Emelie

Love the life you live - live the life you love

Nu har jag varit på body pump och jag kan...

Kategori:

Nu har jag varit på body pump och jag kan ärligt säga att nu, femton min efter passet har jag fortfarande mjölksyra. Har också gått typ 5 km idag så jag är riktigt stolt över mig själv. Kommer absolut fortsätta med body pump iaf. När jag kan gå igen. Nu ska jag hjälpa x att röja undan inför en eventuell hyresgäst sen ska jag duscha och sova. Ciao

FREEE

Kategori:

Oj, oj oj som jag har väntat på den här dagen. Sju dagar har jag jobbat för den här dagen, och nu är den här. Ville sova ut men det gick inge bra. Vaknade halv åtta, men jag har ju morgondagen också, sen har jag sovmorgon på både torsdag, fredag sen ledig igen i helgen så jag ska nog få sova ut ändå :)


Nu ska jag nog gå ut på en promenad. Dock så är jag typ rädd för att lämna lägenheten. Tänk om budmannen kommer med mina hot stones. Men inte skulle han väl komma så här tidigt? Får typ skriva en lapp som jag sätter på dörren isf. Men en frisk morgonpromenad känns verkligen på sin plats. Sen är det Rachel Ray, det bästa med att vara ledig eller ha sovmorgon är att man får se henne. Hon inspirerar mig alltid till matlagning. Det är alltid nice. Det är många av hennes recept jag har i huvudet som jag en vacker dag ska prova på.


True Blood går förövrigt sjukt segt att ladda ner. Vet inte om internet är dåligt eller om det är filen som är kass men det här går ju inte. Men den som väntar på något gott. NU verkar det dock som att den kom igång igen. Så då har jag nåt att kolla på ikväll. Har svårt att se True Blood mitt på dagen om de är första gången jag ser avsnittet i fråga. Liksom ingen bra stämning då.

Men nu blir det en promenad! Toodles.

Edith Piaf

Kategori:

Det är en riktigt mäktig kvinna som jag lyssnar på lite då och då. Hennes röst alltså. Det är bra städmusik, imorgon är en städdag så då blir det Edith.


Det är förövrigt så jevfla kallt i lägenheten på kvällarna. Kommer ofta på mig själv att jag sitter/ligger och huttrar. Men nu ska jag snart kura ner mig under täcket så det blir snart varmt igen.


Jag har bakat muffins. Banan och mango muffins som det imorgon ska smetas på chokladglasyr. Himla gott kommer det att bli tillslut. Hinner jag ska jag också baka pizzamuffins imorgon. Mums! Muffinsen är här för att stanna iaf.


Va på akademibokhandeln och köpte Blondinbellas bok idag. Finally. Har läst ett kapitel. Blir ett till innan jag ska sova kanske. Får se, men ögonlocken börjar bli tung så det kanske blir imorgon istället.


Blev ingen träning idag vilket sög lite. Men om jag åker hem är det kört. Skulle träna direkt efter jobbet men sen kom erbjudandet att åka med och handla, vilket jag som fattig lägenhetsägare måste nappa på. Tänkte ta en promenad när jag kom hem men då hade det gått för många timmar sedan den senaste måltiden och ja, det var helt enkelt kört. Man ser 1000 saker i lägenheten som man måste/vill göra så man börjar och håller på med det. Då är det svårt att komma iväg igen. Men imorgon kör vi!


Nu ska jag ta mig en underbar finnkrisp med messmör. Fyfan vad jag har längtat efter messmör. Mums!


France -07

Romeo & Julia

Kategori:

I vinter är jag sugen på att åka på musikal med min ömma mor och underbara mormor. När jag var yngre, typ 13 år så fick jag en biljett till bounce och vi åkte alla tre ner till Stockholm för en helg och det var så himla mysigt. Så nu kände jag att det skulle vara kul att göra nåt liknande igen. Jag ville se Mamma mia men den har dom båda sett så det gick inte. Men sen såg jag idag att Romeo & Julia kommer att gå från januari och framåt så det passade ju perfekt. Lite vintermys helt enkelt.


Både mamma och momma är på så förmodligen styr vi kosan mot Stockholm för en riktig myshelg för bara tjejerna i kalla januari. Jag längtar som fan redan nu och tror att det kommer att bli jättemysigt och kul! Lite shopping, massor med god mat, underbart sällskap och en musikal som säkert är jättebra. Mycket bättre än så blir det sällan.




Är förövrigt arg på cdon.com. Dom suger verkligen nuförtiden. Beställde lite böcker därifrån, bland annat Egoboost onsdagen förra veckan och dom har fortfarande inte ens skickat varorna. Det är ju helt sjukt dåligt så jag mailade att dom skulle ta bort beställningen vilket dom också gjorde. Typ sista gången jag beställde därifrån känns det som. Så nu ska jag gå på akademibokhandeln och köpa den om en kvart istället.


En sak jag vet från boken redan är energitjuvar. Idag känns det som en sån dag. Människor som snor min energi istället för att ge mig energi. Tack tack, jag har slutat snusa så då kan man vara snäll med mig tycker jag. Jag är lättretlig och kan man inte hantera det och istället framkallar min retlighet börjar jag mer än gärna att snusa igen. Så det så.

Drömkroppen

Kategori:

Tillhör Alessandra Ambrosio. Tror den bilden får bli min träningsmotivation. Inte för att jag ska sträva efter att se ut så, då hade jag varit för smal. Men det var ändå snyggt. Så mamma oroa dig inte, jag ska inte bli en size zero.


Men ibland behöver man kolla på riktigt smala och vältränade modeller för att hitta den där extra motivationen för att ta sig iväg till gymmet. Förut hade jag ett citat av Paolo Roberto upphängt på väggen, det var inte tillräckligt. Den här gången hamnar denna bild på kylskåpet. Kolla magen, nästan magrutor. Det är jag om några månader bannemig!

4 timmar kvar

Kategori:

Det känns riktigt bra. Nu blir det sista spurten sen får jag äntligen vara lite ledig och det ska bli så skönt att både få slappna av men samtidigt få en massa nödvändiga saker gjorda.


Har bestämt rätt mycket känns det som. Idag blir det träning minst en timme efter jobbet, ska bli så himla skönt att svettas. Sen åker jag hem och äter blodpudding och därefter tar jag tag i disken. Sen blir det nog bara chill resten av kvällen. Imorgon ska jag ta en lång sovmorgon vänta på mina hot stones som kommer med leverans. Därefter bilr det tvätt. Kommer leveransen i tid blir det också body pump klockan 12 förmodligen. Annars kanske på kvällen. Träning av hårt slag blir det iaf nån gång under dagen. Sen ska jag bjuda X på en hot stones massage och middag.


Sen är det onsdag och då ska jag sova ut igen och träna och sen ska jag på en timmes hot stone massage och sen ska lägenheten få sig en höststädning någon gång också. Är det nåt jag måste göra snart så är det att "packa om" mina garderober. När jag flyttade in kastade jag i princip bara in allt på första bästa ställe så det är ingen ordning och överfullt. Lite organisation i garderoberna kan nog göra en stor skillnad så det ska jag nog ta tag i till helgen eller så.


Men som sagt. Nu slutspurten, sen stenhård träning, sen middag, sen chiiiiiill. Wei.


Body pump

Kategori:

Idag, imorgon eller på onsdag ska jag gå på Body Pump, får se hur jag känner vilken dag det blir men jag ska börja med det tänkte jag. Ska börja träna nu. Mitt nya liv. Yep.


Hur som helst, har varit på body pump en gång. Det är utan tvekan det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv. Dagen efter kunde jag inte gå och då var jag ändå vältränad på den tiden. Sååå, det är alltså galet bra träning och det känns som ett bra alternativ för mig som tycker det är jättetrist att lyfta skrot men ändå vill bli lite starkare. Måste dessutom bli starkare. Enligt sjukgymnasten är jag svagare än de flesta tanter. Känns bra, men det ligger ju lite sanning i det också. Så lite styrka kan absolut behövas i mitt liv och jag längtar redan tills jag kommer gå på Body pump.


Jobbar ju som sagt till 16 idag och det känns bäst att träna direkt efter jobbet, annars är det svårt att komma iväg. Så idag blir det nog så. Body pump är nämligen inte förrän 19:00 nämligen. Visst skulle det vara skönt att träna då men chansen känns lite för stor att jag skippar det hela eftersom det är så lätt att bli bekväm när man kommer hem. Men det är också Body Pump klockan 12 och 20 imorgon så då bör jag ju kunna klämma in det. 


Gud va kul det känns att komma igång med träningen igen. Nu jävlar ska jag träna så mycket så kommer piggheten säkert tillbaka och man orkar ju som mer då också. Sen är träningen ett krav om jag ska bil bättre i axeln och ryggen så det känns ju som värt det.


The hills

Kategori:

Alltså jag kan inte tänka på något annat just nu. Eller jo, True Blood, kommer nytt avsnitt idag, det hurrar vi för! Men åter till The hills. Jag har sett alla avsnitt utan kanske två. Missade några förra säsongen men det räknas inte för då var inte Lauren med längre så jag anser inte att det är riktigt samma sak längre, men det är ju bra ändå. Men säsongerna med Lauren. Det är riktigt bra. Annan sak jag gillar med tradera, man kan köpa saker man vill ha lite billigare. Done! The hills tre första säsongerna kommer på posten inom kort.


Nu är ledigheten bara en dag bort. Från 16:00 idag är jag en fri kvinna! Det ska bli så skönt och gjorde det mycket lättare att kliva upp imorse, jag ser liksom slutet nu.


Imorgon ska jag bara ta det lugnt och rå om mig själv. Fyfan va skönt. Som jag har längtat. Sen måste jag såklart göra en del saker som inte är att rå om mig själv om att tvätta och så, men huvudsaken är att jag kommer att ha tid för allt och jag kan göra precis vad jag vill. Skönt.

Tradera

Kategori:

Tradera är typ min nya drog. Jag har länge velat sälja nåt där bara för att det är kul och sen slog det mig. Skivor! Jag har massvis med skivor jag vill bli av med så nu har jag lagt ut ett par stycken med utropspris 1 krona. Blir glad om jag blir av med dom och man vet ju aldrig, jag kanske tillochmed får lite pengar för det. Mer än en krona alltså. Så nu ligger typ 10 objekt ute. Ska lägga ut fler sen men det var dom jag kunde komma på som jag hade just nu.


Kommer säkert på flera sen. Har också lite dvder jag ska se om jag kan få sålt. Men vi börjar med skivorna. Fyfan vad kul det här är! Så himla spännande och se om någon kommer bjuda eller inte. Vad man kommer att få sålt saker för och om man får sålt öht. Så det är som sagt spännande. Hurra!


Fyfan vad jag är lillgammal. Emelie 20 år. Mental ålder: 85 år.


Jag har redan fått ett bud! Wihoooo.

Cupcakes

Kategori:

Jag har hittat det perfekta projektet för när jag kommer bli ensam iaf. Jag köpte igår en bok som heter Massor av muffins, jag skulle egentligen köpa Leila Lindholms bok Piece of cake men den fanns inte så jag köpte den andra istället. Men jag ska köpa båda hennes böcker en vacker dag i alla fall. Alltså både Piece of cake och One more slice. Hittade också en bok med Gordon Ramsey som jag vill ha. Det är min favoritkock. Visst jag gillar Jamie Oliver också, men Gordons mat är den jag helst av allt vill provsmaka.


Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag ska baka massor med muffins i höst och vinter och prova mig fram. Det är kul att baka och i boken jag köpte fanns det så sjuuukt många olika typer av muffins så man inte ens kan tänka sig. Galet. Så det är ett projekt jag har på gång när jag kanske bli lite ensam i vinter eftersom det bara kommer bli jag och Emelie kvar. Men det ska bli jättekul och jag ska också prova på mig en massa svårare recept.


Jag älskar mat. Det är gott med mat och jag hade gärna blivit kock om det inte vore för att jag visste att det inte skulle vara lika kul att laga mat då som det är nu. Apropå mat så har jag kommit fram till vad jag ska göra för middag nästa helg då jag ska ha middag för min pappa, hans tjej, lillebror och Fammi och Björn. Jag ska börja med att göra quesadillas till förrätt där jag snott receptet från Leila Lindholm. Även huvudrätten är ett recept av Leila och det blir då Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa. Och till efterrätt blir det nog minimuffins med glasyr. Har inga som helst tvivel över att det kommer att bli hur gott som helst alltihopa!


Fan vad det vattnas i munnen på mig nu. Emelie hjärta Mat.

Blåst med mening?

Kategori:

Fyfan. Det är som sagt en tjej jag inte klarar av som sitter vid mig på jobbet. Hon verkar helt blåst, nästan så att man tror att hon spelar på att vara blåst för att få uppmärksamhet för ingen kan väl ändå vara så dum i huvudet? Nyss frågade hon en annan kollega hur man rengör en ugn. HERREGUD!


Snart måste jag nog lyssna på musik för att slippa hennes iq-befriande snack. Man blir ju nästan dum i huvudet själv bara av att lyssna. Uscha!


Ikväll är det ju The Hills! Har fortfarande inte sett förra veckans men det kan jag se efter. Blir nog bra och det är ju en grym serie. The city har jag också börjat uppskatta igen efter att det var weekend på mtv förra veckan. Men jag tycker mest bara om första säsongen av city. Inte dom nya avsnitten vad jag vet. The hills va också bättre förut när Lauren va med men det är ju himla roligt ändå!

Vill förövrigt ha hennes hårfärg. Men jag jobbar på det med silvershampoo och kanske lite slingor snart.

Hilary

Kategori:

Jag skulle mer än gärna se ut som Hilary Duff efter det att hon opererade kinderna, innan var hon för random, men nu gillar jag hennes utseende riktigt mycket. Det var främst när jag såg Material Girls som jag insåg det. Hon är fin. Yep.




Och ja det är väldigt segt här på jobbet vilket betyder att jag inte har så mycket annat att göra än blogga.
Hmm kanske göra ett träningsschema! Där sa jag nåt.

Transamerica

Kategori:

Kollade på Transamerica här om dagen. Det är en riktigt bra film det. Dock så må jag säga att jag tycker att Normal är bättre. Den jag såg med Emelie i tisdags. Värsta transa-veckan blev det med filmhyrningen eftersom två av filmerna vi hyrde var om transor. Men som sagt. Svinbra filmer båda två och Normal är helt sjukt sorgligt.


Apropå film så tycker min bror att jag tycker att för många filmer är svinbra eller liknande. Men vad kan jag säga, jag ser helt enkelt väldigt många bra filmer och det finns ju filmer jag tycker är hur dåliga som helst också. Men jag vet vilken typ av filmer jag tycker om och kollar på dessa filmer istället för filmer som jag förmodligen tycker är dåliga.


Inatt kommer ett nytt avsnitt av True Blood också. Awesome! Snart är tredje säsongen klar och då får man vänta jättesupermegalänge tills nästa avsnitt vilket suger. Men då får jag väl helt enkelt kolla sönder på tredje säsongen medans jag väntar. Sen är det ju mycket annat man kan se också. Men True Blood är bra. Riktigt bra, och det är synd att det snart kommer bli en massa väntan till nya avsnitt. Sen har jag ju iofs tre böcker kvar i serien att läsa så det kan jag ju göra.


Baah, nu kom en tjej som jag inte klarar av och satte sig bredvid mig på jobbet. Åh nej.


Ledigheten närmar sig

Kategori:

Nu är det inte alls långt borta, jobb idag till 16:20 och jobb imorgon. Sen är jag ledig två dagar! Ni kan inte förstå hur mycket jag behöver den ledigheten och hur skönt det kommer att bli efter sju dagars arbete. Känns som att jag kommer att bli mig själv igen efter det och inte vara så trött så jag kliver upp 10 min innan jag måste lämna lägenheten bara för att jag är så otroligt trött. Men som sagt så kommer veckan att bli bra. Och skön.


Igår var jag hos mamma och käkade, det var väldigt trevligt och jag åkte hem rätt tidigt. Det bjöds på löjromstoast, kyckling-enchiladas, och nån slags choklasmousse. Det var gott. Jag hade sedan tänkt att påbörja min muffins-period och baka muffins men eftersom den jävla nyckeln fastnade i bildörren och jag blev stående för att lirka i 45 minuter så skippade jag det. Jag kan ju berätta att jag aldrig har varit så arg i hela mitt liv.. Nästan. Att nåt sånt händer en person som precis slutat snusa är allt annat än bra. Kan erkänna att jag var tvungen att ta en cigg för att lugna ner mig och för att lirka det sista. Jobbigt var det iaf.


Jag är jättesugen på att träna. Men jag hinner typ inte just nu. Är för trött och för mycket att göra. Men snart kommer jag att köra igång igen tror jag. Känner bara att det kommer att bli en träningshöst. Vet inte om jag ska byta till ett billigare gym dock. Sen hade det varit nice om man hade nån att träna med så man kommer iväg lite lättare. Men vi får se. Jag gillar ju step-in, men jag ångrar att jag sa upp på badet. Dock så var dte väldigt onödigt att ha där när jag bodde på frösön, men då visste jag ju tyvärr inte att jag skulle flytta till odensala igen. Men jag kanske byter så jag har bara på badet sen. Får se. Sugen på träning är jag iaf och jag tror jag ska träna typ på tisdag om jag hinner.


Men först av allt ska jag jobba till 16:20 som sagt. En dag i taget..

Sleeping beauty

Kategori:

Försov mig imorse vilket knappast kom som någon överraskning då jag har sovit extremt lite den senaste veckan och dessutom jobbat världens längsta dag igår. Tycker nästan att det var bra att jag försov mig annars hade jag helt enkelt inte fungerat idag. Inte imorgon eller på måndag heller. Men både ikväll och imorgon blir det riktigt tidiga kvällar och en promenad känns också som att det skulle kunna vara på sin plats. Man kan ju som bli lite tröttare då.


Nog för att jag är trött, men jag somnar helt enkelt bara inte när jag vill, hur trött jag än är. Förut kunde jag somna klockan åtta på kvällen utan problem och sova till morgonen efter, men nu kan jag bara inte somna i tid och jag tror att det har att göra med att jag vet att jag borde göra en massa saker. Men jag ska göra undan allt på tisdag och onsdag när jag är ledig sen ska jag njuta hela eftermiddagen på onsdag och nästa helg ska jag verkligen ta hand om mig själv.


Ska iaf försöka ta det lugnt ikväll och bara äta popcorn framför tvn. Ska till mamma och käka direkt efter jobbet iaf.


Trött är jag iaf. Kan typ inte tänka på nåt annat än att sova och på tisdag när jag får sova ut. Fyfan vad skönt det kommer bli.  Toodles



France -07

Fjärde gången för idag

Kategori:

Ja det var mycket bloggande idag men det behövs skrivas av sig lite när man jobbar 10 TIMMAR!!!!! Nu är det dock bara 15 minuter kvar, det känns bra att jag har klarat av den här dagen med mer eller mindre ett leende. Jag har inte klagat alls, så jag är riktigt stolt över mig själv. Endast en kopp kaffe har jag druckit också. Det är också imponerande. Men nu gäller det att andas ut och ta det lugnt ikväll och sedan ställa mig in på en ny dag imorgon. Dock bara en 8-timmars dag imorgon som tur är.

Men det är nice med övertid. När jag jobbade på Svenska Dagbladets kundtjänst jobbade jag 40 timmar i veckan under mitt sommarlov på 10 veckor och minst en gång i veckan jobbade jag över några timmar för att knipa dom där extra kronorna. Blir rätt mycket pengar med övertid och jag önskar att jag kunde jobba över när jag ville. Då skulle det bli minst en timme i veckan och det är som sagt bra pengar. Så det är lite synd att möjligheten inte finns för det hade minst sagt varit nice. Speciellt nu när det är Asien 2011 som pengarna ska gå till.

Nu är det till och med bara 8 minuter kvar. HURRA!

Övertid

Kategori:

Blir lite övertid idag. Mycket bra pengar. Jag vill inte jobba men eftersom det är sjuuuukt bra betalt med övertid så passar jag på. Alla möjligheter att tjäna mer pengar tar man ju. Därför har jag också bytt till mig massvis med senare pass så jag kniper lite efter 18 ob också. Inte helt fel vill jag lova.

Så nu blire iaf jobb till 18,30 istället för 17,20. En halvtimmes lunch också eftersom det tydligen behövs..

Five hours.

Kategori:

Om fem timmar slutar jag. Tiden har faktiskt gått riktigt fort vilket är det absolut bästa med NU.

Sen efter jobbet ska jag försöka få i mig nån mat, göra lite ärenden och sen till Sofia.


Imorgon efter jobbet ska bror förmodligen hjälpa mig att installera internet i lägenheten. Som jag har längtat efter internet. Jag har inte haft internet sedan i början av juni innan jag flyttade hemifrån. Det är ett tag men det har gått bra. Det enda jag egentligen saknar är att kunna ladda hem exempelvis True Blood men det kan jag kolla på hemma hos X eller ladda hem hos pappa. Så det har ju gått. Men det skulle ju va lite skönare att kunna göra det själv.


Btw, köpte en massagebok igår. Det kan ha varit det bästa köp jag någonsin har gjort och då har jag inte läst den än, bara bläddrat igenom den. Fan killen som skrivit den verkar va ett massagegeni och han har masserat massvis med kändisar och är väldigt eftertraktad i USA. Så nu ska jag läsa och lära mig och bli en minst lika duktig massör som han.


Nu ska jag härda ut fem sista timmarna sen blir det häng en sväng och såklart sova i tid! Ciao


7 timmar NU

Kategori:

Ja, det är vad som vankas idag. Jobbat en timme på spa och nu återstår alltså resten av dagen på nummerupplysning. Kul! Nej jag tror inte det.


Men men, tiden går ju fort då iaf. Sen ska jag till Sofia för lite häng eftersom hon har kalas. Synd att jag ska jobba imorrn bara, annars hade jag gått all in. En annan sak med att jag ska jobba i helgen är att om jag inte hade haft det inbokat hade jag kunnat jobba ändå och fått övertid. Fatta va mycket pengar det är!


Ska förövrigt kanske söka ett gårdsjobb i Norge, tror dock inte det blir av eftersom jag har min lägenhet. Men ändå. Hade jag inte haft den hade jag inte tvekat. Sen är jag ju allergisk mot hästar också. Men men. Blir nog Norge till sommaren för att tjäna in dom sista resepengarna innan Asien.


http://reklammusik.se/?q=node/6885
kolla in den där reklamen btw. Det är utan tvekan den roligaste reklamen jag har sett under mina 20 år på denna jord.


Tänk den som ändå fick gå i skolan igen.

Kvällsro

Kategori:

Nu har jag planerat min kväll. Jag börjar med att laga blodpudding med bacon och lingon. Jättebilligt med blodpudding. Sen diskar jag undan lite så jag inte får världens projekt senare i veckan. Efter det tar jag mig ett avslappnande bad med tända ljus och avslappnande musik och badolja med doft av lavendel och mint, som är väääldigt avslappnande. När jag badat och blivit lite lugn lägger jag mig i sängen och kollar på fångarna på fortet. Sen kommer jag garanterat sova som en stock.


Och det ska faktiskt bli riiiiktigt skönt att bara ta en ego-kväll. Har också beställt Blondinbellas bok. Jag tänkte köpa den här om dagen men den är tydligen slut i stan så jag beställde den från cdon ist. Ska bli intressant att läsa den och jag tror absolut att den är svinbra.


Tänk att jag har 4½ dag kvar av den här arbetsveckan, alltså tills jag är ledig nästa gång. Det är faktiskt helt sjukt och känns väldigt konstigt när det är torsdag idag. Men men. Så länge jag tar hand om mig själv på kvällarna så kommer det nog att gå bra och inställningen en dag i taget gör rätt mkt också. Sen har jag ju en tre dagars vecka att se fram emot och det gör allt mycket lättare när jag vet att en av dagarna kommer jag få gå på hot stone massage i en hel timme.


Btw så har jag fått blåsor av tejpen som jag har på axeln som jag fått av sjukgymnasten. Så farligt är det inte och axeln är helt smärtfri för första gången på månader men det känns inte värt att fortsätta med tejpbehandlingen när jag får blåsor samt att det har kliat nåt så förbannat. Men axeln är ju bättre just nu iaf och det är väldigt skönt!



Fårö 2008.


Jag längtar som faaaan till stranden och solen. backackingtrippen kommer verkligen att bli välbehövd när det blir dags.

Insomnia

Kategori:

Usch vilken jobbig natt det blev för mig. Jag fattar inte riktigt varför heller. Men nu ska jag ta det från början. Jag och X var och käkade på olearys och det var minst lika gott som vanligt om inte ännu godare. Vi fick vårat bord som vi sitter vid varje gång vi är där, sen beställde X en Celtic och jag en Bobby precis som vanligt. Inga konstigheter där inte. Jag funderade på en pasta ett tag men sen insåg jag att jag inte vill betala 180 för nåt jag kan göra hemma. En hamburgare som olearys kan jag inte göra hemma. Eller jag kan väl men jag skulle aldrig få för mig att utföra så mkt jobb för en burgare.


Anyway, sedan blev det hem. Jag duschade, x rakade av sig mustaschen och jag dansade av lycka. Sen blev det tv-tittande och försök till sömn. Började med att jag kollade på en väldigt intressant dokumäntärserie som jag också sett kvällen innan, livsfarliga husdjur eller nåt sånt hette den. Försökte blunda och sova varje reklam men tröttheten fanns inte och jag tänkte att jag kunde se hur det slutade varje gång. Sen var det slut. Då kollade jag på dharma & greg och sen stängdes tv:n av efter att jag förlängt timern en gång. Då tänkte jag att jag lika gärna kunde försöka sova. Så en timme ligger jag och bara vrider och vänder på mig men det bara gick inte. Huvudvärken jag hade blev allt värre under hela kvällen och hjälpte knappast till.


Tillslut ger jag upp. Då jag inte vill väcka X så kunde jag ju som inte kolla på tv eller nåt tills jag till slut somnar. Så jag beslutar att det här aldrig kommer gå om jag inte ligger i min egen säng och kollar på tecknat. Så jag tar en dyr taxi hem, iprenen jag tog en stund innan kickar in, jag sätter på den lilla sjöjungfrun och inte allt för långt därefter somnar jag äntligen. Drygt sex timmar sömn blev det och jag hade räknat med 9 om jag hade somnat när jag ville.


Nu ska jag dricka en kopp chai-te och jobba. Ciao


Väldigt länge sen.

Relax

Kategori:

På tisdag kommer mina Hot Stones! Weeeeei. Det ska bli så himla kul att lära sig så jag kan knappt beskriva. Många i min närhet kommer att få agera så mycket provdocka så dom typ aldrig kommer att vilja ha nåt annat än hot stone massage igen.Sen kommer också en värmedyna som jag beställt till massagebänken. Allt för att förhöja upplevelsen! Har också fyra olika massageoljor att välja och vraka mellan, en skiva med ”avslappnade” musik, som förövrigt inte var så avslappnande jag hade hoppats på.

 

Så nu är det snart bara utbildningen som saknas sen är jag redo att påbörja mitt massageterapeut liv! Jag längtar så mycket. Att jobba med händerna, att göra nåt jag tycker är kul istället för att plågas med ett jobb jag hatar. Kan knappt tänka mig hur det kommer kännas att faktiskt se fram emot att gå på jobbet.

 

Att en vacker dag öppna en egen praktik, helst ett spa är den ultimata drömmen. Jag älskar ju allt som har med välbefinnande att göra och hemma-span är inte direkt ovanliga hemma hos mig. Ansiktsmasker och avslappnande bad hör vardagen till. Jag är helt enkelt bra på det här med avkoppling.


Så på tisdag kväll ska jag för första gången prova på att behandla med hot stones. På onsdag ska jag själv gå och få hot stone massage en timme. Det kommer alltså bli en bra vecka nästa vecka!


Normal

Kategori:

Igår var jag med Emelie, det var jättetrevligt. Kvällen bestod av thaikyckling med ris, hyrd film, popcorn och en varsin flaska med varmt vatten att ha på magen. Det var en riktig myskväll och vi kurade ner oss under en varsin filt och tände ljus och åt popcorn och kollade på Normal. Vilken film. Jag ville bara gå in i tv-rutan och krama om den stackars gubben och säga att allt skulle bli bra. Se den bara. Det var en förjävla bra film!


Popcorn hade jag inte ätit på många år. Och fy satan vad gott det var. Från och med nu ska jag köpa hem popcorn och äta det istället för godis och chips. Jag trodde att jag inte tyckte om popcorn. Men det är O'learys popcorn som har förstört upplevelsen för mig. Det var hur som helst gott och jättetrevligt och det enda som saknades var typ en ansiktsmask men vi orkade inte.


Min lägenhet är förövrigt sjuuukt kall har jag kommit fram till. Tänder ljus bara för att få upp värmen i lägenheten varje kväll och ett par tofflor är nästan alltid ett måste kvällstid. Men jag tycker ändå att det är lite mysigt när det är lite svalare, då kan man krypa ner under en filt och tända ljus och njuta av en kopp te. Det gör man bara inte när det är varmt.


Idag jobbar jag till halv nio. Skönt var det med sovmorgon och när jag har slutat ska jag och X förhoppningsvis gå på O'learys och avnjuta en god men sen middag. Sen får vi se vad det blir men förhoppningsvis blir det en tidig kväll.


Jobbar helg i helgen och det känns faktiskt inte så farligt. Brukar kännas pest men eftersom jag fick långhelg förra helgen och tre dagars vecka nästa vecka så känns det som sagt inte så farligt. Sen får man tänka på hur bra betalt man får också så går det genast lite lättare. Min stenhårda budget och sparande har börjat nu och sparande är högsta prioritet.

Abandoned

Kategori:

Usch vad det känns kämpigt att två vänner har lämnat stan för vad jag kan anta är för gott. Väldigt jobbigt faktiskt. Ingen verkar riktigt förstå, men det känns jättejobbigt eftersom så mycket kommer bli annorlunda. Ett exempel, jag vill gå på bio, jag frågar Emelie, hon kanske jobbar eller nåt vilket hon oftast gör, då kan man i vanliga fall fråga nån annan. Nu finns ingen annan förutom min familj och där är brorsan den enda som går på bio. Det känns extremt deprimerande och väldigt ensamt att ha "förlorat" två av mina bästa vänner. Självklart kommer jag träffa dom igen å så men inte alls på samma sätt.


Men jag får väl typ lägga min tid på andra projekt. Typ skriva en bok. Det skulle kunna fördriva min tid, men då är ju frågan vad fasen jag skulle skriva om. Eller så kan jag göra Julie & Julia projekt grejs. Men å andra sidan så är det ju inte direkt kul att laga en massa god mat för en person. Dessutom kostar mycket god mat mycket pengar. Och jag vill spara pengar så även jag kan komma härifrån illa kvickt. Helst imorgon, men det går ju inte.


Visst världen har inte gått under. Jag har två personer kvar, men X åker om två månader, Emelie kommer ju va kvar och våran tid kommer nästa höst när vi flyr landet. Men ändå det är ändå skumt att om två månader har jag endast en person kvar. En enda och hon jobbar jämt som sagt. Så jag tänker va emo.


I lördags var det kräftskiva, det var jättetrevligt och jag hade svinkul trots att jag var halvdöd av trötthet.  Det var många glada återseenden under kvällen och även en del farväl.


Men men, ikväll ska jag och Emelie hänga för första gången på hur länge som helst. Kommer säkert bli jättetrevligt! Innan det ska jag köpa en chailatte, jag har sjukaste cravings efter en chailatte och kan inte tänka på nåt annat.


Ciao

Neff

Kategori:

Nu är tre dagars ledighet inte långt borta. 40 minuter just nu faktiskt. Så det känns bra.

 

Ikväll ska jag iaf bara åka hem och ta det lugnt och typ kolla på nån skön rulle. Ska göra en till omgång med silvershampoo också sen kommer mitt hår vara fritt från röda toner. Det hjälpte väldigt mycket det jag gjorde igår men det är fortfarande liiite rött och det vill jag få bort också. Sen känns det som att jag inte kommer att färga håret på himla länge. Kanske slinga det någon gång, men annars låta håret vila och se till så den naturliga hårfärgen kommer tillbaka. Jag är less på att ha utväxt två veckor efter att jag färgade håret.

 

Har märkt att jag är väldigt pigg och aktiv på kvällarna numera. Igår diskade jag typ klockan 21 och började hålla på med håret efter det och kollade på film efter det, sen blev jag tvungen att sätta på shrek om jag någonsin skulle somna. Det är inte likt mig men det känns också bra att inte ligga halvdöd hela kvällarna.

 

Imorgon ska jag och pappa åka och se om vi kan hitta någon lampa till hallen. Har ju beställt två, en till köket och en till vardagsrummet, men i hallen saknas det ljus och nu börjar det bli så pass mörkt på kvällarna så läget är kritiskt efter lite mer ljus. I dagsläget kan jag inte gå till hallen efter 21. eller ja jag kan väl såklart, men jag ser inget och måste då använda mig av ficklampan på mobilen vilket inte riktigt känns som en långvarig lösning.

 

Sen blir det ju som sagt kräftskiva imorgon också. Sen på söndag blir det storhandling och bilbingo! Mitt nya billiga liv börjar nu.


Åh just det. Snart är mössäsongen här igen. Hallelujah! Jag har saknat mössor. Förut hade jag ju mössa jämt. Inte förra vintern, men nu känns det som ett mössår igen. Neff kommer självklart att användas flitigt och jag ska leta reda på alla mina miljoner mössor snart:)

Toodles.

Allt för min syster

Kategori:

Idag är det jobb mellan 12,20-21 sen är det heeeeelg. Långhelg dessutom så det ska bli riktigt skönt och gör det lite lättare att jobba. Fredagar kan vara rätt bra på det viset, man ser som slutet och det går lite lättare att jobba eftersom man vet att om 8 timmar har jag tre dagars ledigt.

 

Nästa vecka blir värre dock. Jobb tis-sön sen är jag ledig måndag och onsdag veckan efter det. Då ska jag också gå på hot stone massage på onsdagen, en hel timme. Jag har bara varit på halvtimmes på jobbet när man inte kan njuta fullt ut eftersom man vet att man måste jobba direkt efter så man vill som hålla skärpan lite.

 

Igår såg jag allt för min syster, jag har varit skeptisk för den innan men jeesus vilken bra film. Sorglig var den, men jag gråter inte lätt av sorg på film, mer när jag är rörd. Men det var nära ett par gånger ändå. Riktigt fin och bra film iaf.

 

Min axel är förövrigt über mega ond idag, tur på ett sätt att jag inte ska på sjukgymnastiken idag för faan så ont det hade gjort. Men å andra sidan skulle sjukgymnasten lättare se problemet och förstå hur jevfla ont det gör och att det är fysiskt omöjligt att lyfta armen. Det värsta är dagar som jag har ont kan jag inte göra övningarna jag bör. Och ont har jag mer eller mindre varje dag. Så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå det här.

 

Imorgon blir det kräftskiva, kommer bli jättekul!

 

Nej, nu blire jobb.

Hot stones

Kategori:

Usch min lön var inge bra för september. Blir stenhård budget och många storkok kommande tid. Visst kan jag leva som jag vill för så lite var det inte, men om jag vill komma iväg till Asien och spara så mkt pengar som möjligt så är det bäst att göra så. Tror det kommer att bli så mycket framöver. Det enda jag ska köpa förutom mat och så är nog garn så jag kan fixa inför julmarknaden.

 

Men det känns ändå som en bra plan att göra upp en riktig budget och leva lite fattigt, dels så har jag ju verkligen ett svinbra mål med det hela, det kan vara värt det för att få bara vara ledig och resa runt i ett halvår. Så det är vad jag kommer att satsa på framöver. Få koll på min ekonomi, spara gaaaalet mycket mer pengar. Äta väldigt ekonomiskt och hälsosamt och det kommer nog bli svinbra. Ska också säga upp mitt kort på step-in tänkte jag då jag ändå inte tränar och bor så nära till naturen så jag lika gärna kan gå ut och gå och springa istället för att betala dyra pengar för att göra samma sak på ett gym.

 

Har redan fulla frysen med köttfärssås och spaghetti men det kan jag ju inte leva på, så det blir iaf minst två storkok till nu inom en kort framtid så det finns att ta därifrån. Sen tänkte jag köra mycket på det framöver. Dels så är det billigt och dels så kommer man lättare undan det här med att köpa färdigmat när man inte orkar laga mat, på så vis kan man spara en himla massa pengar.

 

Så jag ser iaf positivt på det här och tror att det kommer bli jättebra!

 

Nog om pengar. Beställde Hot Stones idag. Något som jag tänkt göra länge och det är också mitt sista köp på väldigt länge känns det som. Men det är som sagt något jag tänkt göra länge och bara gått och väntat på att ett kanonerbjudande ska komma upp och det gjorde det nu så jag slog till, ska jag bli massageterapeut kommer dom ändå att komma till användning senare i livet så det känns inte som bortkastade pengar.

 

Pappas tjej har dessutom en massa kompisar som tydligen är villiga att betala för massage hos mig. Hon har till och med frågat om jag kan tänka mig att ta emot för lite pengar. Absolut för en liten slant, men inte massageklinik-priser då jag inte är utbildad så skulle det kännas fel. Men typ en hundring eller nåt kan ju absolut vara något i så fall. Så vi får se. Hot stones är nog jävligt kul att hålla på med iaf och det är iaf sjukt skönt att få. För den som inte vet så masserar man då med slipade stenar. Det är helt underbart.

 

Men men, nu ska jag jobba en timme till sen ska jag springa på systemet och därefter banken för att fixa med lite grejer.

Hachi

Kategori:

Jag har ont i halsen, men annars mår jag bra och det behövdes verkligen lite kurering igår. Men nu är jag på väg mot bättre tider. Igår kollade jag på film och bara tog det lugnt och koncentrerade mig på att bli bra, det funkar rätt bra på mig. Såg iaf Hachiko, Brothers och Valentine’s Day. Hachiko var jättebra, himla fin rulle. Brothers va också den bra, dock så hade jag nog för stora förväntningar. Valentine’s day var väl inget speciellt egentligen, dock så har jag aldrig sett så många kändisar i samma film. Varenda roll i filmen var typ nån stor skådis.

 

Men men, jobb tre dagar sen är det helg. På lördag blir det kräftskiva hos Anna, det ska bil väldigt trevligt, speciellt eftersom Sofia kommer med hennes nya man. Trist dock att det är sista gången på länge man ser Anna då hon flyttar på typ söndag.

 

Erica har redan flyttat, det känns trist, dock så ska jag hälsa på henne i september eller oktober så det är inte så himla länge tills man ser henne igen iaf.

 

Nu är sommaren snart över, men är det nåt jag älskar med hösten så är det tv-programmen, det är mystv under hösten och det gillar jag. Exempelvis bonde söker fru som är det bästa programmet som finns. Finns inget bättre än att kura ner sig i soffan med en filt och lite tända ljus och kolla på bonde. Så det ser jag fram emot.

Kill me

Kategori:

Alltså dagar som dom här borde inte få finnas. Visst det är fint väder och jag har haft massage. Jag borde inte klaga. Men det gör jag ändå. Jag har ont i huvudet och halsen. Huvudet blir bara värre och värre för varje sekund som går. Jag är trött och har stoooora ringar under ögonen. Och jag känner bara att jag bara vill hem och kura ner mig under täcket och dö.

 

Usch. Det här kommer att bli den längsta dagen i mitt liv.

trötter

Kategori:

Igår var jag och moffa på fjälltur. 14 km blev det, sen lyckades vi komma hem med 6,5 kilo hjortron också. Hamnade på ett ställe där det var orange överallt och det kunde vi ju inte bara lämna, så vi plockade en timme. Sen blev det fika och sen gick vi tillbaka igen. Kan också tillägga att jag hade årtiondets värsta skavsår hela vägen. Klapp på ryggen för att jag klarade det.

 

Idag har jag världens värsta träningsvärk och ont i halsen. Axeln är inte heller på topp, så ont att jag inatt drömde att jag blev skjuten i axeln och armen flera gånger. Inte nice.

 

Som tur är har jag massage idag, sen sov jag nästan 12 timmar inatt. Trött tjej. Hade jag varit ledig hade jag nog sovit ännu mer.

 

Hoppas att jag inte blir sjuk igen nu bara, med tanke på att jag har ont i halsen och har ont i huvudet. Men det ska jag nog klara av. Längtar dock redan tills nästa helg när jag är ledig igen.

Fredag den 13e

Kategori:

Nu är helgen ännu närmare, en timme kvar. Inte alls så farligt men jag vill intyga att tiden går förbannat sakta idag.

 

Har bjudit in mig själv på middag hos morsan ikväll. Jag är sällskapssjuk och eftersom x drar till Sundsvall så gjorde jag det. Det kommer att bjudas på fondue, jag älskar fondue så jag är glad över mitt beslut att ringa morsan och kolla om jag kunde komma förbi. Det här med att bo själv har sina fördelar, men också sina nackdelar. Jag har nu märkt att människan är ett sällskapsdjur. Helt klart. Och förhoppningsvis behöver jag inte bo själv för alltid.

 

 Om inte annat kommer jag ju iaf att få dela hostel och andra upplevelser med Emelie i ett halvår. Då kommer man nog inte va så sällskapssjuk efter ett tag. Men det ska bli spännande att se hur vi kommer att klara det. Kommer förmodligen bara va jobbigt i början, sen lär man lära sig lite mer hur den andra funkar och lära sig att leva med det . Jag längtar som bara fan iaf. Sooooool.

 

Har förövrigt bokat in mig på julmarknaden nu. Känns bra. Kostade mindre än vad jag trodde för hyra av bordet också så jag är nöjd. Tror att det kan bli bra vinster den helgen. Annars hade jag såklart inte ställt in mig på det eftersom det är en hel del jobb bakom. Dessutom stå still tre dagar i isande kyla. Det hade jag inte direkt ställt upp på om jag inte trodde på mig själv och mina mössor!

 

Nej, nu ska jag härda ut den sista timmen sen ska jag äta mat och därefter ska jag ha en riktig myskväll med mig själv!

Walk the line

Kategori:

Nu är helgen väldigt nära. Om åtta timmar är det helg, det ska bli skönt. Funderar på att spendera morgondagen med att baka bullar, det vill säga om tvättstugan inte är ledig. Dock så kan man baka bullar mellan tvättningarna ändå.

 

På söndag packar jag och moffa vårat pick och pack och åker till Bydalen för en fjälltur. Det kommer bli nice. Från början var tanken att vi skulle ta en tvådagars men jag kände att jag dels vill få ut lite sovmorgon av min helg eftersom det har blivit lite sånt på senaste, och dels att jag inte orkar sova i tält min första lediga helg på jättelänge. Tält betyder ju dålig sömn. Men det kommer bli kul. Väderprognosen säger bra väder på söndag också vilket är bra.

Hur som helst så ska min 55 liters ryggsäck packas full så jag får vänja mig vid ryggsäcken inför backpacking. Det kommer självklart bli mer träning med ryggsäcken framöver också.
 

Sen kanske det blir bilbingo på söndag också. Det här skulle bli bilbingo-sommaren men det blev inte så mycket av det. Jag som skulle bli rik och allt. Men jag håller tummarna för söndagen.

 

Just det, jag har slutat snusa, det går jättebra och ska man sluta ska man sluta med nikotinplåster, det är det enda rätta. Sen slipper man va så grinig också.

 

Åhh, köpte en ny jacka igår. En jacka som den har jag varit på jakt i sen 2006. Men nu hittade jag den, den perfekta jackan och jag älskar den så!

 

Over and out.



Att fortsätta eller inte fortsätta det är frågan

Kategori:

När det gäller LCHF. Gick bra ett tag men sen försvann hela motivationen och det blev bara dåligt. Kanske ska komma igång med mitt liv igen och känna att jag har orken att laga mat varje dag innan jag ger mig in på det. Så jag funderar på att ta en liten paus. Dock inte bestämt mig hur det blir än. Men det lutar åt det. För det är inge bra att äta LCHF halvdant, då blir det motsatt effekt. Så det är helhjärtat eller inte alls.


Så jag kanske ska käka vanligt nu ett tag och ta igen mig lite och sen när jag känner att jag återfått orken för allt kan jag börja igen. För just nu, och senaste tiden så har jag ingen ork till någonting. Igår var den första dagen på länge som jag kände lite ork. Jag orkade gå på promenad. Allt annat känns bara så jävla jobbigt.


Två veckor på en strand är precis vad jag skulle behöva just nu. Men det lär knappast ske anytime soon. Typ november 2011. Yeey. nästa gång jag får vila ut mig.

Men men. Nu äre jobb en och en halv timme till. Sen ska jag hem till x och äta pasta! Första pastan på mer än en månad. Sen blire mys och en allmänt chill kväll. Hoppas jag. Ciao.

Who says

Kategori:

Jag har varit under jorden några dagar. Mått väldigt konstigt, men nu är jag back in business.

 

Idag var jag på lungröntgen. Det var väldigt konstigt på nåt vis. Kom dit, hon bad mig gå in i en hytt och byta till sjukhusskjorta, vilket jag gjorde. Sen gick jag tillbaka och frågade vad jag skulle göra härnäst. Då sa hon att jag kunde sätta mig och vänta i hytten. Så i den lilla hytten fick jag minsann sitta och vänta i, 40 minuter. Det var ju trevligt.. I väntrummet finns det i alla fall tidningar. Men men. Rulla tumme i en liten hytt funkar ju också...

 

Jobb idag och imorgon iaf, sen är det helg. Önskar jag kunde sova ut på lördag. Men jag ska gå på tur i bydalen med moffa. Så utvilandet får vänta tills på söndag. På söndag ska jag också tvätta. Jesus vad tråkigt det är att tvätta och städa. Men det måste göras.

 

 Men först av allt ska jag klara av fem timmars jobb.  

Tattoo

Kategori:

Suget efter en till tatuering börjar bli mer än vad jag kan hantera snart. Och snart kommer jag nog att gå in till en tatueringsstudio och boka en tid. Jag älskar asiatiska tatueringar och förmodligen kommer jag fortsätta på samma spår. Har ju tre körsbärsblommor på benet nu och den älskar jag verkligen.

 

Men om det nu blir en till, så vet jag inte riktigt vilken jag ska göra. Självklart kommer jag göra dessa i framtiden ändå så det spelar egentligen ingen roll. Men jag vill göra antingen en koi-fisk eller en lotusblomma härnäst. Om det blir lotusen blir det på foten, armen eller mellan skuldrorna. Om det blir en koi-fisk blir det andra benet. Vi snackar dock inga stora saker här så mamma du kan vara lugn.

 

Men jag är i alla fall sugen, jag har funderat sen jag gjorde den förra på vilken jag ska göra först. I dagsläget känns det som att lotusen på foten skulle va trevligt.


Oavsett så blir det i färg. Förut var jag inte så mycket för färg i tatueringar. Men sen blev jag frälst och insåg hur himla snyggt det kan bli. Sen gör det ont som bara den och är mycket mer svårläkt med färg men det kan jag leva med. Ska man vara fin får man lida pin.


Annan sak som är lite segt är att det egentligen först nu har blivit okej med tatueringar, det är fortfarande rätt "fult" med tatueringar och nåt som en ung tjej inte ska skaffa. Men det gör jag ändå, jag gör det för mig och ingen annan, jag gör det för att jag ska leva med det och tycker om det. Dock så är jag än så länge väldigt försiktig med vart jag placerar dessa. Dom måste ju gå att täcka men samtidigt kunna visas upp när jag vill det. därför är ju bland annat ryggen, benen, fötter och så bra ställen. Dock så är den jag har på armen kanske lite dåligt placerad, men den går ju ändå att täcka väldigt lätt.


Anyway, jag älskar mina tatueringar minst lika mycket idag som när jag gjorde dessa och det kommer att bli fler. Jag kommer dock inte täcka hela kroppen eller ens i närheten. Skulle tro att det bara blir några små till. Sen är jag klar. Lagom till 40-års krisen då jag säkert kommer att få nåt ryck och tatuera mig igen. Sen ska dom ju fyllas i nån gång också. Men det räknas inte.



Love, love, love

Kategori:

Idag är det jobb på schemat, sen blir det att åka och storhandla med pappa och sen ska jag och Erica på bio. Men det var ju inga nyheter.

 

Var och grillade hos pappa igår. Supergott var det och det är väldigt behändigt att bo tre minuters gångavstånd från pappa. Dels kan jag gå dit och käka ibland, dels kan jag gå dit och hämta saker om jag har glömt nåt och så. Samma sak om jag känner mig ensam kan jag gå dit. Till mamma också såklart, men dit är det lite längre.

 

Kollade förövrigt precis på Daniels tal till Victoria. Jesus christ, det är svårt att hålla tårarna tillbaka. Och ja jag är rätt känslig. Har gråtit till bland annat Biggest Loser ett par gånger. Gråter inte så ofta när det är sorgligt, utan oftare när jag blir rörd. Iaf så hoppas jag att jag en vacker dag kommer att vara så lycklig som dom två. Så himla fint är det.

 

Imorgon blir det en lång och välförtjänad sovmorgon, sen ska jag tvätta, sen ska jag till sjukgymnasten, sen ska jag städa och sen kanske jag ska ta tag i det här med lampor. Har bara taklampor i badrummet och köket just nu och det börjar ju bli mörkt om kvällarna så jag känner att det börjar bli dags för taklampor i hallen, vardagsrummet och över matplatsen. Där det är mest akut är ändå i hallen. Där ser man inte ett skvatt på kvällen. Då måste jag gå mer ficklampan på mobilen om jag exempelvis ska hämta några kläder i garderoben.

 

Men först ska jag härda ut de sista fyra timmarna på jobbet.

 

 

Här kan man se Daniels tal till Victoria iaf.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brollopet/article7342581.ab

Won't you help to sing

Kategori:

Nu börjar allting i lägenheten komma på plats. Det känns otroligt skönt. Har också lyckats hälsa på alla grannar nu. Det är äldre personer på alla håll och jag trodde att dom skulle hata mig, men inte det! Dom är jätteglada över att det flyttar in någon ung och dom är alla jättetrevliga. Så där kommer jag trivas jättebra. Alltid skönt om man har bra grannar, inte som på frösön där dom knappt hälsade i trapphuset.

 

Idag blir det jobb, samma sak imorgon. Sedan är jag ledig på måndag igen. Ska än en gång bli skönt med sovmorgon eftersom det inte blev så mycket av med det igår. Men jag somnade riktigt tidigt igår så jag känner mig hyfsat utvilad idag i alla fall.

 

Bjöd Erica och mig själv på viltmästarskavsgryta igår. Märkte direkt att jag inte är så förtjust i hjortkött. Men det funkade väl ändå. Nästa gång blir det med älgskav istället och då vet jag att det kommer bli supergott för älg är det godaste som finns. Är nästan så man vill köpa en älg och ha älgkött i frysen jämt. Det önskar jag mig! En älg.

 

I alla fall så bestod större delen av dagen igår med att plocka bort, hänga upp, osv osv i lägenheten. Därav ingen vila. Låg och kollade på Baywatch från klockan tre och försökte hålla mig vaken så jag skulle få somna i tid på kvällen. Jag lyckades faktiskt hålla mig vaken men det var lite jobbigt.

 

Skulle ju egentligen gå på bio igår men jag tror att både jag och Erica kände att det va lika bra att vi skippade det. Trötta tjejer. Men vi tar det i veckan istället.

 

Idag är det jättefint väder, det är det alltid när jag jobbar helg. Såna helger som jag jobbar helg är såna helger mamma åker till stugan och jag sitter och förbannar mitt jobb. Men ikväll ska jag iaf bli bjuden på grillat hos pappa. Lite sommar blire ju.

 

Nästa vecka kommer i alla fall bli chill. Ledig måndag, jobbar tis-fre men på onsdag har jag massage och på torsdag ska jag på lungröntgen så då har jag halvdag. Det går så mycket lättare att jobba helg när man vet att man har en kort och chill vecka att se fram emot.

 

Men men. Vi tar en dag i taget! Ciao

One love

Kategori:

Är just nu inne i en enorm Bob Marley period. Lyssnar bara på bobban. Han är grym. En dag ska jag tatuera in en viss text från en av hans låtar som också är min favoritlåt i hela världen.

 

Emancipate yourselves from mental slavery;

None but ourselves can free our minds.

 

Jag kommer aldrig glömma när jag drömde att han hade en spelning i stan och han tog upp mig på scenen så jag fick sjunga Redemption song med han. Det va flera år sen men jag kommer väl ihåg drömmen. Tänk om man bara hade fått se en spelning med han. Vilken dröm.

 

Don't worry about a thing,
'Cause every little thing gonna be all right.
 

Han är helt enkelt en gud. Han är helt awesome och ingen någonsin kommer kunna toppa han. Den enda jag har lyssnat på konstant under alla år, den enda som inte har blivit utbytt. Det är bobban det.

 

Anyway, idag ska jag köpa en one piece har jag bestämt. Det enda som har hindrat mig tidigare är min rädsla för att jag aldrig kommer att ha på mig nåt annat än den sen. Kan tänka mig att det är så otroligt skönt.

 

Imorgon ska jag och Erica se Inception också. Det har jag längtat efter länge då det verkar vara en helt sjukt bra film så det ska bli riktigt trevligt.

 

Är också ledig imorgon vilket jag inte kan förklara hur himla skönt det känns. Sen jobbar jag helgen sen är jag ledig på måndag igen. Det enda bra med att jobba helg förutom bra pengar är att man får 4-dagars vecka veckan efter. Men som sagt. Ska bli riktigt skönt att sova ut imorgon. Inte känna samma hets över att gå och lägga sig i tid ikväll. Nu när jag är inställd på julmarknaden så har jag svårt att lägga ifrån mig virkningen om kvällen nämligen. Vet att jag kommer hinna klart det jag måste göra i tid såklart men det känns ändå bra att passa på nu när jag har suget att virka. Därav är det väldigt svårt att somna i tid när man mest vill virka.


I övrigt ska jag nog byta efternamn om jag inte nämnt det tidigare. Känner att tiden är inne för förändrig och lite mer tillhörighet till familjen. Då bara jag och brorsan är dom som heter Brandén numera känns det mer logiskt att heta Karnå som alltså är pappas namn som jag också skulle byta till i så fall.





One love.

M

Kategori:

Kan börja med att berätta att jag sov väldigt bra inatt och snart har jag tagit igen all förlorad sömn och är åter till mitt vanliga jag igen.

 

Klev upp första gången väckarklockan ringde imorse, det händer i princip aldrig. Detta betydde att jag hade en massa tid över så jag tänkte att jag lika gärna kunde börja med diskberget och jag blev i princip klar på typ 10 min. Jag var alltså extremt effektiv och jävligt nöjd över att jag inte behöver göra det ikväll då jag har tillräckligt att göra ikväll som det är.

 

Middag med X, sen måste jag städa, gå upp med grejer till förrådet, gå 100 mil för att slänga två ton med sopor, boka tvättstugan osv osv. Sen ska jag ge mig på att hitta till både tvättstuga och soprummet också för jag har ingen aning om vart det ligger, men jag har mina aningar.

 

Sen är jag förhoppningsvis redo för middagen jag ska ha för min kära mor, martin, och momma å moffa. Tror det kommer bli trevligt. Sen ska jag få hjälp av moffa att hänga upp allt på fredag. Som jag har längtat efter följande: duschdraperi och duschstång så jag slipper bada varje gång jag ska bli ren. Badrumsskåp, så jag slipper springa fram och tillbaka hela tiden och dessutom bli av med tornet av alla flaskor och annat som numera står på handfatet och golvet. Krokar i köket så jag kan hänga upp diverse saker. Och till slut ska jag också hitta en bra plats till spegeln. Sen måste jag också spraya hyllorna så dom kan komma på plats så jag slipper bergen med alla dvder som inte får plats i skåpet samt alla miljontals skivor och böcker. Sen. Är jag klar! Tror jag. Ja just det. Gardinerna också, det ska bli trevligt med gardiner.

 

Annars har jag fått tid hos sjukgymnasten för min onda axel på måndag. Visst det är inte ont varje dag. Men som igår, när det var en dålig dag, kunde jag knappt lyfta armen och rörde jag armen en mm ville jag bara skrika av smärta. Dagen avslutades dessutom med den värsta huvudvärken på länge. Hittade inte ipren men sen tillslut hittade jag dom och kunde genast gå och lägga mig.

 

Aja, det va väl allt. Ciao

Pettson och findus

Kategori:

Jamtli julmarknad har jag nu bestämt att det är mitt nästa mål. Har okristligt mycket mössor som bara ligger hemma och dessutom älskar jag julmarknaden så det kan nog vara riktigt mysigt och förhoppningsvis kan jag få sålt en del.

 

Igår var jag så sugen på att kolla på tomtemaskinen så jag kunde inte hålla mig. Har varit sugen jättelänge, men ändå tänkt att det faktiskt är mitt i sommaren och man kan ju inte kolla på julkalendrar då. Men det gjorde jag ändå. Findus åh findus. En sån katt vill jag också ha. SCHHANKTA LYYYYCHHIIAA. Det säger ju allt.

 

Igår skulle jag egentligen göra en del saker men jag fick bara en sak gjort. Jag skulle handla, baka bullar, följa med morsan på bilbingo, diska osv. det enda jag lyckades åstadkomma var att handla och sen ligga i sängen och kolla på pettson och virka mössor.

 

Det känns bra nu när jag bestämt mig för julmarknaden för då har jag helt plötsligt fått tillbaka suget att virka mössor igen. Det känns riktigt bra. Suget försvann som lite och jag har inte gjort mycket på några månader. Men här ska virkas!

 

Snart ska jag också bjuda familjen på middag tänkte jag. När vet jag inte men det blir så småningom. Dock i olika vändor tror jag. Pappa med familj en gång. Mamma med familj en gång, sen vet jag inte om jag ska ta momma och moffa och fammi och björn och alla en annan gång eller så gör jag helt enkelt så att jag slår på riktigt stort och bjuder alla på samma gång. Det kan gå, men isf får det vänta tills nästa helg eller efter det. Jag och moffa ska nog fjällvandra nästa helg så då kan det bli tight.

 

Hoppas på att jag får programkort till tvn idag. Skulle va nice. Sen ska jag komma iväg och köpa en CA-modul på lunchen också. Visst gör det inte mycket när jag inte har tv, då jag ändå kollar mest på dvd. Men det är ändå kul att ha när det är nåt man jättegärna vill se på tv, såsom den gröna milen i lördags. Men jag har ju typ miljoner filmer och tv-serier så jag klarar mig alltid.

 

Näe nu babblar jag bara. Toodles