Emelie

Love the life you live - live the life you love

Hemlängtan

Kategori: Norge

Ända sen det att jag kom till Hovden i tidiga december har jag haft hemlängtan, men någonstans där i januari var det inre längre olidligt och man vande sig lite med hela tillvaron. Men nu när det bara är en månad kvar så börjar det bli riktigt rejält med hemlängtan igen. Det känns som att dagarna går allt saktare och saknaden till Mc och familjen blir allt större och större. Det är så pass att jag inte vågar kolla på gråtfilmer längre för då skulle jag nog bryta ihop i gråt tror jag. Det är illa. Men det är inte att jag är ledsen eller något på det sättet, det är bara det att jag verkligen saknar alla hemma och mitt liv hemma och allt.



Det här med att åka till Norge för att tjäna pengar har verkligen varit bra för mig. Jag tror att jag har blivit med självständig och jag har mått bra av att jobba ute istället för framför en dator. Jag har lärt känna helt underbara människor. Min Hovden-familj. Och jag har insett att jag har världens underbaraste och bästa pojkvän i hela världen. Det är såklart han jag saknar mest. Det ska bli så underbart skönt att komma hem den första maj och va med han igen. För att sedan åka till NYC och LA med han kommer bli så grymt :)



Hur som helst. Jag hoppas verkligen att den här sista månaden går fort, och att jag snart är hemma igen.


Tills dess kan jag erbjuda en bild så att ni där hemma inte glömmer bort hur jag ser ut. Nedan med den sjukaste solbrännan jag har haft i hela mitt liv :P


Det ser betydligt mycket värre ut i verkligheten dessutom. Jag är en tomat :P

Puss å kram :)

With you

Kategori: Norge

Orkar egentligen inte skriva men jag ska ge en kort uppdatering tänkte jag.


Har anmält mig till högskola i höst ifall jag skulle få tråkigt eller nåt. Sen känns det lika bra att söka sjukgymnast och hoppas att jag tillslut kommer in.


Idag har det blåst stormvindar i Hovden så det mesta var stängt vilket innebar att jag inte gjorde ett skvatt fram till halv två då jag fick gå hem.


Imorgon blir det förhoppningsvis en normal arbetsdag eftersom jag vill njuta av lugnet på topp-vest. Bara sitta där och slappna av sista arbetsdagen innan två dagars ledighet. Men sådan tur lär jag säkert inte få.


Hade världens energi för en timme sen men den försvann snabbt så nu ska jag lägga mig och kolla på film och hoppas att det inte blåser lika mycket som det gjorde inatt så jag får sova lite. Vaknade minst en gång i halvtimmen inatt av att det lät så mycket av all vind. Så en lättsam film under täcket blir det nu innan jag hamnar i koma för natten.


Saknar er alla där hemma! Puss å kram

Till mitt hjärta

Kategori: Norge

Saknar dig nåt så enormt mycket och jag hoppas tiden som är kvar går fort så att jag snart får vara i dina armar igen.


Hair

Kategori: Norge

Jag har nyss sett Hair. OMG vad jag har missat nåt. Musiken har jag hört förr omedveten att den har varit från Hair. Men nu vet jag. Sjukt flummig film men ändå bra. Men bäst av allt var musiken. Aquarius är ju helt awesome. Så mamma om du vill gå på en musikal i framtiden så kan jag absolut tänka mig Hair om den skulle gå :)


Annars har det varit en rätt lugn dag. Inte så mycket folk här i Hovden nu så det är lugnt och skönt på jobbet, för det mesta.


Jag har bestämt mig för att göra nåt åt min viktökning och därför har jag nu slutat äta godis och annat skräp som får mig att känna mig som en strandad val. Kommer förmodligen må mycket bättre också vilket också är viktigt. Energin har varit ganska knapp på senaste och jag kan tänka mig att min kost är den största anledningen till det. Så nu är det nog med sånt och jag ser fram emot ett hälsosammare liv.


Det är bestämt att jag följer med till USA nu vilket känns helt awesome dessutom! :) Längtar som en tok till att först komma hem och sen till att åka bort med Mclovin. Kommer bli en grym resa, det betvivlar jag inte för en sekund.


Nu ska jag borsta bissingarna, sen blir det sängen för att kolla på film innan jag somnar. God natt allihopa! :)

The sounds

Kategori: Norge

Fyfan vad allt känns bra. The sounds kommer till Yran och det enda som saknas för det bästa yran-året ever är Robyn. Oavsett om Robyn kommer eller inte så kommer det att blir ett helt underbart yran-år med tanke på att det redan nu är spikade en massa saker jag vill se. Ser mest fram emot Rebecca & Fiona vilka jag helt enkelt avgudar för att dom är så sjukt bra. The Sounds har jag velat se i så många år att jag knappt kan tro att det äntligen ska bli av. Det kommer bli en grym spelning och det är jag säker på. Veronica Maggio kommer också bli grymt. Har missat hennes spelningar i närheten av Östersund några gånger och nu blir det äntligen av. Kommer bli så härligt! Sen har vi många andra som jag också kommer stå fastklistrad framför men det ska vi inte ta nu.


Annars då. Jo, jag lyckades byta frukostkörning. Så nu behöver jag inte gruva mig för det förrns i slutet av april vilket känns riktigt bra.


Jag ramlade igår när jag åkte bräda. Jag trodde på riktigt att skidpatrullen skulle få komma och hämta mig men efter lite ålande och smärtande rop så tog jag mig upp och det kändes bra. Sen drog jag hem och skottade tre ton snö från balkongen för att sedan njuta av solen där ett tag, asnajs förövrigt. Sen blev det lite badminton och då insåg jag att min nacke inte klarade det mer. Idag är jag halvt handikappad. Det gör ont som bara den men jag är ändå på bra humör. Har bestämt mig för att åka med till USA med mitt mäkigos i sommar så det känns så himla kul :)


Nu ska jag fortsätta kurera min nacke i sängen och kolla slaviskt på Felicity innan jag ska fixa tacos och dra iväg för att jobba kväll och spela bingo. Toodles!

Bloggtorka

Kategori: Norge

Gud vad jag är dålig på att blogga, men det är helt enkelt så att jag inte har något att skriva som intresserar någon i hela världen. Det händer typ ingenting här vid världens ände. På senaste tiden har det dock varit helt förjävligt på jobbet på grund utav en rad anledningar men det tänker jag inte ta upp här.


Men men. Nu är jag i alla fall ledig i två dagar, kändes så himla bra tills jag insåg att jag har kvällskörning på torsdag, vilket inte är hela världen egentligen. Men pricken över i:et av hemskheter är att jag på lördag har frukostkörning innan jobbet. Då börjar jag alltså jobba klockan 6.30 eller 7. Är lite osäker. Men oavsett så måste jag gå upp innan sex och gå till jobbet tidigt. Känns segt. Men nu ska jag försöka njuta av den ledighet jag har.



Imorgon tänker jag sova ut, sen hoppas jag på att det är riktigt soligt hela dagen så jag kan ha en skön dag i backen. Solsken gör mig glad dessutom.


Just det. Om allt går som det ska så åker jag med mitt hjärta till New York den 13 juni för att sedan åka till Los Angeles och vara där till den 30 juni. Hoppas verkligen att det funkar med jobbet för det skulle vara helt totalt awesome :)


Nu ska jag dra igång någon film eller serie och försöka hålla mig vaken till minst klockan tio så jag kan sova lite imorgon. Toodles.

Three little birds

Kategori: Norge

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Var sugen på att åka bräda imorse men sen kollade jag ut och såg snöstormen och ångrade mig genast. Så det blev en lugn dag inne med film och virkning. I övrigt har jag lagat mat och diskat. Yeeey.


Annars är min hals fortfarande ond otroligt nog. Fattar inte hur det är möjligt, men förhoppningsvis går det över inom kort.


Ska snart gå till affärn med Sofie, handla lite random grejer och sen ska jag se om jag kan handla så jag kan göra några slags semlor. Borde funka om man hittar nåt bra vetebrödliknande. Sen blir det chill på hög nivå resten av kvällen.


Saknar er alla där hemma! Puss å kram på er :)

Sunshine

Kategori: Norge

Idag är jag ledig. Jätteskönt än så länge. Varit i centrum en sväng och handlat och tagit ut pengar, sen har jag och Anita suttit ute i solen nån timme och solat. Lite färg har jag fått. Jihoooo. Ikväll blir det förhoppningsvis poker och allmänt chill.


Annars så tänkte jag nu ta mig en lång och välförtjänt dusch. Sen ska jag ta tag i diskberget innan det är dags att laga middag. I övrigt från det och pokern blir det vänner i soffan med en virkning.


Så nu blir det duschen. Toodliloooo

aaargh

Kategori: Norge

Jag är arg. Och helt ärligt är det på mina arbetskamrater. Jag är halvt döende i förkylning. Det här är ingen överdrift för övrigt. Jag får andnöd titt som tätt och mitt huvud är så tungt att det är svårt att koncentrera sig på nåt annat än tanken på att skita i allt, gå hem och krypa ner under täcket. Hela dagen har jag kämpat som ett djur för att få någon av mina medarbetare att ta kvällskörningen. Något jag tycker man kan ställa upp på när personen i fråga som frågar är döende. Men ack så fel man kan ha. Här blåvägrar alla. Tack för den säger jag. Då vet man var man har alla när det kommer till såna här situationer.


Som om det inte var nog så kommer det mer. Jag sa imorse klart och tydligt till en viss person "ta inte in avspärrningarna för jag har kvällskörning" jag får då svaret "okej", jag dubbelkollar och frågar "förstår du vad jag säger?" varpå personen svarar "ja". När jag kommer ner och går förbi t-trekket har personen ifråga visst tagit in avspärrningarna, varpå jag går fram och säger "förstod du inte vad jag sa imorse?", "nej", jag säger då "säg inte att du förstår om du inte förstår".


Jag är arg. Förbannad. Jag känner hat inför Hovden och saknad av alla där hemma. Hemma kan man va sjuk när man är sjuk. Det kan man inte här. När man är sjuk i Hovden får man istället jobba 12 timmar eftersom ingen kan vara så snäll och ställa upp på tre timmars extra jobb. Men det är lugnt. Jag tar smällen och kommer förmodligen aldrig bli frisk istället.


Så nu har jag skrivit av mig mina aggressioner och ska låtsas att jag inte är arg nå mer. Toodles

Breathe me

Kategori: Norge

Förkylningen var ganska bra igår. Jag trodde jag var återställd men gud så fel man kan ha. Vaknade flera gånger inatt av att jag inte kunde andas. Imorse höll jag på att dö av att det kändes som en kniv rördes runt i min hals och hela dagen har jag lidit av snuva, tungt huvud, hemsk hosta och extrem halssmärta. Inte coolt. Så det blir ingen bingo för mig idag. Buhuuu.


Imorgon sitter jag tack och lov i vestheisen, dock så har jag kvällskörning vilket innebär att jag kommer befinna mig mer än 12 timmar på jobbet. Men mår jag som jag mår idag ska jag fixa någon annan som får ta den för det går inte när man mår såhär.



Nu ska jag duscha, sen blir det bara häng i soffan och sängen tidigt. Toodles

Mcleod

Kategori: Norge

Hmm, vart ska jag börja. Jo i fredags kom jag och bror till Hovden efter en lång resdag. Bussen var tillochmed lite försenad. Därefter packades det upp lite snabbt sen blev det sängen eftersom jobb väntade tidigt på lördagsmorgonen. Jobbade två dagar, sen var jag ledig måndag och tisdag. Måndagen började med en helt sinnessjuk huvudvärk och halsont. Lite sömn, ipren och strepsils senare så mådde jag skapligt inför årets helt klart finaste dag. Så jag drog till backen och åkte lite, sen hängde jag med Sofie ett tag sen drog jag hem. Då slog febern in. Febernatt blev det då, sen spenderade jag större delen av gårdagen i sängen och tittade på lättsamma komedier. Och det var helt klart det rätta medicinen för idag mår jag okej. Bortsett från huvudvärk hela förmiddagen vill säga.


Sen jag slutade har det handlats, diskats och lagats tacos. Kollat på vänner också. Alla andra är och tränar så det är tyst och skönt här i huset i alla fall. Nu ska jag nog sätta på någon film och bara njuta av resten av kvällen. Toodles