Emelie

Love the life you live - live the life you love

Dead and gone

Kategori:

Ojoj, jag vet inte vad som är värst, att ha feber och inte göra nåt annat än att sova, eller efter febern har gått över efter tre dagars sängliggande och den riktiga förkylningen slår till så man snorar och ögonen rinner och halsen gör som ondast. Var iaf i det första stadiet mellan lördag till måndag och igår övergick det till det andra stadiet och nu är jag så snuvig och måste ha ett papper till hands hela tiden. It sucks.

 

Men jag är i alla fall på bra humör! Det är positivt när man är sjuk är att man bli så uttråkad av att bara ligga i sängen så sen när man inte har feber kan man äntligen göra saker och uppskattar det mycket mer.

Nej, det va allt jag hade att säga just nu faktiskt. Ciao

Caledonia

Kategori:

Jag var allt för lat igår för att träna. Nu har jag dåligt samvete. Men jag var iaf på väg till gymmet men sen kände jag bara ”näe, jag pallar inte”. Mest eftersom klockan va halv sju och jag precis hade slutat jobba, vilket betyder att jag inte hade käkat och inte kommit hem förrns typ åtta. Det kändes inte alls kul, så jag får helt enkelt ta igen två dagar idag. Dock så var det ju egentligen inte tänkt att jag skulle träna igår så det är inte hela världen.

 

Men om jag inte vill så vet jag att jag ändå inte kommer träna nå bra och då kan man faktiskt lika gärna låta bli. Jag avnjöt lite vänner och en ansiktsmask istället. Det blev en ganska tidig kväll också och det är så jag vill ha det!

 

Men efter jobbet idag ska jag träna bannemig! Ska dessutom dra en vända på stan för att uträtta diverse ärenden. Har varit en tuff månad så nu när det är löning har listan med saker jag behöver bara växt och växt. Hade man varit kille hade det inte varit ett problem för då behöver man inte saker som foundation och body butter som är några saker på min lilla inhandlingslista.

 

Imorgon funderar jag och Anna på om vi ska dra ut och käka på något mysigt ställe, typ after work. Dock så känns det som att det lär vara 400 pers ute så vi får se hur vi gör. Kanske ska mor min ut och äta imorgon och kan maila mig var isf?

 

Aja det va väl allt. Toodles

This is what happiness means to me

Kategori:

Kan någon snälla lära mig hur man lägger in youtube klipp på bloggen så skulle detta uppskattas.

 

Mitt liv består i alla fall av träning, jobb och ibland häng med diverse folk. Även virkandet av mössor har börjat komma igång eftersom jag ska komma igång med en efterlängtad hemsida i höst. Hur som helst så är det därför jag aldrig har något kul att skriva här, men det gör inget för jag skriver bara för att skriva någonstans och inte för att det ska vara kul för andra att läsa.

 

En klar förbättring sen jag började träna är främst att jag sover så bra så jag vet inte vad, har säkert skrivit det 20 gånger förut men det är för att det är så himla skönt att det inte längre är ett problem. Jag måste också påpeka att jag är en mycket gladare och piggare människa! Jag älskar det!

 

Annars sitter jag och drömmer mig bort för att se Bounce för en sista gång. Det känns faktiskt väldigt sorgligt att dom ska lägga av eftersom allihopa är så sjukt duktiga. Det är i alla fall vid sådana tillfällen jag ångrar mest att jag slutade att dansa. Det bara kryper i kroppen. Men men, nu är man ju för gammal för att hålla på med sånt så jag får nöja mig med afrikansk dans på Stepin.

 

Annars är det inte heller länge kvar till juni när mitt vik går ut. Sköööönt. Ska bli så sjukt nice att kunna anpassa efter mig själv hur mycket jag vill jobba. Eller snarare hur mycket jag vill va ledig. Känns bra. Sen måste jag komma på vad fasen jag ska göra i höst. Va kvar i stan eller inte och i så fall var jag ska jobba. Förmodligen blir jag kvar på jobbet och i stan som det känns nu, men man vet aldrig. Jag kanske reser jorden runt. Who knows?!

 

Jag ska träna så jag svettas ut minst en liter och inte kan gå på flera dagar sen. Bara så ni vet.

 

Ciao.

Harmony

Kategori:

Igår blev det jobb och sen en fika med Emelie, det var riktigt länge sen så det va riktigt mysigt. Vi lyckades klämma in lite snack om resa också så får vi se om det blir av eller inte. Men vi är båda överrens om att det får bli nåt lugnt och skönt ställe som exempelvis Egypten eller Tunisien.

 

Vi får helt enkelt se vad som händer. Annars får jag väl åka med pappa till Lysekil i sommar.

 

Ikväll tänkte jag träna som en galning eftersom jag har varit lite slö på senare och åt polly igår. Fy skäms men jag kunde inte låta bli. Det har också varit en ganska onyttig helg men jag är ju trots allt bara människa. Huvudsaken är ändå att jag mår bra. Jag sover riktigt bra vilket är ett stort framsteg tillskillnad från förut när jag vaknade 20 gånger per natt och drömde hela nätterna.

 

Jesus vad jag inte har nåt vettigt att skriva i denna blogg.

Tack och hej leverpastej.

I am the spark

Kategori:

I helgen har det varit så chill och så mys. Det började i torsdags när jag fick långhelg och jag och Anna firade detta med amerikanska pannkakor, True Blood och halv åtta hos mig. Dock så orkade varken hon eller jag mer efter 8 och jag somnade 9 min första lediga dag på 100 år. Vaknade självklart klockan 06:15 dagen efter, alltså på min första sovmorgon sen sundsvall brann. Inte nice men ändå skönt att komma igång tidigt. Tänkte dra och träna men pappa fick mig att inse att det inte va okej så jag väntade till 8 istället. Därefter drog jag och Anna ner på stan för inhandling av kläder och intag av en mycket god macka. Därefter blev det matiné med avatar, den va lika bra som första gången. Hihi

 

Sen va fredagen slut, lördagen spenderades med att virka mössor och att umgås och äta hos mamma. Bakade en kaka som blev gudomligt god. Annars har det inte hänt ett skvatt i helgen.

 

Var stensäker på att jag skulle bli sjuk inatt. Gårdagen var tung och jag kunde inte änns träna som folk. Var helt enkelt slut i både kropp och själ. Sov några timmar på eftermiddagen och var så säker på att jag skulle vakna 03:00 inatt med 40 graders feber men jag klarade mig så jag får jobba en vecka till! Weei.

 

Allt för idag. Toodles

Give me a stage and I'll be your rock and roll queen

Kategori:

Jobb som vanligt denna dag, ikväll vankas det häng med Anna, vi planerar för True Blood och allmänt chill. Vi tänkte simma men det ställde vi in pga flera anledningar.

 

Imorgon är jag ledig. Efter sju dagar i rad av arbete. Så då får jag långhelg. Ska bland annat gå på Avatar (igen), boka tatueringstid, förmodligen, äta musslor och chilla som om det inte fanns någon morgondag, ska försöka klämma in lite träning också, om jag orkar. Är helt slut efter allt jobb. Kommer iaf helt enkelt bli en skön och lugn helg och det blir nog precis vad jag behöver för att återhämta mig.

 

Jag ska förövrigt äta amerikanska pannkakor till frukost varje dag den här helgen. Har längtat som en tok efter det. Detoxen är också över imorgon och jag får åter igen dricka kaffe. Känns som en enorm lättnad då det har varit tufft utan kaffe när man börjar tidigt och kliver upp senast 6 varje morgon.

 

Det var väl allt. Peace

I am the light in the dark

Kategori:

Alltså jag trodde verkligen inte att något kunde bli batter än Amy Macdonalds skiva This is the life. Men banne mig, hon har lyckats igen, A curious thing är nog till och med bättre. Låtar som Spark, Love, Love, My only one och alla andra är fan helt jävla grymma. Jag kan konstatera att Amy Macdonald är min absoluta favoritartist. Finns inte en enda låt med henne jag inte älskar helt totalt. Hon är helt enkelt grym. Att hon också bara är född 1987 är också väldigt inspirerande och otroligt.

Idag vankas jobb och jag ska faktiskt inte träna idag efter jobbet. Kände helt enkelt att kroppen började säga ifrån igår så det blir nu till att följa träningsschemat lite mer och alltså inte träna varje dag. Men vi får se hur jag gör imorrn. Kanske tränar ändå. Tror också att jag ska gå på en promenad idag med mina nya vandringsskor. Mycket bra Haglöfs. Invigde dom på en promenad till mamma igår för lite te och halv åtta hos mig.

Alltså fan va allt känns mycket lättare sen jag började träna. Förut hade det krävts mycket för att jag skulle gå till mamma en sväng bara sådär, men nu bara gör jag det för det är ingenting. 1,6 km dit och tillbaka och det är som sagt väldigt lite. Men det är skönt att träningen går så sjukt bra. Jag är nöjd.

Nu ska jag ta och sminka mig och sen blire jobb till 16,10. Baj Baj

Balance

Kategori:

Idag ska det jobbas till 15:10 sen ser jag fram emot ett riktigt hårt träningspass. Har förövrigt tränat eller promenerat varje dag sedan jag började förutom två dagar. Det är helt sjukt. Och det kan jag absolut leva med. Planerar att fortsätta med detta och jag har kommit fram till att lördagar är den dagen jag får synda. Annars vet jag att det absolut inte kommer att funka och att jag kommer att ge upp snart.

 

Dock så har jag ännu inte känt en enda gång ”Jag vill absolut inte träna”, utan bara känt snarare att jag vill träna. I lördags när jag hade min träningsfria dag och hade klämt en pizza kände jag genast att jag ville träna. Dock så stängde gymmet 16 vilket va riktigt big fail. Men när jag inte jobbar helg så kan jag förmodligen träna varje dag utan problem.

 

Annan sjukt rolig sak är att jag sökte till Robinson igår. Så nu håller vi våra tummar och tår för att jag ska komma med och göra bort mig i nationell tv. Nej men jag känner att det skulle va en sjukt rolig utmaning och att tävla om en halv mille är inte heller fel men det är mest för att se hur jag själv skulle klara av att leva som man gör där.

 

Efter jobbet blir det som sagt hårdträning som alla andra dagar i veckan är tanken. Toodles.

Emotional rollercoaster

Kategori:

Är uppe med tuppen idag. Ska jobba som vanligt, känns som jag inte gör nåt annat än att jobba och vila upp mig från jobbet. Dock så tränar jag ju nu också. Men ändå.

Däckade som en knubbad säl igår kväll, innan nio tror jag faktiskt att det var. Synd är dock att jag drömde imorse och vaknade med ett ryck och en klump i halsen och ont i hjärtat. Förut hände detta i princip varje natt så det är ju helt klart en förbättring. Förmodligen eftersom jag är så trött av all träning och jobb så jag sover bra av ren utmattning. Hoppas verkligen att jag fortsätter sova bra.

Över till helt annat. Har länge tänkt att Muse låtar Uprising och Undisclosed Desires är låtar som passar så sjukt bra på catwalken, att jag hade velat ha dom på min modevisning för de är bara så grymma och perfekta till sånt. Så kollar jag på Entertainment Now och ser en modevisning där mycket riktigt båda låtarna är mer på en modevisning. Coolt.

Nu ska jag börja sminka mig och kanske läsa lite Kärlek med Dalai Lama också så jag bli både vis och kanske få tillbaka lite av mitt förstånd.

Ciao





Ta mig tillbaka till paradiset.

Relax

Kategori:

Ambitiös är vad jag är numer. Igår såg min lediga dag ut på följande vis: Klev upp 08:00, städade undan lite och gjorde amerikanska pannkakor, min nya drog.. sen klockan 10:00 bestämde jag att nu är det dags för träning, så jag sätter på mig lite ”praktiska kläder” alltså inte snygga kläder utan sådant man promenerar i, sen går jag till badet, detta är drygt 3 km. Därefter tränar jag som en galning i en timme. Märkte också att relaxen öppnade 13:00 så jag fick stå ut med blöjlukten och skrikande barn i vanliga omklädningsrummet. Sjukt minus.

 

Anyway, tränade och tränade, Biggest Loser är för övrigt alltid på när jag tränar, oavsett tid. Och det gillas för då blir man peppad och tänker att man aldrig ska se ut så. Sen duschade jag, bastade lite och begav mig till Bananas crib, därefter gick vi in till stan, vilket är drygt 3 km till. Sen gick vi på staden och kikade runt och köpte in nödvändigheter såsom badolja och badskum. Även två till kokböcker. Och ja jag har köpt rätt många kokböcker på bokrean, men det gillas. Jag får inspiration som bara den.

 

Därefter blev det Törners, mumma i magen. Sen tog vi som tur va bussen hem, på grund utav både all slask som var ute och även att hela min kropp nu va ganska utmattad. Kom i alla fall hem, kollade True Blood, lagade bakpotatis, åt, sen tog jag mig ett bad i det nya badskummet och jeeesus va skönt det va. Att det luktade avslappning gjorde inte saken värre.

 

Efter jobbet idag tänkte jag ta mig en liten simtur, mest för att få va på relaxen en stund och jag inte orkar träna idag också. Sen i helgen ska jag bara jobba och promenera tänkte jag. Ska bli rätt skönt ändå.

 

Träningen går i alla fall jättelätt med tanke på hur lite jag tränat på senare. Men det beror förmodligen på att jag inte dricker eller snusar eller så längre. Mycket bra.

Toodles

Don't tell me that it's over

Kategori:

Nu har jag påbörjat min träning. Det går hittills bra och jag har tränat varje dag sen i fredags, idag kommer det dock inte bli någon träning känner jag. Ska träna så jevfla hårt imorrn så lite vila kan nog behövas!

Men jag är duktig som fan och jag tror att många aggressioner kommer att komma ut genom det här. Jag ska bli fit och jag hoppas att självförtroendet kan finnas åter igen. Mitt självförtroende är just nu nere på botten nämligen. Jag vet varför och jag hanterar problemet. Träningen är helt klart en sjukt bra sak för att bättra detta och som sagt få ut allt som ligger och gnager i hjärnan.

Jag ska bli en ny, stark, snygg, fit, glad, pigg Emelie. Självklart ska jag bli mycket mer också. Men det är en bra början.

Över till annat så har dom höjt priset på massageterapeut-utbildningen som jag skulle gå från 23 000 till 35 000. Så nu känns det som att det får vänta ett år eller så eftersom jag vill undvika att ta lån. Men vi får se. Har snackat med dom och platser bör finnas tills juni så i maj planerar jag att ha ett beslut.

Amy Macdonalds nya skiva kommer förövrigt snart. Det finns inget och då menar jag verkligen inget som är bättre än Amy Macdonald. Alltså rösten, texterna, allt. Jag kommer aldrig i mitt liv att komma över att jag missade henne på yran. Visst jag fick två veckor i Grekland, vilket var väldigt najs. Jag ska hur som helst se Amy innan jag dör. Funderar starkt på att dra på någon av hennes konserter någon gång. Jag bryr mig inte om jag får åka till andra sidan jorden helt själv. Bara jag får se Amy.

Just det, går också på detox nu. Det funkar bra. Typ. Tror jag förstår varför det står att kroppen måste vänja sig på bipacksedeln. Min kropp är väldigt konstig just nu nämligen. Men mindre och mindre för varje dag. Så den vänjer sig nog. Alla gifter i kroppen kommer säkert ut också!

Nej, nu är det färdigskrivet. Adjö

Hot stones

Kategori:

Nu har jag hunnit med massvis, Ikea med Anna i torsdags, chill och sovande till och från hela helgen och även inköpande av massagebänk. Nu kan jag alltså massera på riktigt. Jippiiiii.

 

Har också hunnit med att komma på exakt vad jag vill bli vad jag vill stor och har nu ett mål här i livet och det är följande. Bli massageterapeut, jobba med det ett tag för att sedan utbilda mig till sjukgymnast.

 

Det känns verkligen bra och jag vill det verkligen så det ska nog passa perfekt. Att jag alltid har haft ett extremt intresse för idrottsskador och muskler gör ju inte heller saken sämre.

 

Så nu är nästa steg i det hela att införskaffa hot stones då jag provade på det idag å det va helt underbart! Sen får vi se om det blir sjukgymnast eller spaterapeut i framtiden, men vi börjar med massageterapeut.

 

Annars har jag och Anna också bokat tågbiljetter och jag har tagit ledigt till 23-25 april då Bounce har sin sista uppvisning. It’s the end of an era. Kommer ihåg när jag såg dom när jag gick typ i sjuan. Det va jag mamma och momma som åkte ner till Sthlm för att kika på dom och jag hade fått det i julklapp. Hoppas att det blir minst lika bra den här gången.

 

Annars tänkte vi också hinna med cosmonova, en massa shopping och även en 3D-film. Kommer blir kanoners och nu har jag nåt att se fram emot vilket gör att livet känns mycket lättare.

 

Jaja, det va väl allt. Toodles