Emelie

Love the life you live - live the life you love

En till blogg!

Kategori: the real me

Nu har jag äntligen startat en till blogg. Det är något jag tänkt på väldigt länge och nu har det äntligen blivit av. Och det är verkligen superkul. Därför blir den här bloggen lite lidande men vad gör väl det :P


bybranden.blogspot.com

Heter den nya bloggen och det är en virk och stickblogg. Myselimys!

Dykcertifikat

Kategori: the real me

Dykcert är nåt jag har velat skaffa ända sen det att jag va liten. Jag har alltid facinerats över vatten och dess varelser och känner nu att det börjar bli dags och kom fram till att det perfekta skulle va att åka ner till Lysekil en vecka nästa sommar och går en grundkurs för Open Water som är på en vecka. Vill ändå åka till Lysekil eftersom jag spenderade somrarna där när jag var liten då min pappa är uppväxt där. Så nu har jag bestämt mig för att det får bli så.

Hurraaaa!

USA

Kategori: Resor

Blev lite dåligt med bloggande där i slutet av resan, och inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt skriva ett inlägg varje dag jag var där även om det innebar att jag fick publicera det senare. Men det var så himla fullt upp under hela resan så det gick inte riktigt till så. Men jag ska nog kunna återberätta allt så noga som jag bara kan.

 

Känns lika bra att ta allt från början och lägga upp med bilder eftersom :)

 

Första dagen var ju i Los Angeles, där är det väl inte så mycket att tala om egentligen eftersom vi inte gjorde så mycket då vi kom fram till lägenheten klockan fem på eftermiddagen. Sen gick vi ut och käkade på en grekisk restaurang som också var det enda på hela resan som jag inte tyckte var god mat. Jag var också helt sjukt trött eftersom jag inte sovit på mer än två dygn typ. Så det blev mat sen till motellet för att sova.

 

Redan dagen efter åkte vi iväg på vårat första äventyr. Nämligen San Diego. Det var helt superbt och en riktigt härlig stad. Vi anlände dit vid drygt 11 på morgonen och checkade in på motellet för att sedan åka till en outlet som låg vid den mexikanska gränsen. Och här vill jag lova att det fyndades rejält. Köpte bland annat ett par Levis jeans som kostade drygt 150 svenska kronor samt ett par mintgröna Converse som kostade typ 120 spänn. Även ett par Rebook Easytone skor som jag så länge velat ha men varit för snål för att köpa. Dessa fyndade jag nu för 400 kronor. Även en hel del andra fynd gjordes såklart den soliga vackra dagen i San Diego, men det var de fynden som var allra bäst. Mest gillade jag dock de ljusturkosa manchester shortsen jag köpte på Levis. Jag vill bo i dessa underbara shorts och kan också tillägga att jag i princip har gjort det under den här vistelsen.

 

På kvällen blev jag lite dålig, jag mådde väldigt illa och spydde, därefter gick vi ut och åt på en italiensk restaurang där jag tog pizza, men så fort jag tog en klunk av ölen så kom illamåendet tillbaka och jag fick endast i mig en slize och vatten, därefter väntades det att spy igen. Men det är ju sånt som i princip alltid händer när man är utomlands, och det gick som tur var över under natten.

 

Andra dagen i San Diego spenderade vi på San Diego Zoo och herrejisses var häftigt det var. Bäst på hela zoot var helt klart surikaterna. Vilka sjukt coola djur. De var allihopa små Timons som i Lejonkungen, precis samma sköna stil. Man hade liksom inte blivit förvånad om en stod i Hula hula kjol och dansat. Det var helt enkelt superhäftigt och en härlig dag. Vi hade också väldigt tur med vädret då det var både varmt och soligt. En helt underbar dag i alla fall och man blev ett barn på nytt.

 

Tredje dagen i San Diego delade vi upp oss på. Jag, Mackan och Roger åkte till Sea World medans de andra åkte över till Mexico. Sea World var helt sjukt häftigt och det känns så bra att ha uppfyllt en av mina barndomsdrömmar som var att se späckhuggare i en show. Det finns hur som helst inte ord för att beskriva det. Helt otroligt var det. Vi tänkte i alla fall sitta ganska långt upp för att undvika att bli blöt, men vi misslyckades med det eftersom det var ganska fullt så vi fick sitta ganska långt fram, men klarade oss från att bli nerstänkta under hela showen, fram tills i slutet då vi blev dyngsura. Men det var ändå rätt skönt eftersom det var sjukt varmt. Det var också en massa andra djur där, bland annat isbjörnar, pingviner, konstiga albinovalar och en massa annat.

 

Efter detta åkte vi tillbaka till Los Angeles för att fira Daniels födelsedag. Det gjorde vi på en kinesisk restaurang där de tillagade maten vid bordet. Sjukt häftigt. Vi hade alltså en egen kock och satt runt ett stort wokbord. Likt det man ser på film eller i Vänner. Sen blev det ganska chill i Los Angeles. Vi åkte också på Six Flags vilket var superkul! Jag tycker verkligen att såna saker är roligt, och det är en härlig känsla att åka ner för världens längsta drop som fanns på Goliath. Finns massvis med youtube-klipp om man är intresserad av att se vad det var.

 

 

I övrigt tog vi det ganska lugnt i Los Angeles, och förberedde oss för en roadtrip vi sent kommer att glömma. Vi började med att åka till Las Vegas där vi spenderade två nätter på hotellet Monte Carlo. Där var det helt sjukt varmt och vi spenderade mesta delen av dagarna vid poolen på hotellet. På kvällarna strosade vi runt på The Strip vilket alltså är huvudgatan i Vegas. Det var riktigt häftigt på kvällen med alla ljus, mäktiga hotell och annorlunda klimat. Ceasars Palace var helt galet stort och sjukast av allt var att det i princip bara fanns hotell där som man sedan kunde gå in och shoppa i och spela i osv. Bellagio var dock coolast med fontänshowen. Vi såg tre stycken om jag inte minns fel. Det var verkligen vackert.

 

 

Dagen efter åkte vi vidare på våran tur. Vi åkte då igenom Death Valley där det var både varmt och häftigt. Det var väl runt 40-45 grader varmt av riktig ökenvärme. Vi stannade till på ett par ställen och kikade och åkte därefter vidare mot Yosemite. Efter bara ett par timmars bilresa från Death Valley var vi nu bland snötäckta fjäll och otroligt vackert landskap och mysiga små samhällen. Gud vad jag hade kunnat ge mycket för att bo i någon av de små samhällen vi åkte igenom, som exempelvis Mammoth. Varmt men ändå tillgång till snö en bit bort. Gud så härligt. Vi åkte i alla fall till ett motell som heter Yosemite Gateway Motel som ligger i Lee Vining. Supermysigt motell med helt otroligt vacker utsikt över Mono Lake.

 

Vi klev upp tidigt på morgonen efter och började åka in i nationalparken Yosemite. Det var hel otroligt vackert redan innan vi åkte in i parken så ni kan ju bara tänka er hur det var i nationalparken. Det går inte att beskriva hur vackert och häftigt det var. Det var snötäckta fjäll och i början av parken till och med snö på marken, men ändå 20 grader varmt. Det var så mycket upplevelser den dagen så jag vill inte förstöra det med ord utan ni får helt enkelt se på bilderna själv hur otroligt det var.

Efter att vi hade varit i Yosemite en heldag skulle vi egentligen åka till ett snuskmotell där man bodde i trailers med kryp i sängen, men vi kände alla att vi skippade det och hellre åkte till San Fransisco en kväll för tidigt, och sagt och gjort så kom vi fram till Chinatown i San Fransisco där vi skulle bo klockan tolv på kvällen. Då blev det sängen direkt och dagen efter klev vi upp pigga och glada och gick ner till hamnen och kikade på bland annat sälar som låg precis vid Pier 39 där man också kunde se både Golden Gate och Alcatraz. Alltså väldigt vackert med andra ord. Där hittade vi också en jättehärlig souvenirbutik där vi shoppade loss lite á la turist. Vi gick också runt lite till bland annat Fishermans Wharf där vi gick ner i en ubåt som varit mer under andra världskriget. Sedan gich vi upp för Lombard Street vilket var sjukt jobbigt men riktigt coolt. Sen åt vi en underbart god glass och gick tillbaka till motellet. Jag stannade dock hemma på kvällen när dom andra gick ut och åt då jag hade en fruktansvärd huvudvärk som var med mig hela dagen men som bara blev värre.

Dagen efter bar det av till Alcatraz klockan nio på morgonen. Riktigt häftigt var det och mycket facinerande. Där fick man en guidad tur genom hörlurar så man blev riktigt insatt i det intressanta fängelset. Där var det såklart också riktigt vacker utsikt över San Fransisco. Dagen efter det åkte vi till Golden Gate och tog lite kort och åkte över, sen åkte vi till en strand och chillade innan vi åkte tillbaka för att sedan gå ut och käka på en jättemysig irländsk pub med supergod mat.

 

Dagen efter det åkte vi tillbaka mot Los Angeles. Vi åkte längs Highway 101 som går längs med kusten och det var såklart också otroligt vackert. Vi fick också lyckan att kolla på sjöelefanter som låg vid en strand längs med vägen. Därefter stannade vi i San Luis och sov där en natt. Jag tyckte det var lite roligt att det fanns ett diner mittemot vårat motell som hette Bon temps. Dagen efter åkte vi tillbaka till Los Angeles och tog det mestadels lugnt. Resten av tiden i Los Angeles åkte vi till Hollywoodskylten, gick till Venice Beach, shoppade på Walk of Fame, samt shoppade i Downtown, åkte och badade på Hurricane Harbour och firade en underbar midsommar. Jag bjöd på mina gratinerade musslor som nu blev min egen variant och inte mammas, men herregud vad gott det var och det uppskattades av alla de andra också. Det blev också lite strandhäng dessa dagar och tanken var att jag skulle surfa en dag tillsammans med Mackan, men han brände sig så illa dagen det var tänkt så det blev dessvärre inget av. Men det kommer ju komma fler tillfällen för surfing i mitt liv!

 

Det har i alla fall varit en helt underbar och väldigt händelserik resa och det är många minnen för livet jag tar med mig.