Emelie

Love the life you live - live the life you love

Gott nytt år

Kategori:

Ja nu är snart 00-talet över. Har varit ett sjukt bra år i alla fall.

Sitter nu på mitt rum och avnjuter en cider och kolla på vänner med min bror. Eftersom alla har lämnat stan så blir det antingen lugnt ikväll eller typ fest med bror och hans kompisar, vilket inte känns allt för lockande. Men det känns också lagomt deprimerande att sitta hemma och kolla på tv på nyårsafton när man är 19 år. Men vi får se hur det blir.

Annars idag har jag färgat håret och bara chillat med brorsan. Nu ska jag fortsätta sippa på min cider. Peace och gott nytt år.

God jul.

Kategori:

Ja, här firas det traditionell jul på frösön hos momma och moffa. Vi har precis druckit glögg och kollat på Kalle. Nu brukar vi kolla på Kan du vissa Johanna också men det orkar jag nog inte i år.

Sovit totalt -20 timmar dom senaste dygnen som det känns. Men på lördag får jag sova ut, och på söndag också. Så trött som jag är nu så längtar jag sjuukt mycket till det.

Snart vankas det julbord och sen brukar det bli julklappar och ris a la malta som är bland det godaste som finns. Sen bär det in till lägenheten i stan för resten av kvällen. Imorrn jobbar jag och det suger ju en aning. Hade helst sovit hela dagen, men i en perfekt värld så.

Sen på kvällen vankas det utgång. Ska väl bli kul antar jag men typ nykterist och gammal som jag har blivit så måste jag säga att jag inte uppskattar krogen längre. Speciellt inte vid högtider som faktiskt är de enda tillfällen som jag går ut. Men det är alltid alldeles för mycket folk och bara jobbigt. Usch, jag hatar att trängas eftersom det oftast resulterar i att jag måste vika mig eftersom min storlek inte är allt för stor och då blir jag ett lätt fall att tränga bort.

På annandagen spelar Housewives på marite. Hade så sjukt gärna velat gå ut då istället men det är lätt att vara efterklok. Och jag har en känsla om att det sista jag kommer vilja på lördag är att gå ut.

Nu ska jag socialisera mig så gott det går, är så trött så jag ser typ misshandlad ut. Men men. God jul.

José Gonzalez

Kategori:

Vilken underbar kille. Kom till jobbet klockan nio och vem kommer in i studion på musikhjälpen 10 över 9 om inte underbara José. Han är en av dom få musiker som gör mig så pass berörd av sin musik så jag blir tårögd. Något annat som är väldigt ovanligt är att han låter likadant live och i studio. Det är inte många som gör det.


Så min dag började helt underbart eftersom jag fick höra honom live i radion och dagen gick så otroligt mycket lättare. Skulle kunna ge mycket för att se han live.

 

Nu till helt andra saker, Robinson slutade precis, nu funderar jag på att sova. Är verkligen jättetrött. Dock så måste jag gå ut för att andra kvällen i rad försöka väcka liv i min stackars bil. Den står inte så bra till förtillfället. Men det känns väldigt kallt att starta ett sådant projekt nu. Usch, dumma bil.

 

Jobbar imorgon också. Blä, sen ska jag och Emelie förmodligen gå på bio och se Avatar, dock så verkar det som att hon kanske inte tar sig in så det är ju lite trist, men jag håller tummarna, och om inte annat så kommer ju många fler tillfällen framöver.

 

Nej, nu ska jag göra ett bittert försök att få igång bilskrället. Sen tänker jag sova som en prinsessa hela natten, och bli väckt av djävulens stämma imorgon, nämligen alarmet. Peace

Bonde söker fru

Kategori:

Igår valde alla bönder sina käresta. Thilde och Stefan är kanske det sötaste paret jag någonsin skådat. Det va inga val som var särskilt oväntade egentligen men det fortsätter ju ikväll och imorgon. Underbart med bonde tre dagar i rad :)

Ska snart åka iväg på jobbet. Första gången på 100 år som jag har klivit upp när det har varit mer än en halvtimmes tid innan jag måste åka till jobbet. Sjukt skönt att ta det lite lugnt och dricka kaffe och sminka sig utan stress.

Idag är det bara en vecka kvar till jul. Ganska sjukt att tiden har gått så fort. Känns som att veckorna bara försvinner och snart sitter man väl där, 80 år gammal på hem.

I helgen ska jag jobba och det är väl egentligen allt jag ska göra. Men sen blir det lite mer ledighet. Jobbar bara tre dagar nästa vecka och tre dagar veckan efter det så det känns bra. Jag får passa på och sova ut och bara njuta av ledigheten då.

Nu ska jag borsta tänderna och åka iväg. Lär väl ta ett tag att få bort all is och så från rutorna på bilen. BAra därför måste jag dra 10 minuter innan vad jag brukar så jag hinner få igång bilen i kylan och även skrapa rutor, sopa bort snö och så.

Peace

let it snow

Kategori:

Åhh vad det snöar idag. Det är underbart. Som det ser ut nu så verkar det som att vi i Östersund kommer att få en vit och kall jul och jag älskar det! Snö ligger utan tvekan på topp tio av bästa saker i världen.

Annars får jag nog pris i Sveriges mest inaktiva bloggare. Men jag har ändå gjort en klar förbättring sen förr i tiden då jag kunde skriva en gång i månaden. Har också hunnit upptäcka betapet vilket är väldigt roligt. Mycket bra tidsfördriv, nästan för bra för tiden försvinner allt för fort. Jag menar klockan va nyss sex, nu är den nio. Det suger.

Har varit ledig idag och inte gjort mycket. Precis som jag vill ha det. Gick på stan en sväng. Drog förbi jobbet och drack kaffe och fick julklappar, borstade bilen i minst en kvart (så mycket har det snöat), åkte hem, kollade på Låt den rätte komma in, som inte imponerade mig alls. Väldigt tråkig film. Sen bar det in till stan för middag och sedan hem igen. Sen spelade jag betapet och nu är jag här. Ledsen över att dygnet innehåller 24 timmar och inte mer.

Ska i alla fall jobba helg den här veckan. Det känns väl lite sådär men positivt är ju att jag inte kommer behöva jobba helg på sex veckor sen. Fyfan vad det ska bli skönt!

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag dra igång en film eller kanske lite vänner. Utan tvekan den bästa serien som gjorts. Jaja, Peace

Bilden

Kategori:

Glömde bilden jag utlovade i förra inlägget. Men här är bilden:

Världens sexigaste företag?

Kategori:

Det måste utan tvekan vara Calvin Klein. Jag hatar alla bilder på Freddie och annat som bara är gammalt. Dom bilder jag verkligen älskar är de som fanns i modetidningar för ett par år sedan där man gjorde reklam för bland annat parfymen One. Dessa bilder bestod alltid av en tjej och en kille, insmorda i olja och påväg till råhångel. Ja, detta är bra modeller, fotograf, retuschering osv, men det är bara så sjukt snyggt gjort. Jag önskar att jag hade kvar dessa bilder, och att jag kunde få bilderna i större format för då skulle dom få pryda mina väggar.


Efter att ha gått igenom hela googles bildarkiv har jag tyvärr bara lyckats hitta en av dessa bilder. Den får ni se lite längre ned när jag har skrivit allt annat kul om mitt liv. Ska göra lax till middag nu, längtat länge. Men först:

 

Hur många har fått böter två gånger inom loppet av fyra timmar? Jag vet att jag är en av dessa få i alla fall. Och det suger ganska hårt. Hur som helst så gick det till på följande sätt:


I söndags av jag och Emelie på bio, vi såg Luftslottet som sprängdes, men mer till det sen. När filmen var slut åkte jag och parkerade ovanför Shell. Favoritplatsen för mig och Mr.X eftersom det är typ två meter från lägengeten, när jag kommer till bilen på morgonen när jag ska till jobbet så är klockan drygt 05:40. Jag ser då att jag har fått böter, samt en grön isskrapa där det står om datumparkering samt lite reklam för P-huset. Well tänker jag, ingen tid att läsa det nu. Så jag parkerar på Brunflovägen, som jag gör varje dag när jag jobbar eftersom det är gratis och nära till jobbet. När jag senare har slutat och kommer för att hämta bilen ser jag djävulens färg. Nämligen den där gröna jävla förbannade isskrapan igen! Det är inte sant tänker jag men mycket riktigt så har jag fått böter för EXAKT samma sak igen! Den här gången hade lapplisedjävulen varit där 06:22. WHY!?


Så nu är jag 1200 kronor fattigare och jag kommer aldrig att trotsa datumparkering igen eftersom jag nu vet vad som gäller. Efter detta bestämde jag i alla fall att nu är det dags för en parkeringsplats i parkeringshuset så jag ringde dit men då är det 60 pers i kö. Skjut mig, Gud vill uppenbarligen inte att jag ska ha bil eftersom allt har gått fel sedan jag skaffade den. Alltså som har med bilen att göra. Nämligen:

  1. Jag har inga fungerande vinterdäck, vilket betyder att i halka så åker jag omkring som en vante på is. Inte kul alls.
  2. Vi har kommit fram till en rad fel på bilen, en massa småfel som jag inte bryr mig om alls, samt ett fel som gör att bilen i nuläget inte går igenom besiktningen som är i februari.
  3. Tredje felet är såklart att all parkering och böter nu har gjort mig fattig och gjort att bilen kostat mycket, och kostnader för reparation av damasker samt inköp av vinterdäck kommer att tilkomma om jag ska ha kvar den. Alltså ska jag åka ut till Nälden och slå han jag köpte bilen av eftersom han blåste mig riktigt rejält.


Men nu ska jag lägga detta bakom mig. Om det är någon som vill köpa min pärla så go ahead för jag är lite arg på den nu.


Så nu till bättre tider. Det är snart jul och julkänslan finns verkligen hos mig. Det känns bra att vara i rätt stämning. Synd att det är slask och svinhalt ute dock. Men jag håller tummarna på snö till jul.


I söndags av jag och Emelie som sagt på bio. Det va jättemys och filmen va bra. Dock så var den senaste filmen jag såg på bio New Moon så att jag inte var jätteimponerad av luftslottet som sprängdes va kanske ingen överraskning eftersom jag fortfarande är inne i New Moon känslan.

Hur som helst så snackade vi om att se rec samt rec 2. Jag kommer avlida om detta blir av då jag två år efter att ha sett första rec fortfarande har mardrömmar om detta.

 

Nu ska jag fortsätta med maten. Peace

Det lilla fenomenet som kallas beslutsångest.

Kategori:

Trafikens huvudstad, Bangkok.


Ja det är dit jag funderar på att flytta nästa år. Jag har ännu inte bestämt mig men jag är väldigt sugen. Jag vill av 95% av mitt hjärta. Det som håller mig tillbaka är följande. Jobb, ska jag satsa på en karriär som alla tjejer och många bögar drömmer om? Vilket betyder att det är sjuuuukt konkurrens. Alla vill jobba inom mode. Så är det ju bara. Dock så är det min dröm. Jag har alltid varit intresserad av att sy, skapa saker och mode har också varit något som intresserat mig. Kanske inte den typen av mode som vi ser i Elle, som intresserat mig, utan mycket annat också.


Ibland får jag små ryck och bara måste köpa en modetidning som exempelvis Elle. Och det hör till ovanligheterna att jag faktiskt läser något i tidningen, nej jag köper tidningen för bilderna. Det är det som fascinerar mig. Vackra kläder och inget annat. Inga komplikationer alls, bara jag och min symaskin. Det är så jag vill ha det.


Att dessutom vara sin egen chef är min högsta dröm. Jag vet att jag har tillräckligt med självdisciplin till det. Kanske inte i någon annan bransch men just denna så finns viljan och hobbyn att göra det.


Åhh, jag vill så gärna åka, en stad där det händer saker jämt. Det bor för guds skull 5 miljoner invånare där och lite till. Det är ganska stor skillnad från lilla Östersund som har typ 40 000 invånare. Inte bara för staden vill jag åka, det är bara en bonus att det är ett land och en stad som jag vet att jag kommer gilla. Det är framförallt för att jag vill försöka uppfylla min dröm.


Men är det som att kasta pengar i sjön, det är min största fundering. Å andra sidan så kommer jag nog ångra mig för resten av livet om jag inte försökte. Jag är dock mycket som min mamma, jag tänker nästan alltid långsiktigt, jag tänker igenom mina beslut. Och det är just det som hindrar mig att åka. Jag har ännu inte bestämt mig än. Men jag ska göra det snart, ansökan är inte förränns i mars men det kan ändå vara skönt att vara helt klar med beslutet när dagen kommer.

 

Vad som kommer vara mitt slutgiltliga svar återstår att se, för själv vet jag inte. Peace