Emelie

Love the life you live - live the life you love

P.S I love you

Kategori: Norge



I just want to see you
When you're all alone
I just want to catch you if I can
I just want to be there
When the morning light explodes
On your face it radiates
I can't escape
I love you 'till the end


I just want to tell you nothing
You don't want to hear
All I want is for you to say
Why don't you just take me
Where I've never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you 'till the end


I just want to be there
When we're caught in the rain
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
When the night puts on it's cloak
I'm lost for words don't tell me
All I can say
I love you 'till the end

Back to cold Hovden

Kategori: Norge

Ja imorgon är det alltså dags att återvända till Hovden. Kallare är det förvisso här i Östersund, men ändå. Det lät ju som en bra rubrik.


Resan startar nio imorgon då vi åker till flygplatsen, därefter flyger vi till Sthlm klockan 10, sen till Oslo vid 12.30. Sen går bussen till Hovden 17:30 och är framme 22:35. Eftersom jag har bror med mig imorgon så kommer nog resan gå fortare än vad den hade gjort om jag var ensam iaf.


Saknar redan alla här hemma och jag har inte ens åkt än. Mest av allt kommer jag sakna Mäki. Denna man som har tagit mitt hjärta med storm om och om igen. Nu är det på riktigt och för gott. Kommer i alla fall sakna han så otroligt mycket. Men som tur är så kan man ju på något sätt trösta sig med att det är två månader kvar och tre månader har gått. Alltså. Jag överlevde de tre månaderna som gått, då kan jag ju såklart överleva två månader. Tacka vet jag internet.


En bild på den mystiske Mclovin/Mäki/M you say?


Nu ska jag umgås lite med mamma innan jag gör mig i ordning för sängen. Toodles!

Det stressiga livet i ljuva Östersund

Kategori: Norge

Jag är hemma på semester. Men semester kan jag inte kalla det. Dagarna är ganska smockfulla och tiden är knapp. Men det är helt obeskrivligt underbart att träffa alla mina underbara människor. Jag trodde innan mitt liv i Hovden började att Östersund var den mest lugna staden i hela världen. Så kanske det är, men att bo i en liten by som Hovden är så himla lugnt och skönt så man i princip blir stressad av lilla Östersund. Sen kan det ju ha att göra med att jag har så mycket att göra på så lite tid, men det hör inte hit.



Aja. Annars njuter jag av underbart god mat, umgås med alla, shoppar och har det asnajs. Brorsan kommer att åka med mig till Hovden för att jobba och bo dom här sista två månaderna vilket också känns väldigt roligt. Trist att inte längre bo med Anita dock, men som tur är så kommer det inte vara längre än tvärs över hallen :)


Ikväll ska jag avnjuta mammas underbara flygande jakob. Min favorit bland husmanskost. Sen ska vi till momma och moffa där jag ska få rätta till min rygg lite i form av en massage. Sen inte så mycket mer.


Annars den här veckan har följande skett i korta drag. Lördag: stan med mor, fika med mor, middag hos momma och moffa, försök till jacuzzibad, sömn. Söndag: frukost och The walking dead under täcket i den absolut skönaste soffan som existerar, den finns hos Mclovins mor. Oj oj oj vilken soffa. The walking dead var faktiskt också helt okej, ska absolut se den serien. Sen blev det middag i form av en efterlängtad kebabpizza och därefter blev det bio med Mclovin och bäck. Måndag: Stan med Mclovin, fondue och fransk chokladpaj hos mamma. Sen har det inte hänt så mycket mer. Jag och mamma va på stan igen idag.


Nu börjar maten bli klar så jag ska lämna min bekväma position i sängen till en lite mer obekväm position på en stol i köket. Toodles!

Home sweet home

Kategori: Norge

Efter en väldigt lång resa igår är jag äntligen hemma. Kom hem igår 22.10, M kom och hämtade mig på flygplatsen sen drog vi hem till mor och sa hej sen hem till M. Nu är jag hos mamma och ska äta frukost snart, sen ska jag och mamma på stan och ikväll blir det middag hos momma och moffa. Ska bli så härligt.


Ska förbi pappa en sväng också tänkte jag. Förmodligen om en liten stund. Men först måste jag ha  frukost för jag är jättehungrig.


Jag hade förövrigt rätt om min viktuppgång, fast jag trodde inte att jag hade gått upp så mycket. Men det får jag ta tag i när jag kommer hem i maj.


Nu frukost! Toodles

26 timmar!

Kategori: Norge

Nu är det inte lång tid kvar och jag firar det med en torsdagsöl. Bingotorsdag funkar inte så bra utan en kall öl. Men det blir bara två öl för jag har en lång resa framför mig imorgon.


Känns iaf sjukt bra att jag snart är hemma. Ska bli så underbart att träffa M, mamma, pappa, brorsan å alla andra. I love it.


Har inte så mycket att skriva egentligen, men om planet kraschar imorrn vill jag bara att alla ska veta att jag älskar er! Ses imorrn!




Love the life you live, live the life you love.

En dag kvar!

Kategori: Norge

Imorgon åker jag hem. Helt sinnessjukt vad tiden går fort. Känns helt underbart att jag ska få komma hem och träffa alla. Sen blir det en bonus att få en paus från alla danskar också.


Igår hände det inte mycket alls. Jobbade, vilket var ett helvete pga danskarna. Sen blev det middag, diska, duscha sen var klockan helt plötsligt nio och jag la mig i sängen och tog det lugnt istället. Skönt med en relativt lugn kväll ändå.


Ikväll är det packa sen är det bingo som gäller. Nu tycker jag faktiskt att det är min tur att vinna. Det är liksom dags nu. Men det visar sig. Imorgon åker vi ganska tidigt, sen har jag en lång dag framför mig. Åka till Oslo, ta flygbussen, sen vänta en bra stund innan flyget går. Skulle tro att jag får vänta ett bra tag i alla fall. Är framme på Frösön klockan 22:10. Då kommer Mclovin och hämtar mig. På lördag ska jag och mamma på stan, sen blir det middag hos momma och moffa. Ska självklart hinna förbi pappa nåt där på lördagen tänkte jag också.


Nu sitter jag i personalrummet och väntar på att klockan ska bli nio så jag kan börja jobba min sista dag innan semester.

Vi ses imorgon! :D

Veronica Maggio

Kategori: Norge

Veronica kommer på yran också! Fyfan vad underbart bandsläpp och det kommer bli en grym yra i år och då är ändå inte hälften av banden släppta än. Awesome!!!


Idag har jag jobbat på det underbara jobb som just nu är helvetet på jorden av en enkel anledning. Danskar. Jag hatar dom så mycket och jag kan säga att det kommer dröja bra länge innan jag förtränger hur dumma i huvudet dom är. Tills dess tänker jag absolut inte för något besöka Danmark. Blä för danskar.


Imorgon är jag som tur är i bunn-vest. Där blir jag i två dagar sen är det dags för hemgång! Åh så skönt och kul det ska bli. Jag saknar alla så himla mycket och den här bubblan man lever i här är nog bara hälsosam att komma ur några dagar.


Hovden innebär rutin. Oj oj vilken rutin. Kliva upp samma tid varje morgon, äta samma sak till frukost varje morgon, äta samma äckliga mackor till lunch varje dag, svära över danskar på jobbet varje dag, åka hem, laga middag, duscha, ibland diska, sen kolla på film klockan sju för att därefter gå till sängen och lägga sig för att kolla på film. Därefter samma sak dagen efter med undantag för torsdagar då det är bingo. Så är mitt liv här för alla som undrade. Men jag klagar inte för det är faktiskt inget fel med det. Jag trivs kanonbra här och jobbet är bortsett från danskar det bästa jobbet man kan ha.


Nu blir det snart film. Så fort klockan slår sju. Blir nog något lättsamt skulle jag tro. Är trött jag. Toodles!

Happy valentines day!

Kategori: Norge

Idag är en bra dag! Rebecca och fiona kommer på yran vilket är helt jävla awesome! Jag ska stå längst fram helt klart och ser verkligen fram emot att se dom!


Jag har fått ett paket av mamma med en massa underbara saker. Snus, godis, en tshirt, foundation, en sten där det står saknar dig, tidniningar, MESSMÖR, och lite annat :) Tack underbara mor för det .


Det är ju också alla hjärtans dag idag, saknar mclovin lite extra mycket idag men snart är jag hemma för att träffa han å alla andra igen och det känns helt underbart!


Nu ska vi snart avnjuta lite spaghetti och köttfärssås. Nom nom. Ikväll ska jag och Mia kolla på någon film och jag ska avnjuta polly som jag fått av mamma. Toodles!

6 days

Kategori: Norge

Lite dåligt med bloggande på senaste men det finns anledningar till detta. Kan börja med torsdagen. Då hade några av oss här planerat för utgång. Sagt och gjort. Vi drack lite innan bingon sen var det bingo och därefter blev det xo. Det var väl inget speciellt egentligen. Det var en okej kväll bara. Sen var jag trött igår på jobbet. När vi kom hem åt jag en efterlängtad pizza, sen kröp vi ner under täcken i soffan och kollade på dinner for schmucks och åt chips. Jag somnade såklart innan filmen var slut, sen gick jag och la mig vid nio. Skööönt.


Nu är jag alltså utvilad och vaken. Känns fel att vakna innan åtta på min lediga dag men det får gå eftersom jag ändå somnade så tidigt igår. Ikväll ska jag dock vara uppe lite senare och sova imorrn.


Annars då. Jo Anitas familj kommer hit ikväll. Det innebär att jag flyttar in till Mia. Sen på fredag åker jag hem! Gud så jag längtar efter alla hemma. Det kommer bli så himla härligt att komma hem. Idag blir det nog rätt lugnt annars. Kanske brädåkning, men skulle inte tro det. Tror jag avvaktar tills imorrn eftersom det lär va helt galet med folk idag. Brukar iaf va lite lugnare på söndagarna. Men men, den som lever får se vad jag hittar på för nåt. Städa och sånt är ett måste i alla fall.


Jag kan också förvarna alla hemma att jag förmodligen har gått och blivit lite tjock.


Nu ska jag få i mig lite frukost. Toodles!

The notebook

Kategori: Norge

Idag har jag jobbat som alla andra dagar. Det var sjukt lugnt och tiden gick extremt fort på förmiddagen och sjukt segt på eftermiddagen. Har dock kollat på film och virkat en mössa. Såg The notebook, The hot chick och It's complicated. Mycket film på en arbetsdag vill jag säga. Det samt att jag hann göra en hel mössa också. Naaajs.


Efter jobbet blev det middag, ett halvt paket glass, och nu ska jag och anton kolla på Hajen. Sjukt najs. På torsdag blir det utgång också så det blir kul! Jihoo. Hoppas jag vinner nåt på bingon också. Men det visar sig.


Nu hajen som sagt. Toodles!

12 dagar

Kategori: Norge

Om 12 dagar kommer jag hem. Det är helt solklart nu eftersom jag fått ledigt också så nu kan jag bara njuta av att ha nåt att se fram emot. Om 6 dagar kommer Anitas familj också. Ska bli väldigt kul att träffa dom faktiskt. Mindre kul är ju att det kommer va fullt ös i våran lägga och jag får sova inne hos Anne den veckan. Inte så jättekul kanske, men det kunde varit värre. Ska som sagt också bli väldigt kul att träffa dom.


Idag har jag jobbat, gick bra och nu ska vi hålla öppet en timme längre om dagarna vilket kändes rätt tydligt. Fy bubblan va segt den sista timmen gick. Man ville bara hem och satt där och tänkte "nu skulle vi ha stängt". Men nu ska det va öppet till halv fem resten av säsongen. Blä. Men man vänjer sig förmodligen rätt snart. Mer pengar blir det också.


Efter jobbet lagade jag lax och potatis med grädde. Mums var det i magen. Sen åt jag lite glass, sen satt jag inne hos grannen och snackade nån timme och nu ligger jag i sängen och är helt färdig. Ska dra igång någon film om en liten stund och sova jättegott.


Toodles!

Jag kommer hem!

Kategori: Norge

Jag har nu bokat biljetter för ett hembesök den 18-25 februari. Har inte fått ledigt än, men fick marina ledigt två veckor det första hon gjorde på sin anställning så kan jag banne mig få ledigt fem dagar tycker jag. Så det så. Har dock avbeställningsskydd om allt skulle skita sig totalt.


Det känns helt underbart och jag längtar så mycket! Mindre än två veckor dock så det blir ju super :) Har lite grejer jag kan ta med mig hem också som jag inte använder här så det är också bra. Så blir det lite mer plats i väskorna när jag ska hem i maj.


Jag är i alla fall jätteglad nu och det känns verkligen super. Jag behöver lite hemgång för att komma ur den här bubblan och träffa alla hemma. Speciellt min underbara familj.


Var bara tvungen att skriva det. Toodles!

Muse

Kategori: Norge

Oj oj vad mycket det har hänt sen sist. För mycket, därav att jag inte har orkat skriva. Eller nåt. Vi börjar med onsdagen när vi hade evakueringsövningen. Fyfan säger jag bara för den. Sikt på en meter, vind i minst 20 m/s, två meter lössnö att pulsa runt i osv. När vi var klar blev vi bjudna på kräksoppa. Alltså soppa man får uppstötningar av för att det är så äckligt. Sen skulle vi ha evaluering som tog typ tre timmar, aldirg varit så trött och så less i hela mitt liv.


Sen var det torsdag. Det blåste 25 m/s så jag fick sitta uppe på topp vest hela dagen och inte göra nåt annat än att virka och kolla på film. Helt okej att få betalt för det. Sen var det bingo i torsdags, och Anton vann för andra veckan i rad. Den här veckan var det en locktång som jag köpte av han för en dosa snus och ett par öl. Mycket nöjd tjej! Sen drog vi tillbaka till lägenheten och drack en stund, sen blev det xo eftersom Nico var dj. Helt okej kväll faktiskt.


Igår låg jag och sov mest hela dagen. Det var skönt. Kollade på film också. Men sovandet var skönast. Hela anläggningen var också stängd igår eftersom det var snöstorm och hade snöat så mycket att några av liftarna tog i marken.


Idag blir det i alla fall en lugn dag. Virka, kolla på film och avnjuta riktigt god mat ikväll. Toodles!

12 h

Kategori: Norge

En arbetsdag på tolv timmar har jag genomlidit idag. Trodde vi skulle sluta vid sex-sju men istället blev det hemgång vid halv nio. Allt detta pga en evakueringsövning efter jobbet. Men värst var dock evalueringen efteråt där dom gick igenom minut för minut vad som hände under två timmar. Typ 16:08, team 1 befann sig i heisbua. 16:09, team 1 befann sig på skoter påväg upp. Osv.


Nu är jag iaf helt slut så jag orkar inte skriva om allt annat som har hänt utan jag låter det vänta tills imorgon istället för nu ska jag sätta igång en sovfilm och somna så fort jag släckt lampan. Natti natti

När vi två blir en

Kategori: Norge

Internet här suger verkligen. Det har varit dött i två dygn och om det ska funka så måste man befinna sig inne hos grannen för det funkar inte inne hos oss. Så nu är jag inne hos Mia och vi sitter och dricker öl, och ska spela poker lite senare. Nu ska vi köra ett sjukt roligt ölspel till att börja med.


Annars så händer det inte så mycket här. Håller alla tummar jag har för att Mclovin ska komma hit och hälsa på. Det skulle vara lyset i mitt mörker. Eller nåt.


Imorgon sitter jag i topp-vest vilket blir väldigt chill. Efter jobbet ska vi dock ha evakueringsövning vilket inte är riktigt lika roligt. Eftersom jag förmodligen behöver köra skoter då också så får det bli hyfsat lugnt ikväll. Men den sorgen tar vi imorgon.


Nu ska vi dricka öl här. Toodles!