Emelie

Love the life you live - live the life you love

sorry

Kategori:

va förövrigt inte meningen att det förra blogginlägget skulle bli helt utan styckindelning, måste ha blivit något knas.

aja. peace

Just hold on

Kategori:

Än så länge känns det skitbra med LCHF. Har förvisso bara ätit det i tre dagar och det kanske låter konstigt om jag säger att det redan känns bättre. Jag kan inte förklara varför men jag känner mig bra! Klart att jag har varit lite småsugen när det serverades kaka på jobbet och bananerna såg riktigt goda ut men jag ska fan hålla mig! Det kommer ju att släppa snart. Något jag blev lite ledsen över var att jag inte får dricka Vitamin Well’s som jag tycker är så sjukt nice. Deras Focus är kanske den bästa upptäckten jag har gjort. Förut drack jag Red Bull ganska ofta, och det är allt annat än bra. Sen hittade jag Vitamin Well’s Focus som funkar så sjukt bra. Den blev jag pigg av och blev inte lika stressad som man kan bli av Red Bull. Det va i alla fall sjukt bra men den innehåller för mycket kolhydrater, så jag får inte dricka det om jag ska hålla min diet

Visst det är inte så att jag måste gå ner i vikt eller nåt men jag vill må bra och om jag ska må bättre av att käka en diet så tror jag på att man ska hålla den till punkt och pricka, annars funkar det inte. Viss jag kommer äta potatis, pasta eller ris någon enstaka gång framöver men det är väl endast när jag inte har nåt annat val. Men sådana situationer tror jag inte kommer uppstå ändå så det ska nog vara lugnt. Endast om jag kommer att gå ut och käka eller nåt så tänker jag äta kolhydrater, och mina källor säger att man ändå mår dåligt när man käkar det under tiden man går på diet. Så det ska undvikas!

Men men, jag mår som sagt jättebra av det här. Jag är motiverad och pigg än så länge. Undrar om det är psykologiskt eller om det är så att det faktiskt redan kan ha börjat fungera, det återstår att se om det håller i sig. Men det är väldigt bra att det inte känns som en ren pina att sitta på jobbet. Tiden går så mycket fortare när man är motiverad och engagerad på jobbet. Samt att man känner sig pigg.

Nu till något helt annat. Kom idag på att jag måste köra igång en hemsida. Det va ju en av de saker jag sa att jag skulle ta tag i om jag inte flyttade till Bangkok och det skulle ju va nice att tjäna lite extra cash och sprida mitt varumärke lite. Det är i alla fall så att jag för cirka ett år sedan bestämde jag att mina mössor sålde så pass bra trots att jag inte försökte. Jag fick alltså sälja mössor bara för att folk fick veta att jag virkade mössor, vilket kunde komma på tal genom att jag tillexempel hade en mössa på mig som jag gjort själv och någon frågade vart jag köpt den eller liknande.

När jag en gång i vintras lyckades sälja två mössor till två personer jag inte änns kände blev jag sjukt glad i alla fall. Vi hade såklart bekanta men kände alltså inte varandra. Då frågade i alla fall den ena vad jag skulle ha för en mössa jag säger ”100 spänn som vanligt” eftersom jag tycker att det är en precis lagom summa eftersom det kostar runt 40 kronor att tillverka en och jag såklart måste få lite pengar för tiden också. Men då får jag höra ”Men är du gaalen?! Du måste ta mer betalt, du får minst 200 för våra mössor” Glad blev jag och det kändes skitbra. Att dom dessutom blev nöjd var ju pricken över i:et.

Hursomhelst så bestämde jag mig då att jag skulle starta en hemsida året efter gymnasiet. Och sälja mina mössor via internet. Dels så har jag påsar med mössor hemma som bara ligger och skräpar. Det måste ju finnas någon i Sverige som kan tänka sig att betala en hunka för dom kan man tycka. Det är ju liksom inget dåligt hantverk jag gör eftersom jag har hållt på riktigt länge och på så vis vet vad jag gör. Så när jag har gjort upp ett litet lager och fixat med allt praktiskt så kommer en hemsida där alla ska få beställa mössor från mitt egna märke Wednesday!

Jag tycker i alla fall att jag gör riktigt snygga mössor och att de bara kostar en hunka är inte heller så farligt. Anledningen till att jag inte vill ta mer (trots att mina kunder vill det) är eftersom jag känner att det är dumt att ta överbetalt. Jag som är en riktig mössnarkoman och har lagt ner så sjukt mycket pengar på mössor i mina dagar tycker att det är förfärligt när man går på WE tillexempel och hittar en sjukt snygg mössa av Neff eller liknande men så kostar den 400 spänn. Visst jag brukar lägga ner dom pengarna på mössan ändå eftersom jag dels tycker att Neff är bäst i världen och dels att jag älskar mössor och det gör mig på vintern och även eftersom de är så sjukt snygga i de flesta fallen. Men jag skulle tycka att det kändes konstigt om jag fick så mycket för en mössa som jag har gjort på någon timme. Speciellt eftersom jag ofta virkar för att jag tycker att det är kul osv och inte för att jag måste eller så. Ett kul jobb helt enkelt!

Nej nu har jag skrivit allt för mycket så det är dags att avbryta men när det kommer till mössor så kan jag skriva en uppsats. Därför jag tänker satsa på en karriär inom mode-branchen, skaffa ett namn och sedan bli THE ONE när det gäller mössor och andra snygga kläder.

Peace

you enjoy life

Kategori:

Igår började mitt nya liv och jag måste säga att än så länge känns det bra. jag och LCHF kommer säkerligen trivas tillsammans. Nu är det bara träningen som återstår men så fort jag får mitt step-in kort så ska jag köra igång. fick också veta att Erica också har kort där, dock så har hon på den i stan men hon skulle kolla om hon kunde byta så hon får på den på badet. skulle va grymt kul att träna med henne. speciellt eftersom hon är superwoman med muskler av stål så kan man kanske bli lite motiverad att pusha på lite hårdare.

Va på staden igår med Erica. det va jättemys och kul att träffa henne. sen klippte jag mig och jag är nu korthårig (inte). toppade bara lite. älskar att klippa mig på NFI för man får alltid nån söt tjej som oftast bara är nåt år äldre än en själv. sjukt trevligt iaf. vi snackade om tatueringar. det va kul. och det va också andra gången i rad som dom frågar om jag vill att dom ska platta håret på mig. tycker att det är ritkigt lyxigt och skönt att dom gör det så slipper man. sen brukar jag inte tycka om så mycket när dom stylar, kanske för att jag har konstigt hår som bara kan stylas på vissa sätt. men men. det va iaf kul och jag börjar sakta men säkert bli av med min rädsla för att klippa mig.

Jag va ledig igår iaf. det va sjukt skönt, dock så vaknade jag halv åtta och kunde inte somna om så det sög. fick väl en lång dag och det va väl positivt men jag va verkligen sugen på att sova ut så det va lite trist. men imorse fick jag iaf sova till 10 så det va najs. börjar 12.20 idag. det är ett lovehate pass. det är sjukt skönt att man får lite sovmorgon och så men det suger verkligen att jobba till 21. speciellt där vid 17 när alla börjar gå hem och nattpersonalen droppar in. då känns det verkligen fel. men men. det blir ju ob och det är väl lite positivt.

Nu ska jag diska undan lite sen ska jag bege mig till jobbet. Peace

Love you 'till the end

Kategori:

Nu har lönen äntligen kommit! Och det kunde inte vara mer lägligt eftersom mina sista pengar gick igår. Och vi har levt ganska fattigt den sista tiden. Men nu är livet back on track. Ikväll ska jag och M gå på O'learys och käka. Ska bli sjukt nice. Har bara käkat på O'learys en gång och det var på den i Sundsvall så det räknas inte riktigt. Men det ska bli mys iaf :)

Har varit ut med Malin och gått två kvällar den här veckan också. Det har varit jätteskönt och sjukt kul att träffa henne :) Va som ett tag sen sist. Men vi har nog skapat nån slags rutin att gå ut och gå lite då och då. :) Det känns bra. Sen får jag ju mitt Step-In kort i veckan också så då äre bara att köra igång. På måndag börjar också LCHF. Ja man kan säga att nästa vecka så börjar mitt nya liv. Jag tror aldrig att jag har varit så hälsosam som jag kommer bli.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen bär det av till ännu en evighetsdag på 118. Peace

you're the only one.

Kategori:

Jag har blivit världens sämsta bloggerska men någon måste ju ta det priset. Synd att det inte finns ett pris för det på bloggawards. Eller nåt. Men jag skyller på att jag är en väldigt upptagen kvinna som spenderar min tid med att tjäna pengar, vara en toffel och nu snart bli en träningsnarkoman.

Ja, jag den lataste människan i Sverige ska faktiskt styra upp mitt liv och bli hälsosam. Trots att jag blivit välsignad med en grym ämnesomsättning som gör att det egentligen inte är nödvändigt så har jag blivit så pass mogen att jag vill må bra. Jag vill kunna jobba i åtta timmar utan att bli trött och jag vill kunna göra en armhävning utan att bli totalt utskrattad. Så mitt nya liv börjar på måndag. Det har redan smygbörjat lite med att jag å M har gått ut och gått lite då och då och jag har även varit ut och sprungit ett par gånger. Men det räcker ju inte. Det är rutin som gäller och det ska jag skaffa. Från och med på måndag så kommer jag att börja käka enligt det senaste modet. Nämligen LCHF. Inte för att det är det senaste modet utan efetrsom jag känner flera som käkar det och dom säger att man mår så jevfla bra. Och det är det jag vill. Sen skadar det knappast om jag blir av med sambohullet som jag har skapat dom senaste månaderna. Att jag som är ganska liten går upp fem kilo är ganska mycket. Det är inte så att jag tycker att jag är fet eller nåt sånt, men det har helt enkelt börjat bli lite för mycket av det goda och det ska bli ändring.

Från och med första oktober kommer jag också att förlora min oskuld till att bli medlem på ett gym. Nämligen Step-In. Känns sjukt bra eftersom jag var där på en träningsvecka för ganska precis ett år sen och jag fattar upplägget. Inte nog med det så har dom också afrikansk dans som jag har velat börja träna i drygt ett år nu. Verkar inte finnas nån bättre träningsform och jag som föredetta dansare har ingen tvekan om att jag kommer tycka att det är skitkul! Och jobbigt eftersom jag har kondition som en dvärg på 400 kilo. Men det ska nog gå. Och bli kul.

Anyway, annars händer det inte mycket mer än att jag jobbar jämt, lagar mat efter jobbet och sedan däckar senast tio varje kväll. Jag inser nu att jag har blivit min mor. Men eftersom jag förhoppningsvis kommer att piggna till när jag käkar nyttigt och tränar så blir det nog bättre.

Nu har jag skrivit nog för idag iaf men jag ska bli bättre med uppdateringen av bloggen! Peace.