ska jag gå på body pump på onsdag! Känn peppen.


Idag är mina första auktioner avslutade. Det känns bra. Ut med det gamla skräpet. Jag skulle vara en utmärkt utövare av Feng shui, fast det är jag typ redan omedvetet. Jag rensar garderobe minst en gån per år bland annat. Det är det inte många som kan. Hur som helst, har fått mycket mer än jag räknat med på vissa saker. Och det är ju bara positivt!


Ikväll efter jobbet blir det nog häng med Emelie. Men jag måste försöka träna också. Tror jag ska kliva upp i tid imorgon också och träna innan jobbet. Jag känner redan nu hur bra det kommer bli med all träning och hur snygg och pigg jag kommer bli. I love it!


Nu ska jag iaf börja med att klara av åtta timmars jobb! Ciao

The hills

Kategori:

Idag är det en mysdag till en början. Tänker bara ta det lugnt och kolla på The hills och sticka mössor några timmar. Sen blir det resten av disken från igår, fixa lite ärenden på stan och sen ska jag dra på body pump ikväll tror jag. Får se hur det blir men det blir iaf träning ikväll. Kanske blir lite Sex and the city också. Har SATC-abstinens.


Middagen igår blev jättelyckad och det var blnd det godaste jag ätit. Halv åtta hos mig, here I come.


Nu ska jag iaf ha mitt söndagsmys med amerikanska pannkakor och The hills. Toodles

Weekend

Kategori: Träning och hälsa

Nu är det nära helg. Åh så skönt. Den här veckan gillar jag skarpt! Man borde jobba bara tre dagar varje vecka.


Efter jobbet ska jag gå och handla inför morgondagen. Det mesta iaf så slipper jag göra det imorgon förhoppningsvis, är så mycket annat imorgon som måste göras känns det som. Så lite kan man ju kanske fixa ikväll. Tänkte försöka hinna dammsuga ikväll iaf. Eftersom min granne dammsög klockan 23 igår kväll antar jag att det är okej att göra det på kvällen. Skönt att jag fick ut det mesta skräpet ur lägenheten imorse iaf.


Men först kör vi sista spurten på jobbet. Kanske hinner jag med en promenad ikväll också!

Sugen på SATC blev jag också. Länge sen jag kollade på serien. Kanske måste kolla igenom dom snart, dock inte första säsongen. Den är jag inte så förtjust i.


Den där magen och armarna är helst mina om några månader. Ja tack där fick jag min motivation för träning för den här dagen.

Eternity

Kategori:

I mina yngre dagar lyssnade jag en del på Robbie Williams. Jag fick en skiva med han av mina kusiner som inte hade nån koll alls på vad jag ville ha. Men efter att ha lyssnat några gånger på skivan blev jag frälst. Jag tycker om Robbie. Främst låtarna Better Man, Eternity, She's the one och Revolution. Det är bra musik. Jag blir lugn av Robbie iaf. Nu var ett sånt moment. Jag hetsar upp mig för småsaker eftersom jag har abstinens. Men snart kommer abstinenset vara helt borta.


Close your eyes so you dont feel them,
They dont need to see you cry
I cant promise I will heal you,
But if you want to I will try.


Hur som helst. Idag känns som en riktig Bridget Jones dag. Tror jag ska köpa upp mig på lite chips och dip efter jobbet och sen ska jag nog kura ner mig och kolla på Bridget med ett glas vin och chips. Fyfan vad skönt. Varför gör man inte sånt varje helg? Jag håller iaf på att börja lära mig dricka vin. Jag börjar dock med vitt vin. När jag kan dricka allt vitt vin utan problem kan jag gå över till rött vin. Jag njöt av ett glas för några dagar sen men nu snackar vi ganska fruktigt och sött torrt vitt vin. Alltså inge imponerande. När jag kan dricka rött vin och njuta av det. Då är jag nöjd.


Longboard -06

Work it!

Kategori:

Idag har jag hittills hunnit med att springa med en massa skräp och städa undan lite. Nu är det bara disk och dammsugning kvar innan min lägenhet är skinande och vackert ren. Måste ju vara fint inför morgondagen då jag får finbesök. Ska bjuda pappa, hans dam, lillebror, och fammi och Björn på middag. Ska bli jättekul och det blir grillat av något slag till huvudrätt iaf.


Det blir hur som helst trerätters och förmodligen ser menyn ut som följande: till förrätt blir det nog min personliga favorit löjromstoast, till huvudrätt är tanken att det ska bli revbensspjäll men förmodligen blir det nåt annat grillat kött med hemmagjord pommes och ananas-salsa. Till efterrätt blir det varma hjortron och glass.
Guuuuuuud vad gott det kommer bli!


Igår efter jobbet tränade jag en stund, det gick faktiskt mot förväntan bra när man kommit igång lite. Min träningsvärk är snart ett minne blott. Dock så ska jag ju skaffa ny träningsvärk på söndag när jag ska på body pump igen. Ska försöka träna imorgon också men vi får se hur jag hinner. Det blir iaf en promenad oavsett hur jag hinner. Sen ska jag ju dammsuga och det är ju också lite träning.



Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa - Leila Lindholm

Norway

Kategori:

Nu har jag sökt ett gårdsjobb i Norge. Vet inte om jag skulle ta det om jag fick det men jag känner bara för att göra nåt med mitt liv. Öka chanserna för att spara ihop en massa pengar också. Det är svårt just nu nämligen. Men vi får se. Chansen att jag får det är ju inte direkt stor ändå med tanke på att jag är allergisk mot hästar. Dock så skulle det knappt vara nåt jobb med hästar iaf utan främst mes kossor och hönor samt annat gårdsjobb. Så det ska nog gå bra. Vi får se helt enkelt. Jag förväntar mig inte så mycket egentligen.


Allt jag vet att ett gårdsjobb skulle vara kul. Inte sitta still utan faktiskt röra på sig. Vilken skillnad..


Snart blir det nog träning. Om min träningsvärk klarar av det. Ciao

Kickup

Kategori:

Kickup energidryck är det godaste som finns. Energidryck är inte bra men när jag dricker det dricker jag kickup eller vitamin well som är bättre än exempelvis red bull iaf. Ögonen kändes iaf lite tunga så jag drog mig iväg på min rast och köpte mig en kickup. Mums.


Slutar 20:20 idag så det är inte så himla lång tid kvar.


Har kollat lite på skor idag. Jag är sugen på ett par vinterskor. Riktiga vinterskor, eller höstskor. Jag har en bild i huvudet. Inte hittat några såna än. Men det är typ en blandning mellan en mc-känga och en låg ridstövel. Nåt i den här stilen:


Fast ändå inte. Men jag får se. Den här månaden blir det inga skor ändå! I så fall nästa månad.


Kom på att jag kanske kan stå på en marknad på lördag och sälja mössor. Jag ska kolla upp det, skulle vara himla bra ju. Det är gratis också.

The kingdom och Far Far Away

Kategori: Träning och hälsa

Jag är sugen på Shrek-marathon. Tror jag ska ha det nångång. Shrek är svinbra och jag har sett samtliga filmer ett flertal gånger, eller den sista har jag bara sett en gång på bio men den har ju inte kommit på dvd än så.


Hur som helst så önskar jag att jag befann mig på gymmet nu, helst på crosstrainern, genomsvettig och go. För att sedan gå ner och duscha och basta en stund. Gud vad skönt. Om det blir träning idag hinns det nog inte med någon dusch på gymmet eftersom bussen går en gång i timmen och då kan jag bara träna typ en kvart. Men det ska nog gå bra ändå! Känner mig pepp och motiverad och jag hoppas att det funkar trots min träningsvärk. Kan ju bli lite bättre av träning också. När musklerna väl kommit igång. Men i början gör det ont som bara den. Nu blir det nudlar till lunch!


Beach 2011 here I come!

Lax

Kategori: Träning och hälsa

Just det. Skulle ju laga lax med bladspenat och pesto igår. Men det gjorde jag inte. Jag var så vrålhungrig när jag kom hem så jag gjorde en fryspizza. Inte bra men jag hade varken ork eller lust eller tillräckligt med mat i magen för att ställa mig och laga mat så det blev så. Jag ångrar det inte alls och ibland får man vara lite lat med maten. Bara inte varje dag. Men laxen blir nog tillagad ikväll om jag har ambition eller imorgon.


Gud vad jag är motiverad på träning hela tiden! Jag går bara och tänker på det. Även nu när jag är jättetrött sitter jag och tänker på träning. Det kallas motivation. Jag tackar Alessandra Ambrosio som sitter på kylskåpet och jeansen jag inte kommer i, men gärna vill använda. Dock så har dom alltid varit supersvåra att få på sig även när jag var fit och smal. Dom är helt enkelt ganska små. Mycket av problemet är också att det inte är ens pyttelite stretch också. Men dom ska jag en vacker dag komma in i igen. Samt min balklänning.

Chailatte

Kategori: Träning och hälsa

Nu sitter jag på jobbet och njuter av en chailatte för att få en skön start på dagen. Idag är träningsvärken allra värst, men imorgon lär det vara en klar förbättring. Så då får jag skaffa mig en ny träningsvärk i helgen. Body pump på söndag iaf, sen blir det motion varje dag oavsett.


Tror jag ska träna efter jobbet också. Kanske inte blir så stenhårt eftersom jag knappt kan gå men det blir en sväng till gymmet iaf för nån typ av lättare träning. Funderade på att gå till jobbet idag men det hade jag inte hunnit.


Kollat på ett par reebok easytone också. Riktigt sugen på ett par såna. Det är som balansbollar under så man måste hålla balansen vilket är bra för träning av både vader, lår och rumpa. Jag gillar konceptet iaf och kanske blir det ett par såna nästa månad. Får se hur ekonomin står sig.

Nu har jag bakat pizzamuffins. Väldigt spä...

Kategori:

imag_0011 (MMS)

Nu har jag bakat pizzamuffins. Väldigt spännande måste jag säga och det blev supergott. Måste köpa en kokbok jag ska göra mitt projekt med för jag bakar lite väl mycket muffins nu. Men det är kul, men min frys är snart full. Ska nog gå till jobbet idag. Har inte bestämt mig om jag ska träna efter jobbet eller inte. Har ju sån träningsvärk. Men får se.

Cupcakes pt 2

Kategori:

På måndag börjar Biggest loser sverige. Weeei för det. Höst betyder alltid massvis med bra tv!


Nu har jag bakat muffins för andra gången den här veckan. Jag känner mig verkligen motiverad för ett Julie & Julia projekt men det känns som att muffins kommer bli väldigt tråkigt om jag ska hålla på med det. Fet lär man bli också. Så muffins projektet är bara tillfälligt tills jag hittar något annat att göra istället.


Idag blev det iaf chokladmuffins med philadelfia-frosting.



Nu blir det en promenad innan jag ska krypa ner under täcket och kolla på The hills. Toodles

True blood och chai-te

Kategori:

Det är sällan livet är så härligt som när man kryper ner under en filt i soffan med en kopp chai-te och ett nytt avsnitt av True Blood. Det värsta är att nu är det typ ett avsnitt kvar på tredje säsongen sen kommer det bli en hemsk väntan igen. Nu har jag precis sett det elfte och det är alltså typ ett kvar. Det värsta var hur det här avsnittet slutade. Jag kommer typ inte kunna sova tills nästa avsnitt.


Var ju på Hot stones idag. Det var okej, men det var inte alls lika avslappnande som på jobbet. Ljust som bara fan i rummet och ganska hård massage. Så ska det inte va. Det ska va mjukt och skönt och absolut inte vara så ljus att man bländas när man öppnar ögonen. Men nu har jag ju provat iaf. Var inte heller skönt med hårdhänt massage med min extrema träningsvärk. Huvva.


Gud vad skönt med september btw, hösten är snart här och det bästa med hösten är att man får klä på sig, mysa ner sig under filtar, samt att det är så vackert och att man känner att vintern är nära. Jag älskar den tidiga delen av hösten, när det är sådär gult och rött överallt. Sen är det en gråperiod, men sen kommer ju vintern och jag älskar ju.

Pizzamuffins

Kategori:

Är något jag ä riktigt nyfiken på att baka och om jag hinner och orkar ska jag nog göra mig ett försök idag eller till helgen. Annars kanske jag bakar några andra muffins som jag tar med och bjuder på, på jobbet imorgon. Det är kul att baka, speciellt saker man inte gjort förut.


Gjorde ju muffins här om dagen som blev jättegoda och bra, och jag tyckte de blev riktigt goda. Då gjorde jag mango, banan och kokos muffins med choklad frosting. Freestylade med smakerna lite och följde endast recept när det kom till grundreceptet på muffins. Så det var kul att prova på nåt själv som dessutom blev så bra. Dom blev så himla saftiga och goda. Mums. Nu blir jag extremt sugen på att baka mer. Det är som sagt jättekul!


Nu ska jag iaf bege mig iväg till bussen för att sedan gå på massage. Later.

Burn

Kategori:

Var som sagt på Body Pump igår, sjukt skönt hur bra det brände i hela kroppen. Mjölksyra är alltid härligt, och idag har jag träningsvärk. Inte så illa som jag hade tänkt mig dock. Ska for sure köra Body pump en gång i veckan. Superb träning.


Idag har jag hittills diskat, duschat och kollat på tv. Ska åka iväg på hot stone massage om typ en timme. Sen tänke jag laga mig lite middag i form av lax med bladspenat och kanske potatis, sen ska jag ta tag i resten av disken samt träna. Känns som en riktigt bra dag idag, även fast jag måste diska.


Men nu ska jag klä på mig och njuta av ledigheten och dagens andra kopp te.


Gotland -08