Emelie

Love the life you live - live the life you love

Entourage

Kategori: Norge

Fy på mig för långt blogguppehåll, har bara inte haft den där blogga-känslan. Kan ju inleda med att säga att min mobil är stulen. Det suger såklart men det kunde varit värre. Det kunde ha varit min plånbok exempelvis. Så jag är inte bitter. Det är ju trots allt bara en sak liksom.


Annars så kommer jag snart hem och packningen har officiellt börjat! Jihoooo! Har nog aldrig varit så lycklig av att packa förut. Men nu är det ett tecken på att det är noll tid kvar :) Känns verkligen superbra att jag snart är hemma igen. Som tur är så har säsongen gått fort och kommit med många glada överraskningar såsom nyfunna vänner. Nu håller vi bara tummarna för att så många som möjligt av Hovden-folket kommer upp till yran :)


Igår hade vi personalmiddag, var egentligen personalfest men det känns fel att kalla det för fest. Det bjöds på grillbuffé och dessertbuffé och som vi åt, man kunde inte ens dricka saker med kolsyra efter maten eftersom jag va så mätt. En liten bulle växte dessutom fram på magen och den har inte lagt sig än. Inte konstigt att dagens matintag var hälften av andra dagar. Men gott var det. Sjukt gott till och med.


I övrigt har jag varit ledig nu två dagar. Har varit skönt att sova ut på mornarna och återfå lite krafter. Så nu är jag redo för endast tre dagars arbete och sen åker jag hem! Kommer förmodligen bli lite dåligt med bloggandet nu framöver eftersom det kommer va packande och städande på kvällarna framöver och när jag kommer hem kommer jag nog inte spendera mycket tid vid datorn utan med mina nära och kära och flyttlådorna som ska packas upp. Så nu är ni förvarnade!


Vi ses på söndag kära Sverige! Puss å kram


Utsikten från våran balkong där jag och Anita spenderar större delen av lediga dagar.

Sommarväder

Kategori: Norge

Idag har det varit 20 grader varmt. Det var inte riktigt solklart heller så det är ju helt otroligt. Gick hem från butiken i tshirt och med en isglass i handen och svettades. I början av april. Hur sjukt är inte det?


Bäst av allt var ändå i lördags, jag och Anita var lediga och efter typ två veckors regn och storm blev det klarblå himmel och svinvarmt. Vi satt på balkongen heeeela dagen och grillade och drack öl. Det var helt enkelt livet. Har fått en väldigt konstig solbränna också, men vad gör väl det. Jag är inte den som är den.


Anyway, är ju inte länge kvar tills jag åker hem nu. Det känns så himla bra! Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det helt ärligt. Jag har saknat alla där hemma så enormt mycket och det har varit dagar som det har gjort ont inom mig av saknad. Men nu är slutet som tur är nära och snart får jag vara hemma i ett normalt och härligt liv igen. Hovden börjar bli ganska tröttsamt och tråkigt nu. Finns liksom inte mycket att göra här. Men snart som sagt :)


Har dock blivit duktig och jag ger mig på att försöka skapa en ny vana. Gå ut och gå. Det är så himla skönt att gå ut en timme efter middagen och antingen lyssna på bra musik eller snacka skit med Sofie. Började i onsdags då jag gick 4500 steg, fortsatte i fredags då jag gick 6800 steg och fortsatte idag då jag gick 7047 steg. Jag tänkte att jag ska öka varje gång jag går ut och går, i alla fall tills det att jag är uppe i 15000 eller nåt sånt. Sen kan jag väl kanske stanna där annars kommer jag knappt hinna äta om kvällarna :P Känns i alla fall grymt bra än så länge, bortsett från skavsår, och jag planerar att göra det till en god vana nu när våren är här.


Nu ska jag kolla på någon film sen blir det sova. Toodles!


Jag och Anita degar i solen.

Klart och betalt!

Kategori: Norge

Nu är resan till LA bokad och betald :) Det känns kanonsuperduperunderbartmegaawesome! :D


Vi åker den 9 juni och åker hem igen den 29 juni. Det kommer bli så himla skönt och bara underbart :)



Lite sol kommer inte heller skada eftersom den inte existerar i Hovden längre. Bittert att aprilvädret här verkar ha flytt landet.



Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på The Hills och drömma mig bort till Los Angeles.


Och Marcus. Love you :)

Myslördag

Kategori: Norge

Åh vilken härlig lördag jag har haft. Det är typ första gången sen jag kom till Hovden som det har känts som en riktig lördag, mycket har såklart att göra med att jag är ledig på en lördag för en gångs skull och därför fått lite riktig helg.


Jag har spenderat dagen med att kolla på The Hills-marathon på mtv, och det kändes verkligen som att jag var hemma i Östersund igen. Mycket för att jag har sett en hel del the hills marathon hemma. I övrigt har jag tagit hand om mig själv. Jag har duschat, gjort en ansiktsmask och målat naglarna. En riktig tjejdag helt enkelt.



Imorgon vankas jobb, men det känns inte så farligt jobbigt eftersom jag är utvilad och redo för jobb igen.


Nu ska jag laga lite mat tänkte jag sen vet jag inte om vi skulle spela kort några stycken ikväll. Det visar sig vad som händer. Oavsett så är jag full av energi, förmodligen eftersom det har varit en väldigt lugn och skön ledighet.
Toodles!


Ice cream

Kategori: Norge

Här i världens minsta by, om det nu ens är en by, samhälle säger vi, händer det ingenting. Sen sist har jag jobbat, åkt på en till vända av feber och legat avliden i min säng och sovit två dygn. Typ så. Det började i tisdags kväll. Jag och Anita flyttade boxar, alltså jobbade över, och jag hade lite lite ont i halsen. Morgonen efter var det såklart jätteont i halsen istället för lite men det var ingen fara. Där vid klockan tolv satt jag i heisbua under en filt och tyckte synd om mig själv. Jag kände då att febern hade börjat anlända.


Efter jobbet gick jag och kröp ner under täcket och stannade där. Jag hade en härlig febernatt att se fram emot. Yey. Somnade i alla fall runt halv åtta och vaknade när väckarklockan ringde vid sju. Då insåg jag att febern inte va borta än så jag sjukanmälde mig. Detta var alltså igår morse. Så låg jag kvar i sängen och kollade på mcleods döttrar och vid tio somnade jag igen och sov till och från fram till halv fyra. Vid det laget började jag bli mig själv igen. Febern var borta. Jag tog en kväll i soffan under täcket såklart, med lite true blood och popcorn. Och idag mår jag faktiskt ganska bra. Tack världens bästa mäki för superduperantiförkylningspillren :) Jag skulle tro att det är dessa mirakelpiller och all min sömn som är tacken för att jag mår så pass bra som jag gör idag.



Idag har jag tagit det allmänt lugnt med undantag för att jag gick in till byn och tog ut pengar och handlade. Och jag planerar att fortsätta ta det lugnt idag. Även imorgon. Är nämligen ledig idag och imorgon.



Just det. Det värsta med min släng av sjukdom var det här: igår var det den sista bingon för säsongen. Det var alltså sjukt bra priser, bland annat en cykel och ett par skidor, och jag var alltså hemma och kurerade mig då. Det hade varit kul att va där och kanske hade jag vunnit något, men det ska vi inte tänka på. Det jag mest tänker på är hur tråkigt det kommer bli här i Hovden utan torsdagsbingon. Hur kan dom ta det ifrån oss? Det är ju det enda nöjet vi har här! Men det får väl gå ändå. Förhoppningsvis kommer vårsolen ikapp snart och då kommer bingo vara det minsta man tänker på.



Det är bara en månad kvar nu förövrigt! Inte ens en månad till och med. Det känns helt underbart ska jag säga. Jag saknar mäki, mamma, pappa, momma och moffa, min lägenhet, mitt kök osv osv. Så det kommer bli så härligt att komma hem den första maj.


Jaja, nog snackat för idag. Nu ska jag se klart lite true blood sen ska det lagas mat i vad norrmännen kallar kök. Ett trangiakök är typ mer kök än det här. Men så är det. Toodles.



Ovan ser vi Doktor Mäki.