Emelie

Love the life you live - live the life you love

Oj oj oj

Kategori: Random

Sista dagen på jobbet idag. Det gillas. Dock så får vi se om jag kommer överleva dagen. En (flera?) parasit(er) lever och frodas i min mage vilket inte är så kul. Pricken över i:et är att jag imorse vaknar med ont i halsen. Inte Okej! Inte NU! Jag vill va frisk nu för jag har mycket att göra. Men jag är en tuff brud i lyxförpackning så det är nog lugnt. Ännu mer lyxförpackning nu vill jag tro. Skulle tro att jag gick ner sådär tre kilo igår. Inte nog med parasiten så vad jag så bakis så jag spydde hela förmiddagen också.

Overshare? Ja det är klart, men det är min blogg så jag får skriva vad jag vill.
Det tråkiga med det hela är att eftersom jag mår som en påse bajs så tar det bort lite av det roliga med att det faktiskt är min sista dag idag. Allt sånt försvinner liksom. Men men. Det blir nog bra.

Nu jobb till 19,40. Eller så länge jag överlever. Ciao!

Täckisarna passade!

Kategori: Random

Hurra! Så jävla snygga!

Två arbetsdagar kvar till frihet! Jag är så glad så jag ler dygnet runt typ. Känns underbart!

Imorgon är det marknad i Nordanälden klockan 14-18. I föreningshuset. Jag kommer att stå där så jag tycker att alla ska komma dit!

Baj baj :D

För kärlekens skull

Kategori: Random

Nu är det läskigt nära. Så pass nära så man kan känna på det. 10 dagar tills vi åker, och 3 arbetsdagar kvar. Det är så offantligt skönt och det ska bli så kul.

Jag är glad mest hela tiden. Även på jobbet. Enda stunden jag inte är jätteglad är när väckarklockan ringer, men det kommer nog aldrig hända. Eller jo. Jag kommer att vara jätteglad och vakna med ett studs när den ringer nästa lördag och vi ska åka. Och dagen vi ska åka till Asien. Då kommer jag vara glad när den ringer.

Anyway, ikväll ska jag och brorsan åka på lillänge och handla diverse saker. Sen ska jag slå mig ner i min nya arbetshörna och fixa klart beställningar. Sen måste jag diska också. Men det kunde varit värre.

Imorgon ska jag äntligen åka och hämta mina nya täckbyxor. Ska bli spännande och jag hoppas verkligen, verkligen att dom passar!

Life

Kategori: Random

Herrejisses vad tiden går fort nuförtiden. Speciellt kvällarna. Bara säger pang så är klockan tio och jag inser att det kanske är dags att göra sig i ordning för sängen. Ingen kan ju klaga på att jag går och lägger mig för tidigt längre iaf.

Hur som helst. Jobbade till halv sju sen tänkte jag att jag inte orkade laga mat så jag gick till sibylla och fick en glad överraskning när det var dags att betala. 9 kronor för ett big meal. Det kostade nämligen 39 och sen hade jag ett sånt där stamkort som var ifyllt så jag fick 30 spänn. Rätt najs måste jag säga. Billigt och gott var det.

Sen dess har jag suttit i min nya arbetshörna och jobbat på en beställning som nu bara har en kvarts arbete kvar på sig. Känns bra att få lite gjort i alla fall.

Imorgon blir det jobb från 9.10 till 17.50. Sen bär det av hem för lite mer jobb med beställningar och även lite packning och städning hade jag tänkt hinna med. Men det ska nog gå bra. Inte så jättemycket kvar nu som jag kan packa i förväg ändå.

Nej, nu ska jag tvätta ansiktet, borsta bissingarna och gå och lägga mig och kolla på film. Good night.

Pirr i magen glad!

Kategori: Random

Nu är det fem arbetsdagar kvar. Det är helt sjukt, så sjukt att det pirrar i magen för att jag är så lycklig!

Jag kan inte skriva så mycket mer. Svårt att skriva nåt när man bara tänker på hur nära det är. Men jag försöker.

I helgen har jag varit hemma. Axeln har varit så pass illa så att rörelser har varit dödsont. Sen i söndags var jag och mäki på Cornelis. Den var väldigt bra tycker jag. Snubben som spelade var helt galet lik Cornelis. Flera gånger satt jag och undrade om det inte var cornelis på riktigt..

Annars måste det packas och stickas beställningar för fullt på kvällarna framöver.

Klippte mig också igår. Jag är nöjd.

Nu jobb till 18,30. Ciao!

Work work work

Kategori: Random

Jag har blivit dålig på att uppdatera men det beror endast på att jag befinner mig på jobbet all vaken tid nuförtiden, efter jobbet åker jag hem, jobbar på beställningar sen sover jag igen. Så nu vet alla det.

Idag jobbar jag till nio sen blir det hem och som vanligt virka lite beställningar. Sen jobbar jag både imorgon och på söndag, men som tur är så är jag ledig på måndag. Då ska jag klippa mig. Jag ska snagga av skiten. Näääärå!

Apropå hår så har jag nog glömt att nämna att jag har färgat håret. Jag är återigen mitt vanliga jag. Inte längre ginger alltså. jihoo. Nu har jag dock lyckats få till färgen så den är vääldigt nära min riktiga hårfärg så nu behöver jag förhoppningsvis inte färga håret mer innan Asien. Hela tanken med att ha så nära min naturliga hårfärg som möjligt är alltså för att jag inte ska behöva tänka på det när vi är i Asien. Eftersom mitt hår växer som ogräs har jag dessutom tröttnat på utväxter. Uscha. Utväxten brukar börja synas två veckor efter jag färgat håret. Det är inte kul. Men det är kul med långt hår! Även om också det är jobbigt så älskar jag mitt hår.

Men som sagt, virka jobba sova. Ciao!

random news

Kategori: Träning och hälsa

9 arbetsdagar kvar är ju alltid en bra början eftersom jag räknar ner för mig själv, nästan timme för timme. Snart så börjar nog timnedräkningen. Iaf när det kommer till arbetsdagar. Det känns freakin' awesome iaf!

Mamsen kommer och hämtar mig om en dryg halvtimme då vi ska bege oss till Lillänge för diverse inköp, främst på Rusta. Jag ska köpa hantlar och ett sånt där cd-fodral så jag kan få plats med alla mina dvder i det sen ska jag fortsätta jakten på billigt och bra balsam, shampoo har jag nämligen redan införskaffat. Också tvål. Eftersom mitt hår äter balsam så är det viktigt att det är billigt och bra. Vägrar köpa en flaska balsam eller shampoo typ varannan vecka i Norge. Då kan jag förmodligen säga farväl till mitt sparande. Därav att det inhandlas på hemmaplan.

Hantlar insåg jag att jag måste ha med mig till grannlandet och även ha hemma i framtiden om jag ska undvika en axel ur led. Det skulle vara sådär lagomt oskönt. Mest kritiskt är det dock nu känns det som. Ramlar jag med brädan på axeln eller så kan jag tydligen räkna med en axel ur led. Och det känns ju lite onödigt så nu ska jag göra mitt bästa för att förebygga det hela. Alltså träna upp i första hand muskeln som håller bak axeln. Den muskeln är i princip obefintlig på mig just nu. Speciellt på vänster axel. Så nu när jag vet hur jag ska träna upp den så ska jag köra hårt på den övningen för att dra tillbaka axeln.

I övrigt blir det såklart annan styrketräning av mina fågelarmar också. Har redan börjat och märker tydliga resultat redan nu. Igår kunde jag göra nästan 3 armhävningar på tå. Jag klarade iaf två. Det var bra längesen jag klarade ens en, så det är bra för att vara jag, även om det egentligen är katastrofalt dåligt.

Det blir också en del yoga och längdskidåkning i vinter. För den som undrar ska jag bli fit. Riktigt fit. Bära matkassar ska inte längre vara jobbigt när jag kommer hem från grannlandet. Konditionen ska vara på topp och man ska tydligt se att det faktiskt finns muskler på min kropp. Nu ser det på vissa delar endast ut som skinn och ben och andra ställen bara fett. Konstig kombination.. Nåt som kanske kan rätta till sig av muskler som drar bak axlarna är att nyckelbenen kanske inte syns fullt så tydligt som dom gör nu. Sticker ut en mil känns det som. Men ändring på det som sagt!

Annars då? Jo jag beställde täckbyxor idag. Hoppas dom passar annars tänker jag på riktigt ta livet av mig. Denna ständiga jakt på täckbrallor tär på mig. När jag väl hittat ett par finns dom inte i storlek osv. Men nu så!

Och så här ser dom ut!





Over and out.

Trasig axel

Kategori: Random

Igår var jag hos sjukgymnasten för att tejpa axeln eftersom jag har fått ont igen. Jag fick det glada beskedet att min axel nästan ligger ur led. Det är ju helt otroligt. En axel som vill lägga sig ur led endast för att leden och musklerna är så svaga. Så nu blir det träning. Fick förslag på hur jag skulle styrketräna för att stärka just den muskeln. Provade utan hantlar i morse. Bara för att känna efter. Det gjorde ont, bara utan hantlar. Det här kommer alltså att bli spännande och förhoppningsvis ramlar jag inte med brädan i vinter för då ligger jag rätt pyrt till.

Kan tänka mig att det gör ont som bara satan att få den ur led. Så jag ska göra mitt bästa för att förebygga detta. Träning, träning och åter träning. Tror jag måste köpa ett par hantlar som jag kan ha med mig till grannlandet.

Annars så har jag haft långhelg. Det började med att vi firade lilljul i fredags, det var trevligt och mycket gott med lite julmat. I lördags blev det fika med Emelie, Oskar och Robin. Det var jättetrevligt att se grabbarna grus igen. Därefter drog jag hem till mor för att äta, sen blev det bara chill och sen ringer Emelie och frågade om vi skulle åka till Ås för lite häng med grabbarna. Sagt och gjort. Var där ett tag sen blev det sömn.

I söndags bjöd jag moffa och Martin på massage, sen bakade jag och morsan lussebullar, sen käkade jag med x sen stickades det lite mössor. Var förbi pappsen också och grattade på fars dag.

Igår tog jag det så lugnt som möjligt. Låg i sängen tills jag var tvungen att dra till sjukgymnasten, sen var jag dit, handlade, tog en promenad, chillade och virkade lite sen blev det hot stones för emelie och lite planerande av Asien.

Händelserik helg känns det som. Men det har varit en trevlig helg!

Nu gäller jobb fram tills söndag, sen är jag ledig igen på måndag. Känns helt amazing med 11 arbetsdagar kvar. Ska klämma in lite packande också eftersom jag ska flytta ut om exakt två veckor. Om mindre än tre veckor börjar jag i Norge!

Ikväll blir det träning också!

Snooow

Kategori: Random

Jag har bara en sak att säga. 12 arbetsdagar kvar. Det känns helt amazing. Som grädden på moset har jag 3 dagars helg den här helgen också. Ska bli skönt att bara vila ut sig rejält och inte göra egentligen nånting. Det enda jag har inbokat som kräver att jag lämnar hemmet är sjukgymnasten för att tejpa axeln på måndag.

Sen snöar det för fulla muggar också. Det är underbart och humöret är på topp. Mössförsäljningen fortsätter också den att gå bra!

Imorgon ska vi dessutom fira lill-jul! Eftersom det var den enda helgen som passade allas scheman innan jag åker så fick det bli så. Det känns väldigt konstigt men det ska också bli jättetrevligt. Jag ska dricka cider och glögg. Jag brukar alltid få köra bil, men imorgon slipper jag. Så det blir skönt att slappna av lite.

Lussebullar ska förmodligen också bakas i helgen. Andra kanske kan tro att jag är ute i väääldigt god tid, men jag kommer ändå missa hela julen så det får bli så helt enkelt. Och det känns helt okej. Hade varit värre om det inte hade blivit nån jul över huvud taget. Men nu blir det ju det. Sen planerar jag att joina familjen på julmiddagen via skype. Ska försöka komma hem till jul, men jag betvivlar starkt att det blir så.

Idag jobb till åtta sen ska jag fixa en beställning som ska vara klar imorgon. Blir nog bra. Toodles!

Träning

Kategori: Träning och hälsa

Nu kör vi! Träning. Som jag har längtat, men tiden har inte riktigt funnits. Men idag ska jag träna så sjukt hårt. Jag ska inte kunna röra mina armar imorgon. Självklart blir det styrketräning i armar eftersom det är mest akut just nu. Så det blir fria hantlar. Sen såklart rygg och mage också. Och crosstrainer som uppvärmning.

På måndag ska jag dessutom tejpa min axel igen. Även om jag fick utslag och sår från förra gången så måste min axel vara återställd när jag drar till Norge. Där behöver jag också mer styrka i armarna. Men det ska jag fortsätta att jobba på. Även när jag är i Norge. Mycket yoga blir det där. Det är rätt jobbigt även om man inte kan tro det. Och ändå sjukt avslappnande.

Nu träning. Wihooooo

28 days ffs!

Kategori: Random

Ja nu är det bara 28 dagar kvar till D-Day. Det är dagen jag börjar jobba i Hovden. Och det är bara 26 dagar kvar tills jag åker. Nästan läskigt hur nära det är. Insåg också idag att jag bara har en helg kvar att jobba. Det känns sjukt bra. Den helgen skulle jag egentligen börja 06 båda dagarna vilket kändes piss. Men idag lyckades jag muta en kollega med en hel kladdkaka för att byta. Yey!

Annars idag så ska jag dra igång med beställningarna igen. Ligger lite efter eftersom jag inte hunnit handla garn, men det ska jag fixa efter jobbet och därefter finner ni mig i soffan med virknålen resten av kvällen. Känns som en skön kväll. Känns också skönt att jag slutar i tid idag. Nämligen halv sex. Det kan jag helt klart leva med!

Annars i helgen så jobbade jag i lördags, därefter var jag på middag med svärfamiljen på clarion. Det var supergott. Munorgasm. Först åt jag fetaostfylld kyckling med risotto. Risotton var så god att det inte gick att beskriva med andra ord än "MMMMMM!". Därefter åt jag hallonsorbet som var helt amazing. Satan vad gott.

Igår gjorde jag inte mycket. Sov ut för första gången på länge, städade och diskade lite, kollade på mcleods och sen bjöd jag hem pappa, pappas tjej och brorsan på middag. Det var mycket trevligt.

Bananyogurt

Kategori: Random

Idag verkar min huvudvärk äntligen ha lagt sig. Jag har haft extremt megaont i huvudet i drygt en vecka för er som inte visste det. Men nu så. Nu kör vi!

I övrigt sitter jag och äter frukost. Den godaste frukosten som finns. Nämligen icas ekologiska bananyogurt. Den enda bananyogurten som finns. Klart finns det andra, men då är det en massa blåbär och annat skräp i. Jag vill ha med bara banan. Jag älskar bananer. Och apelsiner. Fruktperioden är verkligen här för mig nu och det är bra. Frukt är alltid bra att äta.

Annars börjar jag peppa väldigt mycket inför Norge. Det börjar verkligen närma sig. Helt sjukt att om exakt en månad börjar jag jobba i Norge. Det är helt sjukt! Happy MLI!

Nu jobb till 18:40. Toodles


Snygga tjejer.

Planet earth

Kategori: Random

Nu ska jag borsta mina bissingar sen ska jag krypa ner under täcket och somna till en mysig film. Förmodligen blir det nåt med Ben Stiller. Det är utan tvekan den roligaste mannen på jorden. Så nu vet alla som har undrat det.

Annars händer inte mycket. Jobb imorgon mellan 10-18.40 och efter det blir det finmiddag på clarion. Det gillas starkt. Det gillas extra mycket om jag blir bjuden. Hihi.

Näe nu sova. Bye bye

Sluta tigga läsare!

Kategori: Random

Jag förstår mig inte på alla ungdomar numera. Varför och jag menar verkligen varför går man in på andra bloggar och skriver "läs gärna min blogg och lämna en kommentar?" eller andra tiggande kommentarer som "hur mår du?". Jag blir galen. Alla som sysslar med sånt kan lämna min blogg nu.

Det är skandal att unga tjejer numera drömmer att bli bloggare när dom blir stora, med argument som att man får vara ledig jämt och man behöver bara blogga några gånger om dagen. Herrejisses. Vad är det för mål liksom? När jag var yngre ville iaf jag bli typ frisör, advokat eller fotbollsproffs. Visst fotbollsproffs var väl inte så realistiskt men det var ändå ett yrke där jag förstod att man måste göra nåt för att tjäna pengar. Inte sitta på sin röv och skriva lite korta inlägg med bilder 4-5 gånger om dagen. Det är inget yrke.

Om man ska kommentera en blogg ska det för det första ha nåt med inlägget att göra om ni frågar mig, och för det andra kommenterar man inte en blogg där man inte ens läst ett inlägg. Man sitter inte och slumpar bloggar i timmar och lämnar kommentarer på varenda blogg som dyker upp. För det är inte så man får en stor blogg. Man skriver om intressanta saker och är sig själv. Eller så kan man göra som pissie och provocera sönder. men ändå. Det är ingen karriär. Tänk om alla små vilsna tjejer kunde inse det nu.

Sånt irriterar mig och det verkar ha blivit rätt vanligt på min blogg på senaste utan att jag förstår varför. Palla. Så ge upp och sluta skriva tiggande kommentarer please.

Migrän

Kategori: Random

Misstänker jag att jag upplever denna hemska och långa dag. Har aldrig haft så ont i huvudet i hela mitt liv, om man bortser från alla hjärnskakningar jag haft. Det gör iaf svinont och ljus, ljud och en dator gör det inte bättre. Bara en sån sak som att lyssna på signalerna när man ringer gör så helvetes ont.

Men jag härdar och jag går på ren vilja som jag ofta gör numera. Jag misstänker att det är stress som spökar. Jobba jämt och när man väl är ledig är man ändå inte ledig. Det är inte bra. Men nu ska jag vara ledig i två dagar och vara riktigt ledig. Jag tänker ta det så förbannat lugnt! Massage imorgon och tvätt på torsdag. Det är allt jag tänker göra. Resten av tiden ska jag gå omkring med pyjamas och ligga i säng/soffa och kolla på film och sticka mössor. Så som ledighet ska vara.

Så nu har jag två timmar kvar att härda med förbannat snusk jävla kuk ont i huvudet, men sen får jag va ledig och släppa stressen för två dagar. Det kommer bli underbart. Till och med så pass så jag funderar på att flytta tvättiden för att verkligen få vara så ledig som jag bara kan. Några dagar till klarar jag mig utan att tvätta. Men vi får se. Förhoppningsvis blir jag en ny människa bara imorgon. Sova ut och sen gå på massage och sen bara vara en död fisk i soffan och njuta av Bonde söker fru och film. Det kan göra mycket.

Kanske måste jag ge brorsan fetstryk i SSX on tour också. Det var ett tag sen.


Syskonkärlek

bloggdesign

Kategori: Random

Jag vill ha en ny bloggdesign, med en header. Men jag vet inte hur man gör. Det är jättetrist men jag vet verkligen inte hur man gör. Jag har försökt, men jag fattar inte. Så om någon vill hjälpa mig uppskattas det!

I övrigt har jag superont i huvudet. Känns inte som nån ovanlighet numera. Mycket kommer nog från min onda nacke och mina stenhårda axlar. En massage som jag kommer få imorgon kommer inte en sekund för tidigt. Försöker också fixa så att jag kan vara ledig imorgon. Jag behöver det. Jag har inte varit ledigledig på jättelänge. Jag har varit ledig, men då har det varit fullt upp. Och det är jobbigt och jag känner mig som en robot som bara är. Dag in och dag ut bara går. Jag vill vila upp mig och bara må lite bättre. Jag vill inte jobba konstant längre. Blä.

Jobb till 19 idag. Känns förjävligt med tanke på min huvudvärk. Men jag hoppas den går över så småningom. Dock så är det spänningshuvudvärk. Och den brukar inte försvinna förrens jag slappnar av. Vilket blir när jag kommer hem.

Ciao.

New week

Kategori: Random

Ny dag, ny vecka. Jag somnade klockan nio igår, helt sjukt. Dock så kan man ju skylla på att klockan enligt sommartid var tio. Men det var skönt att somna i tid och veta att jag inte skulle avlida när väckarklockan ringde imorse.

Träffade Eken på bussen till jobbet. Det var roligt då vi inte setts riktigt sen studenten. Vi gick för dom som inte visste det i samma klass från femman till trean på gymnasiet. Innan det gick vi i paralellklass från det att vi gick på dagis. Så det var kul att se han såklart! Alltid kul att träffa gamla kompisar.

Den här veckan står det inte så roliga saker i kalendern, jobba måndag, tisdag, onsdag, fredag och lördag. Intensivt men bra med päningan. Speciellt på lördag när det är alla helgona och bra med ob. I övrigt ska jag tvätta, virka mössor som jag fått beställning på och bara ligga i soffan som en död fisk på kvällarna. Det låter ju dock inte så farligt, är mest jobb och tvätt som är mindre kul.

Något som får mig att må riktigt bra just nu är vetskapen att det är fyra arbetsveckor kvar. Det är helt underbart. Kommer också att börja packa och flytta sakta men säkert så småningom. Inte än, men om typ två veckor, så det inte blir panikflytt sen. Sista dagen i lägenheten kommer jag ändå vara tvungen att städa hela lägenheten grundligt. Så då är det ju bra om jag har packat klart.

Later.


Jag och Eken på 100-dagars.