Emelie

Love the life you live - live the life you love

San Diego, Los Angeles, Las Vegas och bilresa

Kategori: Resor

Oj oj oj, jag känner redan vid rubriken att jag har mycket att skriva.


San Diego: Första dagen där spenderades på ett outlet där vi gjorde helt sjuka kap. Vill dock minnas att jag redan skrivit om den dagen. Andra dagen var vi på San Diego zoo vilket var hur fränt som helst. Värt varenda krona och smärta i fötterna som dagen medförde. Det var helt enormt stort och jag kände mig som ett barn på nytt. Bästa djuret på hela parken var helt klart surikaterna. Det var helt sjukt coolt att se dessa underliga varelser. Man fick en helt ny bild på att skaparna av Lejonkungen måste ha studerat surikater länge innan de gjorde den för surikater är precis som Timon i Lejonkungen. Assköna och väldigt glassiga.


Tredje dagen drog jag Mackan och Roger (Mc's far) på Sea World. HERREGUD vad mäktigt det var att se späckhuggarshowen. Det var precis så bra som jag hade föreställt mig om inte ännu bättre. Får rysningar nu när jag skriver om det till och med. Det var helt något man absolut inte får missa om man befinner sig i närheten. Där fanns det också en massa andra häftiga djur och vi gick också på en delfinshow som var lite mer besvikelse eftersom det mest var människor som uppträdde och inte delfinerna. Sen blev det en säl och uttershow som var riktigt skön. Kan också tillägga att vi skulle sätta oss rätt långt bak på späckhuggarshowen men det var fullt så vi fick sitta ganska långt fram vilket förvisso var hur coolt som helst, men vi blev lite blöta. Men det gjorde inget för solen värmde på bra.


Los Angeles: Efter en underbar vistelse i San Diego så åkte vi tillbaka till Los Angeles för att fira Daniels födelsedag. Det gjorde vi på en sjukt häftig japansk restaurang där man hade en egen kock som tillagade maten vid bordet. Vi satt alltså runt en väldigt stor stekplatta. Väldigt häftigt och gott var det iaf.


Dagen efter drog vi på Six Flags som var riktigt kul. Där åkte vi bland andra bergochdalbanan som har VÄRLDENS längsta drop. Det var superkul och jag insåg när vi var där att jag älskar såna saker. Jag önskar att vi hade haft ett flashpass så vi kunde gå före kön så jag hade kunnat åka den värsta grejen. Det hade känts bra.


Las Vegas: Efter detta bar det av till Las Vegas vilket var i förrgår. Vi chillade lite vid poolen på dagen eftersom det var över 40 grader varmt. Sen på kvällen blev det att gå längs The Strip och gå runt på lite casinon och alla sjukt coola hotell. Vi åt också supergott kött på ett ställe som heter Outback och är ett måste för alla som tycker om kött. Dock så var det såklart inte lika gott som pappas kött, men det kan man ju inte förvänta sig. Och till sist igår. Då chillade vi åter igen vid poolen och åt på Hard Rock på kvällen, sen drog vi och kollade på fontänshowen utanför Bellagio som var helt otroligt häftig!


Och nu är det idag. Idag har vi åkt bil hela dagen. Vi har åkt igenom Death Valley där det var typ 45 grader varmt och olidigt. Och nu är vi på ett motell utanför Yosemite där vi imorgon ska vandra omkring i den vackra naturen. Det är faktiskt helt otroligt fint här i krokarna och massvis med höga snötäckta berg mitt i öknen typ. Jättekonstigt. Vägen har också varit stängd på grund utav laviner vilket känns udda med tanke på att vi befann oss i 45 graders värme när vi fick höra det. Jag har också kommit fram till mitt drömställe i världen jag vill bo i. Nämligen Mamouth, eller här i närheten. Oerhört vackert och avlägset :)


Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag faller in i koma. Boken jag läser är för övrigt bland den mest spännande och hemskaste jag läst och den heter Trasig. Läs den mamma!

God natt kära vänner!

Jag och Mc utanför vårat motel i San Diego.

Kommentarer

  • Mamsen! säger:

    Jag har läst den, den var grymt bra i dubbel bemärkelse!

    2011-06-22 | 06:38:55

Kommentera inlägget här: