Emelie

Love the life you live - live the life you love

Supermassive Black Hole

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat i en stollift som heter vestheisen. Det var inge vidare kul. Arga danskar, stormbyar och bara allmänt struligt. Men imorgon har jag i alla fall sovmorgon. Och ikväll ska vi äta god mat. Ska bli så gott med riktigt kött.


Känns inte som nyårsafton, men alla dagar här känns exakt likadana bara att man märker att det är mer folk exempelvis idag. Sen märktes det inatt när det smälldes raketer här utanför till halv tre. Så det blir inte mycket sömn nuförtiden.


Men det blir en tidig kväll idag i alla fall. Skulle inte tro att jag blir uppe till tolvslaget, men det gör mig inte så mycket.


2010 har gått väldigt fort och det har hänt väldigt mycket, men samtidigt har det inte hänt mycket alls. Några större händelser i mitt liv har dock skett. Jag har köpt lägenhet, jag har flyttat till Norge, jag har fått fast jobb osv.


Det var allt jag kunde komma på att skriva just nu. Är så trött så hjärnan funkar knappt. Gott nytt år!

Home alone

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat som vanligt. Tagit bort några sanddunkar från en stollift som jag tydligen ska jobba i imorgon. Hoppas på att få lite mer instruktioner om det imorgon. Tydligen nyår imorgon också. Så det ska firas med ytterfilé, bea och pommes. Mums. Skulle inte tro att jag är vaken till tolvslaget men den som lever får se.


Efter jobbet har det inte hänt mycket. Jag har njutit av lite egentid i alla fall. Och jag har diskat, beställt garn, och duschat så länge så att mina fingrar blev russin, men det var välbehövligt. Sen ringde Emelie mig nyss också! Det var jättekul att prata med henne och vi kom överrens om att vi skjuter på asienresan till januari 2012 istället för december 2011. Så mamma, nästa jul är jag hemma och firar med er! :)


När jag beställde garn och skulle betala med visakortet så lade förövrigt internet av innan det hade blivit betalt, så nu undrar jag hur det ska sluta. Förhoppningsvis får jag ett mail med ett nytt "betala här" grejs, men det är ju Norge vi snackar om så det skulle inte förvåna mig om det inte händer. Har inte ens fått orderbekräftelsen än, vilken skulle ha skickats innan betalningen som jag förstod det. Men det visar sig väl. Annars får jag göra ett nytt försök imorgon eller så.


Nu ska jag sätta igång någon riktig sovfilm och sova sött. Insomnian inatt tog hårt. Ciao.


Sjukt osmickrande bild på mig och våran lilla julgran.

Private space

Kategori: Norge

Jag hade kunnat göra mycket för att få lite egentid nu. Jag är inte bra på att bo med folk, det har jag aldrig varit, men nu är det dock värre, när man ska göra allt tillsammans, osv osv, man kan liksom inte bara få göra det man vill. Just nu vill jag ta en sovmorgon, men det kan jag inte för jag ska jobba. Jag är ledig på måndag-tisdag. Men jag ser knappt fram emot ledigheten eftersom det innebär ännu mindre egentid. På jobbet är man i alla fall hyfsat ensam i heisbua.


Känns jobbigt i alla fall. Insomnia hade jag inatt också. Vaknade tre inatt och kunde inte somna om förrens halv sex. Så jag är snusugen som bara fan, så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna och bara allmänt irriterad och less på allt och alla. Mest irriterad är jag på snusbristen och bristen på egentid.


Nu jobb. Hejdå.

10 timmar

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat hela dagen lång, från nio till sju, lång dag alltså. Jag har kollat på Six Feet Under, The Runaways, börjat kolla på The Vampire Diaries och så vidare. Har börjat ledsna lite på Six Feet Under faktiskt. Men det kommer nog tillbaka snart. Men nu när jag har sett snart hela tredje säsongen också så känner jag att det är dags för en liten paus. Vampire diaries gillar jag faktiskt hittills, har varit skeptiskt men jaja.


Dagarna går fort här, det är skönt, men tiden går samtidigt sakta. Det enda man har att göra här är att kolla på tv-serier och film på datorn. Så det blir lite långsamt ibland. Sen börjar jag bli nådigt less på mackor också. Mackor till lunch varje dag. Men jag ska försöka börja ta med mig sallad, pasta med pesto, nudlar och sånt. Riktig mat. Typ. Men nu har jag i alla fall köpt fil och musli så det blir något annat än mackor till frukost. När jag kommer hem härifrån så kommer jag inte äta mackor på jag vet inte hur länge.


Har bokat upp mig på en hel del kvällskörning framöver också. Jag är här för att jobba och tjäna pengar så det blir så mycket jobb som bara möjligt, man gör ändå inget vettigt om kvällarna så man kan lika gärna jobba då också.


Nu snart ska jag komma igång med träningen också. Så fort min roomate blir frisk så blir det gym minst två gånger i veckan, i alla fall för min del. Skönt att få ut lit aggressioner och irritationer också. Så fort det blir lite varmare ska jag börja åka längdskidor och bräda mer också. Nu är det alldeles för kallt för att hålla på med såna aktiviteter, så det får vänta. Jag har ju ändå fyra månader kvar här. Helt sjukt att det redan gått en månad snart.


Nu kollar jag, min roomate och Lina på Bonde och efter det ska jag sova gott. 10 timmars jobb tar på kroppen och knoppen. Toodles!

Kvällskörning #2

Kategori: Norge

Jajjemen, nu blev det en heldag för min del. Började med att jag har jobbat hela dagen, från nio till fyra. Vilket också blev en hyfsat händelserik dag. Det var nämligen så att ena stolheisen stannade vilket innebär att vi som jobbar måste evakuera dom som sitter i stolarna. Så vi fick stänga ner alla andra liftar, ganska omständigt eftersom det var mycket folk och alla blev förbannad på mig som stängde en av de mer populära liftarna. Sen fick vi veta vem som skulle vara med vem och sen åkte vi upp med skoter till andra sidan berget där liften som stannat är. Jag skulle säkra en man som vägde bra mycket mer än mig. Lite smånervöst faktiskt, men man sitter ju som tur är fast i masten första biten i alla fall, den andra biten får man lägga sig ner och hoppas att man ligger kvar typ.


När det var dags för mannen att gå på vajern och klättra till dom som satt i liften och börja fira ner dom så fick vi i alla fall besked om att dom hade fixat problemet så vi behövde inte fira ner några. Ganska skönt eftersom det som sagt hade blivit tungt för mig att säkra den stora mannen som jag inte vet vad han hette.


Sen körde vi på som vanligt men vi hade öppet en halvtimme längre för att kompensera den halvtimme som det hade varit stängt. Sen frågade driftsledaren om jag kunde ha kvällskörningen ikväll också. Det gick såklart bra för min del. Så jag och Anita gick härifrån halv fem, då vi gick till affärn och handlade, var hemma fem och fick slänga i mig lite mat sen var det bara att gå igen. Dock så tog jag med mig längdskidorna så jag kan ta nerförsbacken hem lite snabbt när jag ska hem igen. Är nämligen på jobb nu så det här kommer jag inte att publicera förrens jag kommer hem.


När jag var på väg till jobbet nu på kvällen igen så ringde driftsledaren och frågade om jag kunde jobba över två timmar imorgon också. Självklart sa jag ja igen. Så det är jobba mycket som gäller. Men det gillar jag. Man gör ändå inget annat än att slökolla på tv när man är hemma så det spelar som ingen roll.


Jag ska skriva upp mig på så mycket kvällskörning som möjligt i alla fall, jag är ju ändå här för att tjäna pengar så man kan lika gärna försöka jobba så mycket man kan.


Nu ska jag kolla på någon film här i heisbua och vänta tills klockan blir nio då jag får gå hem och sova.


(Det där skrev jag för några timmar sen. Nu är jag helt slut och ska sova så himla gott) Toodles!

Let it snow

Kategori: Norge

Idag är jag ledig igen, och idag ska jag faktiskt göra nåt. Först planerar jag att baka Leilas cinnamon choclate chip cookies, dock så måste jag handla lite till det först. Men lite julmys med kakor blir det i alla fall. Hoppas bara att ugnen vill göra som jag vill.


Sen ska jag träna i eftermiddag. Blir en sväng till gymmet. Så nu ska jag komma igång med träningen hoppas jag och bränna bort det kilo godis jag ätit sen mamma skickade det för en och en halv vecka sen. Så nu ska det bort.


Igår blev det inte inception. Vi kollade på My sisters keeper istället. Sen blev det sängen och att kolla på film tills jag somnade. Mycket trevligt bortsätt från att man får ont i varenda kroppsdel av den nedrans soffan vi har. Det går att sitta skönt i typ två minuter sen måste man byta position för att inte få ont för gott. Ont i ryggen får man oavsett hur man sitter. Men men.


Nu ska jag springa till affärn och få lite gjort! Later!

Inception

Kategori: Norge

Nu har den här dagen snart gått. Sen sist har jag inte gjort mycket. Kollat på true blood, ätit korv och pommes och virkat. Tagit det allmänt lugnt helt enkelt.


Ikväll blir det lugnt. Kanske kolla på inception och virka och äta godis. Imorgon ska jag försöka dra min feta rumpa till gymmet. Annars lär det bara bli lugnt imorgon. Det snackas om att åka lite bräda, men det lär vara för kallt för det.


Nu blir det film. Ciao

Livet utan julskinka

Kategori: Norge

Det ska jag tala om för er att det är ett väldigt tråkigt liv. Man känner sig inte riktigt tillfreds med livet och det känns att något saknas. Näe, det är inte julskinkan jag saknar egentligen, det är familjen. Världens bästa familj har jag. Och att fira jul utan familjen kan beskrivas som att inte fira nåt alls. Men ett försök gjorde jag och mina grannar i alla fall. Vi hade julmiddag á la norge style. Det var mycket trevligt men det var liksom ändå inte jul på riktigt. Men det var god mat (inte lika god som hemma) och trevligt sällskap!


Vi var nio personer som firade jul tillsammans, 7 svenskar och två tyskar. Det lilla invandrargänget. Jag tog bilder på all julmat, men jag orkar inte lägga in dom. Sen var det väl inga överraskiningar till bilder direkt, alla vet väl hur en köttbulle ser ut?


Idag är jag ledig. Det känns skönt såklart, men det märks att man bor med någon annan nu. Är man ovan med en roomate blir det oftast lite jobbigt efter ett tag, oavsett vem man bor med. Men förmodligen vänjer jag mig snart. Det är väl mycket hela grejen att man inte kan göra vad man vill när man vill, utan man har någon annan att anpassa sig till. Det är det som är ovant, hemma i Östersund kan jag äta vad jag vill när jag vill, jag kan kolla på tv när jag vill osv osv. Det kan man liksom inte när man bor med någon annan som man måste visa hänsyn till.


Idag hade jag gärna tagit en tur med längdskidor för mig själv, eller en promenad för mig själv. Bara få lite egentid, men det är -27 grader så det känns liksom inte så aktuellt. Så jag får hänga här idag. I lägenheten. Kanske kolla på lite film eller nåt på datorn. Toodles!

Fjelltrekk

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat som vanligt. Började halv elva dock så det var skönt med lite sovmorgon. Det var -30 grader idag också så det var inte så mycket folk. Jag satt i fjelltrekk som är en lift som ligger uppe vid toppen som man måste ta för att komma över till andra sidan av berget. Så det var skönt.


Sen dess har det inte hänt mycket. Jag och Anita har kollat på True Blood och ätit rester. Jag har broderat lite också. Och nu är vi lediga i två dagar. Skönt.


Anita är sjuk och jag lär väl också bli det nu. Har lite ont i halsen så jag antar att jag är dömd till att bli sjuk. Så det blir två lugna lediga dagar som kommer att spenderas mestadels i soffan och sängen.


Skriver om julmiddagen vi hade imorgon. Nu ska jag borsta tänderna sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på nån film. Toodles.


Jag bjuder på den.

God jul!

Kategori: Norge

Ja, nu är det julafton. Känns det som jul? Nej verkligen inte. Det kommer inte kännas som jul heller. Det känns bara som jul när man är hos momma och moffa, dricker glögg, kollar på kalle, äter julmat å umgås med släkten. I år blir det kalle och julmat. Så det är några bitar som fattas. Det som fattas mest är släkten, på andra plats ligger julpyntet, på tredje plats ligger julskinkan.


Men det går bra ändå. Jag får fira jul hemma nästa år!


Idag har jag broderat framför julfilm och åkt längdskidor. Det var svinkallt och det blev en kort resa.


Nu håller jag och Anita på att värma en pizza och sen ska vi kolla på Kalle inne hos grannen. Klockan sex blir det julmiddag så det blir mysigt!


God jul önskar vi liftkärringar i Hovden!

Nedan följer ett litet bildkollage á la jul i hovden.

Vår lilla gran.


Mitt julbroderi ska bli sådär. I dagsläget ser det ut såhär:


Jag tjuvsmakar på ris à la malta.

Ris à la Malta

Kategori: Norge

Nu har jag gjort Ris à la malta och jag och min roomate har också provsmakat. Riktigt gott, lite söt, men den var ändå väldigt god. Lättare att göra än vad jag trodde faktiskt. Dock så tog det typ en timme att vispa grädden. Elvisp är från och med idag en lyx som jag inte har just nu.


Annars idag så har jag jobbat. Satt i Tusseland, det var en relativt lugn dag fram till stängning då en kille kommer fram och säger att det är en skada en bit upp. Så jag anropade skipatrullen, sen frågade dom vad det var för typ av skada, så jag frågade killen som sa att hon vad bevistlös. Alltså medvetslös. Då blev det lite fart på skipatrullen iaf och drifsledaren var först på plats. Men hon klarade sig fint i alla fall och hade slagit i huvudet.

Efter jobbet drog vi och handlade lite grejer inför morgondagen, sen åt vi rester och kollade på tv. Allmänt chill kväll helt enkelt. Nu dricker vi varm choklad, sitter vid varsin dator och kollar på the holiday i bakrunden. Jag tänkte hämta broderiet när jag är klar vid datorn och pyssla med det en stund innan det blir sängen och att kolla på Love actually under täcket.


Imorgon är jag ledig, frågade idag om jag fick va ledig imorgon och det gick bra! Sen ska vi kolla på Kalle imorgon såklart, sen kolla på Kan du vissla Johanna och efter det ska vi alla på hyblebygge ha julmiddag tillsammans. Vi blir nio personer totalt så det blir väldigt trevligt. Vi ska ha lax, köttbullar, prinskorv (eller vanlig grillkorv delad i två eftersom prinskorv inte finns här), sill, ägg, potatis osv. Sen blir det ris à la maltan som jag har gjort till efterrätt.

God jul!

Ink me

Kategori: Norge

Idag tog jag dagen hemma. Kände att jag behövde vara för mig själv idag och det behövdes verkligen. Jag har kollat på film hela dagen. Började med robinson imorse. Helt rätt att Erik vann, jag har hållt på han sen början. Sen kollade jag på Julie & Julia, sen kollade jag på Grinchen. Väldigt mysig dag helt enkelt.


Sen städade jag lite smått och fixade med käk. Pestopasta och stekt kassler. Fy satan vad gott det var. Pesto.. MMMM! Till middagen kollade jag och min roomate på Eclipse.


I övrigt så vill jag få fixat en tatueringstid tills när jag kommer hem. Skulle va snällt om exempelvis mamma kanske kan göra det så småningom?


Jag gick ju med i undersökningssidor igår, två stycken. Från den ena sidan har jag redan fått göra två undersökningar. Det bådar gott! Den andra sidan får man sen ut det man tjänar in i checkar på något av följande: Stadium, Sf bio, Mcdonalds, cdon, coop. Sjukt najs ju. Jag tänker ta mina på coop tror jag.


Nu ska jag fortsätta vänta på att Bonde söker fru ska börja. Bondemys blir det med varm choklad med vispgrädde och godis.
Toodles.

Din åsikt

Kategori: Norge

Jag skippade Robinson. Fastnade vid datorn och gick med i två sidor där man kan tjäna pengar på att göra undersökningar istället. Så jag kollar på Robinson imorgon förhoppningsvis.


Nu är det dags för mig att borsta tänderna och krypa ner i sängen och dra igång någon film känner jag. Helt slutkörd och min nacke, mina axlar och min rygg värker som bara den.


Alla ni där hemma, familjen alltså.. Ni ska veta att jag tänker på er och jag ska se vad det kostar att åka hem några dagar för att ta ett riktigt farväl till Brita. Puss å kram på er!

Hejdå Kissie Pissie

Kategori: Norge

Det är nog många som kommer att glädjas åt beskedet jag nu kommer att ge. Trumvirvel......


Sedan dess att jag flyttade hit har jag inte kollat Kissies blogg en enda gång! Och jag tänker fortsätta ha det så också. Hon förtjänar att förlora en läsare, för hon är knäpp. Det är också därför jag läst hennes blogg. För att skratta åt henne, inte med henne. Men nu är det nog. Inget mer Kissie. Kanske borde vara mitt nyårslöfte.


Så nu är det slut på att kolla på en person som egentligen ser ut så här....


Men som är så schizofren att hon tror att hon ser ut så här:


HEJDÅ PISSIE!

Finally

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat. Var i tusseland idag också så nu har jag börjat se lite av andra säsongen av Six Feet Under. Det var iaf en riktigt skön och lugn dag. Det var en liten tjej som seriöst var den sötaste ungen jag någonsin sett. Hon var i skidskolan, inte för att hon behövde det men ändå. Hon behövde hjälp när hon skulle på liften men i övrigt var hon helt grym på att åka. Enda anledningen till att hon behövde hjälp med liften var för att hennes händer var för små för att kunna ta liften samt att hon var så kort så hon nådde knappt upp. Hon var max fyra år. Helt sjukt gulligt!

 

Six feet under blir i alla fall bättre och bättre. Större delen av första säsongen tyckte jag var ganska seg, men nu är det riktigt bra. Spännande. Undrar vad jag ska kolla på när jag jobbar när jag är klar med alla säsonger. Som tur är så är ju avsnitten en timme lång så det blir inte så många avsnitt per dag. Typ tre avsnitt och en film känns lagom.

 

 

Ikväll ska jag bara ta det så lugnt som bara möjligt, kolla på robinson ska jag göra.

 

 

Har ätit godis idag på jobbet också. Tack snälla mamma, det var godis i precis min smak! Fast det är ett kilo kvar så du behöver inte oroa dig för att det tar slut snart. Jag ska snåla riktigt rejält!

 

Nu ska jag iaf reda ut mitt toviga hår och gråta lite av smärtan, sen ska jag ta en dusch, därefter blir det tisdagsmys med robinson. Ciao

Kickoff

Kategori: Norge

Igår jobbade jag i tusseland, alltså barnbacken. Det gick bra, trots mycket folk så klarade dom flesta sig själv vilket var skönt, så jag kollade klart på första säsongen av six feet under, sen kollade jag på Green street hooligans och ett avsnitt av pistvakt. Helt okej arbetsdag. Idag ska jag nog sitta där igen och då planerar jag att sjunka in i andra säsongen av six feet under. Riktigt bra serie när man väl kommer in i den. Konstigt är bra.


Efter jobbet fick jag mitt paket som mamma hade skickat! Hurra vad glad jag blev. Det innehöll följande: virknål, garn, film, korsordstidning, skoterkörkort, ett brev från jobbet hemma (som sa att jag fått löneförhöjning och kommer få betalt löneförhöjningen från juni fram tills idag på nästa lön), ögonserum och ett kilo godis! Jag sa att hon skulle skicka typ två hekto men min underbara mamma skickade så jag klarar mig ett bra tag. Jag ska ta med lite idag och sitta där på jobbet och mumsa!


Jag åt för övrigt lunch i form av dom nedrans mackorna klockan elva. Det kommer vara nödvändig information senare. Efter jobbet drog vi på kickoff som började klockan 18. Då började helvetet. Vi fick först lyssna på seg information om hovden i två timmar. Sen fick vi ut och leka i -25 grader i en timme. Och SEN fick vi äta. Klockan nio, 11 timmar efter att jag ätit lunch, och vad bjöds det på då? Jo soppa. Äcklig soppa. Norrmännen och deras förbannade soppa och mackor, dom borde vara skinn och ben hela högen som aldrig äter nåt vettigt.


Sen var det quiz och klockan 22:15 fick vi äntligen åka hem. Efter den sämsta kvällen i mitt liv typ. Allt det för att få en mössa. Inte värt det. Så ikväll ska jag äta rejält med mat och gå och lägga mig i tid. Sen måste jag se sista avsnittet av robinson snart också. Innan det försvinner från tv4play. Låter passande inför kvällen.


Nu ska jag äta frukost och sen ska jag klä på mig och bege mig till jobbet i den isande kylan. Ska höra med grannen om jag får åka med dom.

Toodles!

Xo

Kategori: Norge

Sjukt dålig uppdatering de senaste dagarna, men det har varit fullt upp med både det ena och andra. Jag kan ju börja med lördagen. Alla mina grannar på andra våningen var lediga samtidigt, alltså lördag-söndag, vilket aldrig kommer att hända igen så självklart skulle alla ut. Jag var så galet opepp, men sen tänkte jag efter... Om det är någon gång jag ska gå ut i denna by så är det ju såklart den dagen. Så jag peppade till, drack fyra öl totalt under kvällen och hade riktigt trevligt.


Vi var först hos grannen på förfest, mkt trevligt var det, sen gick vi på XO, som alltså är puben här i stan, finns inga klubbar för övrigt. Det var väl trevligt, men jag var trött. Ett helt gäng med norskar raggade på Lina och dom ville självklart att vi skulle med på efterfest. Vi sa "nej vi ska hem och äta och sova", då fick vi svaret, "men vi har pizza", nästa sekund satt vi i taxin som självklart ingen av oss betalade. Kan påpeka att pizza är väldigt dyrt här så får man erbjudandet är det oartigt att tacka nej. Sen såg vi att det var en jacuzzi där, jag och Mia bestämde oss för att den ska vi utnyttja, sagt och gjort. Han som ägde stället fick en snefylla och började slåss och vi drog hem.


Problemet med hemgången var att 1. klockan var fyra på morgonen (sist jag var uppe så sent var många år sen), 2. kläderna hade blivit blöta när det svämmade över på golvet från jacuzzin så jag hade inga trosor, inga strumpor, och ett par jeans som var dyngsura, inte så farligt kan man tro, men i -25 grader och 40 min hem så var det kallt som bara den.


Det var lördagen. I söndags tog vi det bara allmänt lugnt, alla var bakis utom jag. Hurra! Jag var dock tröttast av alla eftersom jag klev upp nio i söndags så jag skulle kunna somna i tid på kvällen.

Storm

Kategori: Norge

Vaknade av att det typ är storm här. Brukar tydligen vara så på nätterna men då har jag inte hört nåt, men nu låter det som att huset ska rasa ner i alla fall. Det innebär att det förmodligen inte blir nån längdskidåkning eller bräda idag. När man bor så här så kan man vara kräsen har jag hört. Att det kommer vara så många bra dagar att man kan välja dom istället för att åka när det är -15 och blåser i 10 m/s typ.


Så idag blir det lugnt. Sticka vantar, kolla på film, ligga under täcket i pyjamas så länge som möjligt och handla så småningom. Grannarna vill gå ut ikväll. Jag vill kolla på robinson, men vi får se. Jag kanske följer med och tar en öl eller nåt. Men en lugn hemmakväll är inte fel det heller.


Nu ska jag krypa tillbaka under täcket, avnjuta en kopp kaffe, sticka och kolla på tjejen som föll överbord. Toodles.

Säng ljuva säng

Kategori: Norge

Äntligen helg och slut på den här arbetsveckan. Det är jättekonstigt för dagarna går jättesakta, men ändå så går tiden fort. Imorgon har vi varit här två veckor, känns som tre dagar. Men det är bra, för det innebär att det bara kommer kännas som nån månad eller nåt innan jag är med min lilla mamsen igen. Saknar mamma jättemycket. Så jag hoppas att hon kommer och hälsar på någon gång.


Idag gjorde vi seriöst inte ett dritt på jobbet. Vi skulle sätta på boxar på fjelltrekket var tanken, men i -25 grader vill man inte gärna göra sånt, det ville inte Einar att vi skulle göra heller. Så han sa att vi skulle städa i heisbua på fjelltrekk och topp-breive och ta en riktigt lång lunch. Han var till och med så rar att han köpte muffins, choklad och klubbor till oss. Kostade förmodligen närmare 150 spänn eftersom sånt är väldigt dyrt här.


Efter jobbet gjorde jag pannkakor till mig, Anita och Mia. Sen slökollade vi tv hela kvällen. Lina och Anton droppade in lite senare också. Alla utom Anita avnjöt en veckan-är-slut-öl. Det var gott. Jag unnade mig också lite lösviktsgodis som jag upptäckte i affärn idag. Sen har jag fått höra konstiga saker om min dialekt också. Ska dom säga, en från jönköping, två från stockholm och en från karlstad. Haha, vilket skämt.


Nu är jag iaf ledig i två dagar. Och det ska bli så himla skönt. Imorgon är det snack om en lugn utgång. Men vi får se hur man känner, jag är helt slut och måste verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna efter nio på kvällen, så utgång känns bara jobbigt. Vet inte om det är kylan, eller om man är uppe i folk hela tiden men man är helt enkelt helt slutkörd här. Men det blir nog bra när man kommer in i det lite mer, vänjer sig vid att man bor med nån och så. Blir kanske längdskidor imorgon också om det blir lite varmare.


Nu ska jag iaf kolla på nån sovfilm och förmodligen kommer jag somna så fort jag satt igång den. God natt gott folk.

Torsdag

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat igen. Kollade på six feet under och slumdog millionaire idag. Var rätt lugnt. Jag är jättetrött. Vi åt pizza till middag. Nu snackar jag med mamma på skype och snart ska jag njuta av robinson, och sen ska jag sova.

Over and out.

Onsdag

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat. Det har gått bra och det var riktigt lugnt. Jag satt och kollade på Six feet under i 5 av 6 timmar. Helt okej faktiskt. Jag är glad att jag har laddat upp med rejält med serier och filmer. Känns som att det kommer komma till användning framöver. Men det är skönt.


Idag fick vi veta att det är en ändring i schemat. Eftersom det är en tjej som har hoppat av att hon ska jobba här så blev det så att vi andra får dela på hennes tid och jobba sex dagar och vara ledig två istället för att vara ledig tre som det var sagt från början. Men det gör mig ingenting eftersom jag är här för att tjäna pengar. Så det blir helt enkelt bara mer pengar och det gillar jag!


Just nu sitter jag och Anita och kollar på Änglagård-Andra sommaren. Sen blir det varm choklad med vispgrädde och Bonde. Idag är det val för alla bönder. Ska bli väldigt spännande. Skönt att vi har fyran också så vi kan se det också. Så kan jag kolla på Robinson imorgon också. Det känns bra.


När vi har kommit in lite mer i rutin här i Hovden så drar träningen igång. Just nu är man för ovan vilket betyder att man är så pass trött att man vill sova från klockan fem på kvällen. Men man vänjer sig nog snart. Känns redan som att man vant sig lite smått.


Nu ska jag sticka ett par lovikavantar och fortsätta kolla på änglagård. Toodles.


Bild från när jag gick till jobbet igår kallt. Vi bor för övrigt i tropikerna...

Kvällskörning

Kategori: Norge

Sen sist har jag inte gjort mycket. Jag har kollat på film, broderat och bara degat. Konrad ringde nyss och frågade om jag kunde jobba med kvällskörningen ikväll. Jag sa såklart ja så ikväll ska jag jobba 18-21. Det kommer förmodligen bli sjukt lugnt vilket innebär att jag kommer få betalt för att i stort sett sitta och kolla på tv-serier. Så det blir najs. Kul att göra nåt annat än å bara sitta här också.


Nu ska jag diska undan sen blir det väl att kolla en till film eller nåt innan jag ska iväg och jobba. Toodles.


Våran utsikt imorse.

Frozen

Kategori: Norge

Idag är jag ledig igen. Men imorgon får jag äntligen jobba. Det är nästan obeskrivligt vad trist man kan ha det när man är ledig här. Dock så blir det roligare att vara ledig sen när det har kommit mer snö för då är det kul att åka bräda, vilket det inte är nu samt att det då finns mer längdskidsspår öppna.


Aja. Idag ska jag typ ta det lugnt. Sen ska jag ut och åka skidor senare tror jag. Längd alltså. Funderat på det många dagar men det har inte blivit av än. Bara en gång, i fredags. Men jag får ta tag i det. Det beror på hur kallt det är också. Igår var det för kallt. Får se var temperaturen ligger runt idag.


Igår kollade jag och Anita på Frozen. En film som alla som jobbar här sagt att vi måste se eftersom det är en film som alla som jobbar i lift måste se typ. Sämsta filmen jag någonsin har sett. Det var förvisso kul eftersom man kunde skratta åt den, men ändå den dåligaste filmen jag sett. En sån som man blir irriterad på för att den är så b.


Nu ska jag gå och göra mig en kopp kaffe sen ska jag krypa ner under täcket igen och kolla på nån film eller nåt. Later.

Grinchtown

Kategori: Norge

Nu är det 10 dagar kvar till julafton. Hade jag varit hemma i Östersund hade jag haft en sprudlande julkänsla nu och förmodligen bakat varannan dag. Men nu är jag i Hovden. Byn som julen glömde. Grinchtown. Det gör att man inte känner nån julkänsla alls. Men det kanske är lika bra eftersom jag inte kommer fira med familjen ändå. Men vi ska iaf ha en julmiddag vi som bor här i hyblebygg. Köttbullar, sill, prinskorv, ägg och potatis är det som bjuds. Men jag kommer sakna julskinka, gravad lax, fammis köttbullar osv.


Allt det här känns ganska befogat eftersom det är min första jul hemifrån. Och jag är en sån här person som älskar julen lika mycket som ett litet barn. Speciellt tiden innan. Man är så glad och allt är så mysigt! Julmaten är ju helt fucking underbar. Julmust och lussebullar är enligt mig det bästa med julen, men nu blev det inte så mycket sånt. Men jag funderar skarpt på att baka lussebullar. Bara för att få det bästa med julen och lite julkänsla.


Det är inte bara jag som saknar julkänslan. Mia som också bor här har inte heller nån julkänsla. Anita firar inte jul så där var det ju inte så konstigt att hon inte har nån julkänsla. Men min julkänsla är borta. Hoppas den kommer tillbaka.


Robinson

Kategori: Norge

Nu har jag kollat på Robinson och Rebecca och fiona. Skönt att ha det avklarat. I veckan kommer det dock bli skönt för då kommer jag inte behöva kolla på play. Då kan jag kolla på både bonde och robinson på tv! Vilken lyx. Så det blir mys att kolla dom sista avsnitten av bonde på tvn istället för en 10 tums dator.

Nu ska jag nog klä på mig och gå och handla. Sen ska jag diska och kolla på true blood. Längdskidorna får nog stå tills senare under dagen eller tills imorgon. Det beror på hur kallt det är ute, men det ska va runt -10 så vi får se.


Världens bästa mamma ska skicka ett paket till mig så småningom. Det känns bra. Jag vill ha messmör, godis och lite sånt. Godis existerar typ inte här. Eller jo, gott och blandat för 35 spänn. Och tråkig mjölkchoklad för samma summa. Inte värt det. Då kan hellre mamma få skicka lite gott :)


Nu ska jag röra på mig. Ciao!

Grekland

Lucia

Kategori: Norge

Idag är det lucia och jag vill jättegärna ha lussebullar. Buhuuuu. Det går förmodligen att baka, men det känns som lite väl jobbigt projekt eftersom ugnen ryker när den är uppe i 120 grader.


Igår var jag ledig. Det var superduperskönt. Jag började dagen med att kolla på Eclipse, inte sett den sen den gick på bio och den var bra mycket bättre än jag kunde minnas. Efter det skulle jag ut och åka längdskidor, men precis när jag skulle ut kom Lina och frågade om jag ville med och åka bräda. Eftersom det var blå, himmel, strålande sol och några minus kändes det som ett erbjudande man inte kunde tacka nej till. Ångrade mig dock efter första åket då det var som att åka skridskor fast med en bräda. Inte roligt. Så det blev ett åk. Men det var fint väder iaf.


Idag ska jag ta det sjukt lugnt. Kanske blir en tur med längskidor, sen ska jag på affärn en sväng. Men i övrigt ska jag ta det lugnt. Man är helt slut här hela tiden. Inatt sov jag 12 timmar. Jag somnade alltså 19:40 igår. Jag försökte hålla mig vaken längre men det gick inte. Så det var skönt att få sova 12 timmar iaf.


Nu ska jag äta frukost och gosa ner mig i soffan under täcket och kolla på true blood och virka. Later.

Fri

Kategori: Norge

Idag hade jag min första arbetsdag. Först gick det väldigt sakta. Inge folk i backen så jag å min kollega satt och kollade på 2½ men. Han kom som tur var med förberedd än mig då jag bara hade med mig en resebok om sydostasien som inte direkt är nåt man sitter och läser en längre stund. Det har varit jättemycket folk och väldigt mycket småbarn så det har inte varit en lugn stund känns det som.


Vi har fått igång så vi kan kolla på tv-kanaler nu vilket är så obeskrivligt skönt. Vi har tre svenska kanaler, ettan, tvåan och fyran. Så nu får vi äntligen kolla på bonde söker fru på riktigt vis. Även robinson. Kanske lite halv åtta hos mig. Massa naturdokumentärer på tvåan också såklart. Det är bra utbud med massvis av kanaler. Vi har både disney channel och animal planet. De två kanaler jag har saknat där hemma och funderat på att skaffa.


Jag är helt slut så jag orkar inte skriva mer nu. Skriver mer imorrn när jag är ledig och utvilad istället. Nu kolla nån film och sussa. Ciao

Längdskidor

Kategori: Norge

Oj oj oj vilken lång dag det har varit. Klev upp nio imorse efter drygt 11 timmars ostörd sömn. Det behövdes. Sen åkte jag, Anita och Lina med Einar till Bykle och skaffade personnummer och skattekort. Det kommer dock ta lite tid men det bör vara klart innan jul. Annars blire att skatta 50% och det vill jag inte.


Därefter kollade jag och Anita på Luftslottet som sprängdes och åt lite lunch, sen bar det av på en väldigt kort sväng längdskidor, mest för att kolla hur man kunde åka osv. Anita gick dock bredvid så jag kunde som inte åka så fort. Men det bådar väldigt gott och jag ska vara i topptrim när jag kommer hem. Planerar att åka längdskidor minst två gånger i veckan, sen blir det nog lite styrketräning också eftersom vi har gratis gym! :)


Sen var det middag, vi gjorde köttfärssås och spaghetti och upptäckte att det inte blir så bra när två personer lagar mat då man har olika saker i, så vi kom fram till att vi lagar mat varannan dag eller nåt sånt så det inte blir så där konstigt igen.


Sen drog vi till grannarna, Mia och Lina och drack en öl och hade spotify-quiz. Väldigt trevligt och superkul.


Börjar nio imorgon och det är min första dag som jag kommer jobba. Det blir i T-trekk med Marius som kan det rätt bra så det ska nog gå bra. Sen är jag ledig tre dagar som jag planerar att fylla med längdskidor och förmodligen ska jag inleda mitt tittande av Six feet under. Har också båda Robinson och Rebecca och Fiona att se fram emot. Men det tar jag mitt på dagen på måndag eller nåt eftersom det är så överbelastat på internet här om dagarna eftersom alla sitter vid datorn på kvällen.



Nu ska jag kolla på lite According to Jim sen ska jag sova. God natt!


P.S Mamma jag kommer att kunna sitta vid skype imorgon kväll och på söndag hela dagen så skicka ett sms när det passar.

Torsdag

Kategori: Norge

Då var ännu en dag avklarad och jag kan säga att jag är helt totalt slut. Dagen började nio med en brandövning. Först teori, sen fick vi släcka en brand. Jag och Anita var helt klart bäst och klarade det på typ fem-tio sekunder. Vissa kunde inte ens släcka den så det var rätt bra.


Efter det blev det en snabblunch, sen lite mer koll i liftarna, därefter blev det skoterkörning sen fick vi sluta tidigt. Klockan fyra. Så då fick vi skjuts till affärn och handlade lite sen blev det hem till att laga mat i form av köttbullar och pasta och sen satte vi igång flickan som lekte med elden och drack den godaste koppen varm choklad med vispgrädde jag någonsin druckit.


Imorgon är jag ledig. Då ska jag, Anita och Lina åka till Bykle och fixa personnummer och skattekort. Sen ska vi fixa bank när det kommer sen. Efter det blir det förmodligen det första åket, vi får se. Det är ganska kallt här så det är liksom inte direkt åka bräda väder. Fast solen skiner hela dagarna vilket är himla nice. Det är extremt fint här. Och på toppen av Hovden är utsikten helt otrolig.


Annars imorgon tänker jag ta det helt galet lugnt. Sen jobbar jag min första dag på lördag, sen är jag ledig tre dagar så det känns ju bra. Vi är som tur är två stycken som jobbar i T-trekk där jag ska sitta på lördag, och han jag ska jobba med på lördag har jobbat lite i lift förut så det är ju bra.


Det tar väldigt mycket på krafterna att vara igång hela dagarna, man är som inte van med att röra på sig så mycket och använda muskler man inte visste fanns å så, så man är helt slut. Sen lever man typ på mackor här. Finns ingen micro i heisebua så man får käka mackor till frukost och lunch och riktig mat på kvällen.


Nu ska jag snacka lite med pappa på Skype sen ska jag njuta av Bonde söker fru på tv4play. Sparar nog robinson och rebecca och fiona tills imorrn, för jag kommer typ däcka senast tio.

Toodles kära vänner

Nån som kan hjälpa mig med ny bloggdesign?

Kategori: Norge

Snälla snälla snälla hjälp mig med det. Jag vill ha en header, och en snygg bakrund. That's it.

Onsdag

Kategori: Norge

Idag började dagen halv nio med att vi hade ett personalmöte. Därefter började vi med evakueringsövningar till stolheisen, alltså stolliften. Det går ut på att en ska klättra på vajern och hissa ner dem som sitter i liften. Jag vågade inte klättra så jag var backeman. Alltså stod jag nere på backen och säkrade den som hängde i vajern, släppte och stramade åt repet osv.


Det har varit en lärorik dag som har gått riktigt fort. Skönt att göra nåt annat än att sitta och lyssna mest hela dagen, då går ju tiden lite fortare.


Nu ska vi snart iväg till byn på personalmiddag, det blir tacos så det ska bli riktigt gott. Helt otroligt vad hungrig man blir av att vara ute och hålla på. Så det ska som sagt bli riktigt gott. Dock så planerar jag och Anita att dra hem rätt tidigt eftersom man är helt totalt slut vid nio om kvällarna. Egentligen hade det varit skönt att bara va resten av kvällen men det är ju ändå riktigt najs att slippa laga mat.


Man börjar verkligen komma in i norskan nu. Det är inga problem att förstå längre, eller ja vissa ord kan ju vara lite svåra men det är ju bara att sätta dom i sammanhanget så förstår man. I måndags förstod jag typ ingenting, men nu går det kempegreat! Har också fått lite tips om vart det är bäst att åka längdskidor. Så det ska jag köra igång med så fort det blir lite varmare.


Imorgon är det sista dagen på utbildningen sen är jag ledig på fredag då vi ska åka till Bykle och fixa D-nummer och skattekort. Sen blir det väl kanske lite bräda på fredag också om vädret tillåter. På lördag jobbar jag och sen är jag ledig söndag, måndag, tisdag sen börjar det riktiga schemat att gå. Då kommer jag att jobba  i Tusseland några dagar som alltså är barnbacken. Så det blir nog trevligt för där är man två som jobbar.


Aja bilder på dagens upplevelse kommer säkert att dyka upp en vacker dag! Toodles!

Julebrus

Kategori: Norge

Nu har jag också provat en av alla sorter av julebrus. Jag har provat den gula och den var jättegod. Smakade typ som pommac fast sötare. Riktigt mumsigt!
Den spännande jakten fortsätter när jag ska prova röd julebrus. Det är den som är lite mer intressant kanske. Den ska nämligen smaka en kombination av bär och vanilj och kanel. Det visar sig framöver iaf!

Tirsdag

Kategori: Norge

Idag började vi klockan nio som vanligt. Bara första dagen så går det mycket bättre med norskan. Man kommer in i det ganska fort märker jag.
Klockan nio hade vi lite utbildning om service, inga konstigheter. Efter det hade vi första hjälpen utbildning, inga konstigheter där heller. Sen blev det lunch, sen var vi ut och lärde oss hur liftarna funkar. Det verkar rätt enkelt och behöver man hjälp med nåt så är det bara att ringa så får man hjälp. Så det känns bra så här långt.
Imorgon har vi en lång dag framför oss. Börjar halv nio med lite teori, sen ska vi ha räddningsövningar från elva till sex. Då ska man alltså träna på att evakuera stolliftarna. Vilket innebär att man ska upp och klättra på vajern. Dock så måste man inte göra det utan man kan vara backeman. Men vi får se om jag vågar prova mig på att klättra lite. Det visar sig imorgon.
Efter övningen imorrn ska vi på middag med alla anställda. Blir dock en tidig kväll för herregud vad man är slutkörd när man kommer hem. Dock så kommer det bli kortare dagar sen när utbildningen är slut. Då kommer vi jobba från 9 till 16, sen kommer det ibland vara övertid när man ska flytta liftboxarna.
Annars är det rätt kallt här om dagarna. Som tur är så har man heisebua man kan gå in i när det blir för kallt när man jobbar. Heisebua är lifthus. Vi har fått arbetskläder också. Dragkedjorna är tydligen helt värdelösa på jackorna vilket visade sig rätt tydligt när den gick upp på en gång när jag satte på mig jackan för första gången. Men då fick jag en ny så det är lugnt.
Nu kollar jag på djävulen bär prada, sen ska jag snacka med morsan på skype om en stund sen ska jag sova sött till according to jim. Galet rolig serie. Att jag inte har upptäckt den tidigare mer än när jag slökollat på tv är ett under. Borde ha laddat ner för länge sen.
Toodles.

The first day

Kategori: Norge

Dagen började med att vi klockan tjugo i nio åkte med grannarna i bilen till jobbet. Där var det rätt mycket folk och det visade sig att alla skulle jobba där eller jobbade där i detta nu. Så då blev det en introduktion av alla som jobbade där och hade lite mer ansvar. Sen snackade dom på om allt möjligt i flera timmar. Hade lunch 11.30-13.30. Väldigt segt eftersom man inte kunde göra så mycket och hellre hade slutat tidigare isf.

Sen efter lunch så blev det en tur med hovden express som alltså är stolliften som går upp till toppen. Där fick vi se några backar och de två större liftarna som var viktiga att veta om. Sen åkte vi ner igen och det var massa info till sex. jag är helt slutkörd i huvudet och det har varit en lång dag med extremt mycket info och tänkande.
Något som var väldigt negativt som kom fram var att vi på januarilönen ska betala två hyror+el för två månader samt deposition på 2000 kronor. då är vi alltså uppe i närmare 9000 norska kronor. Utöver det har ju jag lån på 1600 i månaden och sen ska man ju äta mat och spara pengar också så det blir en jobbig månad. Men förhoppningsvis kommer det att lösa sig.
Hur som helst så vare utbildning till klockan sex. Sen åkte vi och handlade med grannarna och därefter he och laga mat fort som attan på EN spisplatta, alltså koka ris först, sen steka korvstroganoff, sen suttit vid datorn och nu är det faktiskt läggdags eftersom jag är helt utmattad.
Nu ska jag borsta tänderna och tvätta ansiktet sen däcka till According to Jim. Skönt att jag har datorn så jag kan kolla på nåt innan jag ska sova. Annars blir det väldigt svårt. Tycker det är svårt att sova när det är helt tyst och helt svart. Så vill jag gärna ha nån serie på låg volym i bakrunden.
Jag skriver självklart imorgon kväll också! Toodles!

Rundtur

Kategori: Norge

Nu har första dagen i princip gått. Sen sist har vi varit ute på rundtur och kollat lite vad som finns här. Vi har också kollat på män som hatar kvinnor, lagat mat och tagit det allmänt lugnt.


Som tur är så ligger mataffären inte långt ifrån. Vi hade räknat med längre så det känns skönt att det inte ligger så himla långt bort. Man börjar komma lite tillrätta nu i alla fall och det är ju bra. Ska bli intressant och se vad som händer imorgon och i veckan. Vi börjar klockan nio imorgon och det kommer vara standard framöver så det känns bra att det blir lite rutin. Sen kommer vi förmodligen jobba till typ fyra om dagarna så det blir ju också skönt med lite kortare dagar.


Annars har det inte hänt så mycket. Jag ska försöka skriva ner allt som händer här så lillmamsen kan läsa allt som händer :) Bilder ska jag försöka med så gott det går också. Vi börjar med bilder på där vi bor.



Här är toaletten.


Våran lilla kokvrå.


Vardagsrum.


Här är mitt rum.


En till bild på mitt rum.


Och tillslut Anitas rum.


Det är väldigt mycket stugkänsla i lägenheten eftersom det är träväggar och tak överallt nästan. Vi bor på andra våningen och delar våning med typ 6 andra tjejer. Som vi förstått det så är det tjejer på övervåningen och killar på undervåningen. Vi har tvättstuga bredvid våran lägenhet. Där finns också frys, ugn och micro.


Nu har vi precis käkat och resten av kvällen kommer förmodligen att spenderas i soffan framför vänner eller nåt annat chill. Pratade med mamma också för en stund sen via skype och det funkade riktigt bra när jag väl hade fått till ljudet på mikrofonen. Så det känns bra att vi kan hålla en ganska normal kontakt som vi gjort tidigare nu också. Sen ska jag som sagt försöka blogga iaf en gång om dagen och skriva om allt som händer här.


En recension på julebrus kommer förmodligen imorgon. Toodles!

Mjau

Kategori: Norge

Sådärja. Nu har jag packat upp och gjort mig i ordning. Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Blir väl kanske att slumra framför nån film eller några avsnitt av vänner. Klev ju upp halv sju imorse eftersom moffa och bror åkte då. Så jag kan säga att jag är en aningen trött nu. Men det ska nog ordna upp sig med antingen en nap eller en väldigt tidig kväll.


Jag har skrivit ner antalet dagar det är kvar tills jag åker hem för varje dag i min kommande almanacka nu iaf. 150 dagar ungefär. Det är jättelänge, men samtidigt är det inte det. Och jag måste bara vänja mig lite, sen kommer jag förmodligen inte tänka lika mycket på hur länge kvar det är tills jag får träffa mina nära och kära. Det kommer säkert gå mycket lättare också när man vant sig och har börjat jobba.


Nu ska jag äta lite. Bilder på lägenheten lägger jag som sagt upp senare när det ser lite bättre ut här. Toodles

Kiwi

Kategori: Norge

Nu känns det lite bättre. Har kollat möjligheterna för att ta sig från Hovden till Östersund och det ser bra ut. Så någon gång efter nyår åker jag hem på besök. Om jag får ledigt vill säga.

Nu har jag nyss kollat på Så mycket bättre och Rebecca och Fiona på tv4 och svtplay. Tur att det finns playkanaler. Mest viktigt att se är såklart bonde och robinson. Det kan man ju inte missa nu när det är så lite kvar. Så det är bra att internet funkar bra.
Nu ska jag kliva upp, klä på mig, borsta bissingarna, packa upp och sen ska jag och Anita ut på sightseeing. Förhoppningsvis hittar vi mataffärn och förhoppningsvis har dom öppet. Vi behöver smör och mjölk som mest akut. Smör till mackor och stekning av mat, och mjölk måste jag ha till mitt kaffe. Drack nyss en kopp svart och det var svårt att få ner vill jag lova. Så mjölk till kaffet måste jag ju ha!
Jag lovar att jag lägger upp bilder på lägenheten inom kort. Förmodligen under dagen, när vi har packat upp och det är lite mer ordning här.
Verkar som att jag kommer blogga flera gånger om dagen framöver, men det är för att jag vill att alla ska veta hur jag har det såklart! Nu fixa allt. Later.

Julebrus

Kategori: Norge

Jag trodde att det skulle finnas julmust i Norge också. För det är det bästa med hela julen och jag har inte hunnit dricka mycket alls. Men åhnej. Det finns julebrus. Men den är röd och kommer knappast vara lika god som julmust. Men men, den som lever får se.
Nu ska jag kolla på film eller vänner eller nåt och se om jag kan somna om trots min hjärtesorg.

Hej Norge

Kategori: Norge

Nu är jag alltså framme i Norge. Vi kom fram hit till Hovden vid nio igår kväll efter en lååång resa då GPS:en ville ta den kortaste vägen. Inte den bästa vägen. Jag var åksjuk en del. Inte roligt men det gick rätt bra eftersom jag satt fram mycket och körde en hel del.
Hittills har jag inte skapat mig så stor uppfattning om det här stället. Vi har en helt okej lägenhet som var större än vad jag hade trott. Det är ju alltid ett plus.
Men helt ärligt så sitter jag faktiskt och gråter nu. Först började jag gråta när jag skulle säga hejdå till mamma igår. Höll dock tillbaka rätt mycket. Men sen nu när jag skulle säga hejdå till moffa och bror också blev det helt plötsligt jätteverkligt att jag inte kommer träffa lilla mamsen på fem månader. Jag gråter nästan hysteriskt för det är så hemskt. Jag trodde aldrig jag skulle reagera så här. Men det gör jag. För min mamma är den bästa i hela världen och nu kommer jag inte få träffa henne på jag vet inte hur länge. En sak är säker, och det är att jag ska försöka åka hem minst en gång. Eller jag ska åka hem en gång. Kosta vad det kosta vill.
Jag kommer självklart att sakna alla där hemma så enormt mycket. Men det är min kära mamma som får mig att gråta som ett barn när jag tänker på det.
Lilla mamma... Jag saknar dig!

Hejdå Sverige

Kategori: Random

Nu är vi på väg till Norge. Passerade nyss Sveg där jag stötte på halva jobbet på Statoil. Lite oväntat men kul!

The cove

Kategori: Random

Sen sist har det hänt rätt mycket, men inget som egentligen är spännande känns det som.

Det var en supertrevlig kväll i lördags. Jag är glad att jag fick min avskedsfest och extra glad att Anna kom och överraskade! :)

Annars hade både parasiter härjat i min mage, halsont är ett faktum och jag har hunnit flytta ut ur lägenheten. Helt otroligt att jag hann med allt. Var tveksam där ett tag igår men det går banne mig bara man vill!

Imorgon kommer Anita hit. Det ska bli väldigt spännande att träffa henne äntligen och se vem det är som döljer sig bakom alla mail. Sen på lördag styr vi kosan mot Hovden. Det kommer bli awesome!

Igår va jag och Mclovin ute och käkade på brunkullan. Det var väldigt trevligt och ypperlig mat som vanligt. Sen åkte jag hem till mamma som nu alltså är mitt hem dom kommande dagarna och sen efter mycket hostande och slötittande på tv så somnade jag. Vaknade imorse klockan fem med så ont i halsen och i näsan(!) så jag klev upp för att hänga med mamma lite innan hon for till jobbet. Och jag har inte somnat om heller. Så jag kommer förmodligen sova som en prinsessa ikväll. Stor fördel eftersom jag ska hämta Anita på tåget vid sju imorgon.

Idag händer det en del. Först ska jag åka och hämta grejerna i kylen och frysen i lägenheten eftersom jag glömde det igår. Sen ska jag göra diverse ärenden på stan, sen ska jag hämta mamma och vi ska hälsa på först gammelmormor sen gammelfarmor. Därefter blir det middag hos mamma och sen planerar jag och mclovin att gå på relaxen på badet.

Såg också The Cove nyss. Gripande dokumentär som alla borde se.

Toodles!


En ung dam på sin 17-års dag.